NYT OM VIRKSOMHED

Her bringer vi nyheder, som relaterer sig til virksomheder. Det kan være økonomisk vækst, ekspansion til andre markeder og andet relateret.
Har du en nyhed? Kontakt os på redaktion@byggetidende.dk for at få den bragt.

Jimmy Pedersen A/S kickstarter nyt årti med at ansætte tidligere samarbejdspartner

Det nordjyske entreprenørfirma Jimmy Pedersen A/S har udvidet med en jord-, beton- og kloakafdeling bestående af samtlige otte medarbejdere fra samarbejdspartneren

AB18-Spillet er klar til karantæneramte byggefolk

Der er nok mange i bygge- og anlægsbranchen, der trænger til nyt input derhjemme i disse dage.

Intego ser lyssprækker i COVID-19-tåge

Intego, den landsdækkende tekniske servicepartner, har ligesom de fleste mærket konsekvenserne af samfundets nedlukning som følge af COVID-19-pandemien, men som tiden går, peger flere parametre så småt i den rigtige retning.  

Boligfonden Kuben får ny direktør

Boligfonden Kuben har udnævnt sin første direktør i 10 år. Sidse Buch, som er politisk-økonomisk konsulent i BAT og har været næstformand i Boligfonden Kubens bestyrelse siden 2014, bliver direktør.

Modulvirksomhed øger kapaciteten

Den nuværende situation har sat stort pres på det danske og nordiske sundhedsvæsen. Derfor har modulvirksomheden Adapteo netop leveret midlertidige modulløsninger til en række af landets regionshospitaler.

I kampen mod dårlig akustik opruster Rockfon med ambassadører

Et stille og roligt lydmiljø er vigtigt i rum som klasseværelser, hospitaler og kontorer. Det kan der ikke herske tvivl om. Alligevel påvirkes folks hverdag dog af larm og støj.

En håndfuld fræsere til Danmarks største

Jævnligt leveres en ny Wirtgen-asfaltfræser fra Wirtgen Denmark A/S i Taulov ved Fredericia. Det hænder også at der leveres 2 til samme kunde,

Vedligehold både din bygning og dit indeklima

Hjulene skal holdes i gang, og vi hjælper stadig branchen – nu også via online rådgivning, lyder budskabet fra Teknologisk Institut. De ser også gode muligheder for tilstandsvurderinger på steder, hvor det i dagtimerne normalt er svært at komme ind.

Stålkonstruktioner til Nordeuropas største lufthavns-kongrescenter

Ingen søjler, 8 meter til loftet og vægten fra 12 etager med 200 hotelværelser ovenpå. Det er nu gjort muligt med speciallavede stålkonstruktioner fra Give Steel til The Hangar, som er Nordeuropas største kongrescenter.

Computerspil forebygger smittespredning på byggepladser

For de mange håndværkerne på byggepladserne i landet, er der nu hjælp at hente til at undgå smitte under Corona krisen. En helt ny app skal give råd og vejledning til fornuftig adfærd.

Hold gang i virksomhederne med renoveringsprojekter

Ifølge tagpapproducenten Eurotag Danmark vil renoveringsopgaver, som kan udføres sundhedsmæssigt forsvarligt, holde liv i små og mellemstore virksomheder.

Ny bro mellem Hedehusene og Nærheden åbner

Den nye bro, som skal binde Hedehusene og Nærheden sammen, åbner fredag den 27. marts kl.10.00 åbner. Den oprindelige fejring den 29. marts er aflyst på grund af Corona-krisen.

Bygge- og anlægsbranchen holder hjulene i gang

Mens væsentlige dele af Danmarks erhvervsliv er lukket ned i en periode - så er det fortsat muligt at udføre de fleste byggeopgaver.

Efterspørgsel på pavilloner til midlertidig genhusning

Ajos a/s har fået mange henvendelser fra kommuner om netop udlejning af sine pavilloner til borgere der har behov for at isolere sig mod den smitsomme Corona-virus.

Skimmelsvampe skal fremover lokaliseres med kunstig intelligens

Når Teknologisk Instituts specialister lokalisere skimmelsvampe i dag, så kræver det både laboratorier, tid og års erfaring.

Årets kontorbyggeri 2020 skal kåres

I denne tid hvor hjemmekontoret ellers er blevet højaktuelt, skal Årets kontorbyggeri 2020 kåres.

Aftale om grund til opførelse af 15.523 kvm boliger

Alma Property Partners og AG Gruppen har indgået en aftale om køb af grund til opførelse af omkring 200 boliger ved den kommende Glostrup Nord Stationsplads i Albertslund.

Byggematerialerne skal ud – men glem nu ikke hygiejnen

Danske Byggecentre og Dansk Byggeri har i fællesskab lavet en guide til at undgå spredning af coronavirus når virksomheder leverer byggematerialer.

Boligforening fremskynder håndværkeropgaver

Himmerland Boligforening er i fuld gang med at afklare, hvor mange udendørs håndværkeropgaver, der kan fremskyndes i den næste tid. 

Tidligere alderdomshjem indstillet til Renover prisen 2020

Fokus på bæredygtig renovering med respekt for arkitektur og historie har netop sikret at Boligselskabet Sjælland er blevet indstillet til Renover prisen 2020.

Den første vendbare montagehandske

Würth har lanceret Danmarks første innovative og vendbare montagehandske. TigerFlex Double er lanceret med fokus på miljøet. 

Et miks af unge og ældre medarbejdere er en succes

JFP a/s har i lang tid haft en bevidst strategi om, at have en medarbejderstab bestående af både seniorer og unge medarbejdere, hvilket har vist sig som en succes.

Ejendomsbranchen løfter det store ansvar – behov for fælles løsninger

Coronakrisen hærger en del selvstændige i erhvervslivet.

Modulvirksomhed parat til, at Femern bærer frugt

Byggemodningen omkring Femern i Rødbyhavn er nu ved at blive afsluttet, og byggeriet af forbindelsen mellem Danmark og Tyskland bliver snart igangsat.

Nye digitale værktøjer skal hjælpe travle tømrere

VELFAC har nu lavet sin produktdatabase og montagevejledning frit tilgængelige i et mobilvenligt format på en online platform.

Grøn omstilling i en traditionel branche

Den 11. marts lagde Dansk Mobil Beton A/S hus til, da Køges Borgmester, Marie Stærke, Direktør for Connect Køge deltog.

Aalborg Portland holder gang i byggeaktiviteten

Aalborg Portlands prioriteringer er klare. De fortsætter med at producere cement for at sikre levering til vores kunder, og de fortsætter ligeledes med at levere cement til vores kunder fra både hovedterminalen og lokale terminaler.

Der spares mange penge ved korrekt trykprøvning

Ved at trykprøve store byggerier korrekt er der er store besparelser at hente. Trykprøvningen sikrer, at der ikke igangsættes ekstra unødvendige energitiltag med store omkostninger til følge. Hammel Plejecenter er et godt eksempel herpå.

Scandinavian Green Roof Award gik til Amager Bakke

Amager Bakke vinder den famøse, skandinaviske arkitekturpris for sin omfagnsrige og grønne tagpark med træer, løberuter og vild vegetation.

PensionDanmark opfører friplejeboliger

Et nyt partnerskab mellem PensionDanmark og Diakonissestiftelsen tilbyder kommuner at opføre og drive friplejehjem uden at belaste de kommunale budgetter.

Danske arkitekter står bag nyt sygehus i Sverige

Danske AART er sammen med svenske Sweco ansvarlig for udviklingen af Kungälv Sygehus ved Göteborg.

Det fortæller din badeværelsesflise om dig

Før i tiden var badeværelset blot et simpelt men praktisk rum – men sådan befinder det sig ikke længere. Den dag i dag bliver rummet i lige så høj grad som resten af huset indrettet med planter, farver og nipsting, således at  badeværelset emmer af personlighed.

Byggefelt i Høje Taastrup C bliver investeret i af lokalt ansigt

John Hartvig Holm, som i 30 år har handlet boliger i Høje Taastrup, tror så meget på, at den nye bydel, at han sammen med en økonomisk partner har investeret i et byggefelt med 11.850 kvadratmeter bolig og 590 kvadratmeter erhverv.

Unge langtidsledige bliver hjulpet tættere på arbejdsmarkedet

Hele 90 borgere var i 2019 i gennem jobtræningskonceptet Outline Plus, hvor vinduesproducenten Outline, i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune hjælper borgere.

Rambøll præsenterer fremtidens fleksible familieboliger

Rambøll har udviklet et koncept for fleksible, bæredygtige boliger til kernefamilier, enlige og sammenbragte familier, hvor arealet samt placering af døre, vægge og vinduer let kan ændres, i takt med familiens behov skifter.

Den gule ”dørstopper” fylder 50 år

Den gule og velkendte kile fra Knudsen Kilen fylder 50 år.

Rambøll opnåede sidste år en solid vækst

Rambøll-koncernen leverede sidste år en solid vækst og cash flow, samt et forbedret driftsresultat.

Integreret designteam vinder projektkonkurrencen om Ny Dybkærskole

Sweco og Årstiderne Arkitekter har sammen vundet konkurrencen om at opføre Ny Dybkærskole ved Silkeborg.

KOBOTS leverer 200 byggerobotter til byggemarkedskæde

Den danske byggebranche har mulighed for at købe en dansk stemmestyret robot, Amigo, som kan skære gipsplader i præcis de mål, man beder den om.

Vi skal gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive

Mens flere og flere tilvælger udlandsophold på eksempelvis landets universiteter, har bevidstheden om denne mulighed på erhvervsuddannelserne været begrænset.

Ejendomsudvikler opfører 11.000 kvm i Tilst

På grund af den store efterspørgsel på lejeboliger uden for Aarhus centrum, så har ejendomsudvikleren CALUM planer om at opføre 100 rækkehuse i Tilst.

BASE Erhverv holder reception i nyt domicil

BASE Erhverv A/S, er en landsdækkende entreprenør-virksomhed med hovedkontor i Horsens og afdeling i Roskilde, har fået mere plads i Roskilde efter flytning fra Havnevej i bymidten ud til Lykkegårdsvej 17 i bydelen Trekroner.

Midlertidigt modulbyggeri sikrer fortsat undervisningen

På Hornslet Skole har man lige fået dannet ti midlertidige moduler fra midtjyske ABC Pavilloner.

SR-Gruppen har stabiliseret og rumlet vejene i 10 år

Kalkstabilisering og Rumleriller har fået fint selskab af remix af asfaltbelægninger, kantsten og afvanding i lange baner samt bitumenstabiliseret materiale

Vinduesproducent allierer sig med it-studerende 

Bestillingskonceptet Outline 24/7 er en app til håndtering af tilbud og ordre, som er godt på vej ind i en vækst og modningsfase.

Consolis Spæncom deltager i koncernens traditionsrige Safety Week

Consolis Spæncom, som er en del af Consolis Group, er med i koncernens traditionsrige Safety Week i uge 11. Her deltager hele koncernens 11.000 ansatte i 21 lande, og det er i år for syvende gang i træk at det afholdes.

KANT arkitekter er blevet en del af Sweco

Den anerkendte og velkendt danske arkitektvirksomhed KANT arkitekter bliver opkøbt af den rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhed Sweco.

Isocell papirisolering støtter op om et ansvarligt brug af verdens skove

Ved at vælge Isocell papirisolering fra CBI Danmark støtter man op om indsatsen for et miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtigt brug af verdens skove.

Enorm energibesparelser hos Aalborg Portland

Den evige jagt på at energioptimering hos Danmarks største procesvirksomhed, Aalborg Portland, fører nu til en stor reduktion af energiforbruget på hele 30 gigawatt-timer om året.

Nye bæredygtige andelsboliger på vej nær Aarhus

Drømmen om at bo billigt, bæredygtigt og i nærheden af Aarhus kan snart blive en realitet for 44 familier, par eller enlige. Virksomheden Kuben Management A/S påbegynder om få måneder salg af andelsboliger. 

Dansk bordpladeproducent går forrest med FSC-certificerede spånplader 

Som de første i landet anvender den danske bordpladeproducent, DFI-Geisler, nu udelukkende FSC-certificerede spånplader i deres produktion af laminatbordplader.

Fra bigbags til big business

For tagpap-koncernen Derbigum er genbrug og cirkulær økonomi ikke kun “tomme” buzzwords, men derimod en vigtig del af virksomhedens forretningsstrategien i mange år.

Energisk indsats på energiområdet giver gevinst

Spangenberg & Madsen har arbejdet på et projekt for Aarhus Kommune, hvor der er gennemført store energieffektiviseringer indenfor belysning og vvs.

Ny plan skal binde Nærum bedre sammen

Ny lokalplan skal danne ramme for erhvervs – og byudviklingen i Nærum.

Kuben Management i nyt opkøb af københavnsk bygherrerådgivningsfirma

Kuben Management A/S der arbejder med bygherrerådgivning og projektudvikling, har fra d. 26. februar overtaget ejerskabet af Holteprojekt Bygherrerådgivning.

Omfattende renovering giver beboere moderne lejligheder i Aalborg

Boligorganisation Alabu Bolig har nu 120 flotte lejligheder i de fire ejendomme i Grønlænderkvarteret.

Solidt 2019-regnskab fra PensionDanmark

Store afkast og lave omkostninger sendte rekord store beløb ind på medlemmernes konti i 2019.

JCN Bolig leverer rekordregnskab og foretager generationsskifte

JCN Bolig har ikke blot aflagt årsregnskab for 2019 med nye rekorder.

God akustik giver naturens kræfter frit spil i en ny oplevelsesarena 

Ved Ringkøbing er der fuld gang i byggeriet af den ny oplevelsesarena, Naturkraft.

Coromatic bygger fremtidens datacentre for Region Midtjylland

Supersygehuset i Gødstrup påbegynder opbygningen af to energivenlige datacentre, der skal styrke patientsikkerheden, øge digitaliseringen af sundhedssystemet og sikre bedre behandling til borgerne.

Ajos foretager massive investeringer i semimobilkraner

Et stigende antal aktører i den danske byggebranche har fået øjnene op for fordelene ved at benytte semimobilkraner på byggepladserne.

Ole Ibsen A/S investerer i nye entreprenørmaskiner til opførelse af fabrikshal

Entreprenørfirmaet Ole Ibsen A/S har investeret i den populære Manitou MT1840A ST4 teleskoplæsser og en saxlift fra amerikanske GMG. 

BAUHAUS Tilst fejrede kåringen som ’Årets byggevarehus’ med stor fest

BAUHAUS Tilst fejrede i sidste weekenden titlen som ’Årets BAUHAUS’ med en stor fest for alle medarbejdere, hvor de blev opvartet af varehuschefer fra de øvrige 17 byggevarehuse.

Den grønne dagsorden sætter modulbyggeriet på sejrskurs

Bygherrerne har fået øjnene op for modulbyggeriet, som er med til at bidrage til den bæredygtige dagsorden med deres hurtigere bygge- og montagetid, lettere transport og ikke mindst store genanvendelighed.

Førende producent leverer stålkonstruktion til Nordeuropas største kongreshal

Give Steel er i gang med at montere stålkonstruktioner til det, der bliver Nordeuropas største kongreshal.

Entreprenører strømmer til kurser i den nye brandnorm

Den ny brandnorm træder i kraft den 6. marts og det nye regelsæt trækker tænder ud blandt entreprenørerne, der flokkes om korte kurser.

Bo-To Ejendomme investerer der, hvor de andre ikke kigger

En pensionsopsparing i en udlejningsejendom løb løbsk for de to venner Tomas Kjær Andersen og Bo Svenningsen.

Brødrene Dahl opruster inden for IoT

Brødrene Dahl, landets største VVS-grossist, opruster nu inden for IoT-teknologien. Virksomheden køber IoT-kompetencecenteret i MobilePeople og får dermed tilført både software og kompetencer inden for opsamling og analyse af data. 

Mosaikhjørnet flytter til nye lokaler

I løbet af 2020 flytter Mosaikhjørnet fra deres nyværende lejede lokaler på i Aalborg til Mosevangen i Svenstrup.

Nyt showroom i København samler verdens mest efterspurgte designerlamper under ét...

Med det stærke budskab om at ”samle alt det bedste under ét tag”, så tilbyder AndLights nye showroom i København, at folk kan opleve kendte designer lamper samlet ét sted.

Broen mellem Hedehusene og Nærheden åbner

29. marts indvies broen mellem Hedehusene og Nærheden. Det bliver fejret med et festligt broløb, som markerer den nye forbindelse mellem de to bydele. 

Ny gravemaskine kørt direkte på lossepladsen 

Den funklende nye 19 tons-hjulgravemaskine fejler absolut intet. Maskinen har den danske Liebherr-importør Johs. Møllers Maskiner A/S netop leveret i Fredericia.

Dansk møbelvirksomhed vinder international designpris

Den danske design- og møbelvirksomhed out-sider har modtaget den internationale designpris iF Design Award for deres nyeste skud på stammen.

Dansk tegnestue tildelt udviklingsprojekt i München

Tyskland ligger i front med tårnhøje ambitioner for bæredygtig byudvikling – og de vil have danske arkitekter.

Nyt værktøj skal hjælpe rørlæggere

Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur har netop offentliggjort 18 nye videoer, som skal hjælpe elever på rørlæggeruddannelsen. 

Entreprenør kompetenceudvikler til DGNB-certificeret byggeri

Med adskillige DGNB-certificerede byggerier på referencelisten, så har Jönsson Entreprise fuldt fokus på sine kompetencer inden for bæredygtigt byggeri.

Danmarks første seniorvenlige boligfællesskab bygget i træ holder Åbent Hus

Det første spadestik blev for knap fire måneder siden taget til Slagelses nye, seniorvenlige boligfællesskab, Ibihaven.

Stadig flere håndværkere søger rådgivning om bæredygtighed

Stigende interesse og krav om bæredygtighed stiller nye krav til byggeriet.

Næsten 500.000 byggemaskiner er koblet på nordjysk teknologi

Igennem de seneste tre år har teknologivirksomhed Trackunit fra nordjylland gennemgået en massiv transformation.

Lokal sponsor trækker landshold til Mors

Sparekassen Thy Arena Mors er den 29. marts hjemmebane for kvindelandsholdet i håndbold, hvor Brasilien er modstanderen.

Nyopført kollegie i København sælges af Gefion Group

efion Group har som følge af den store mangel på studieboliger i København opført en række kollegier i Københavnsområdet.

Erhvervsejendom solgt til tysk fond

Gefion Group udvikler et større område på 40.500 m2 med ca. 300 boliger, kontorer, mindre butikker og caféer.

Stor gravemaskine til de mindre kunder

På trods af en ekstra vægt på 11 tons, så er Martin Ilsøe Vindelevs nye Komatsu-gravemaskine kun 80 centimeter bredere end den gamle.

Optimér byggepladsen ved at sætte skinner under kranen

Omkring halvdelen af Ajos' udlejede kraner hare en bogie-undervogn, hvilket betyder at de er mobile på byggepladsen via udlagte skinner.

Første ordre på nyt element efter brugerdrevet innovation

Den første ordre på det nye T-element er nu lagt hos Give Elementer. Det nyudviklede T-element er en videreudvikling af et L-element, som fabrikken udviklede tilbage i 1981.

Oasen i Aalborg er nummer 1

I Aalborg har Oasen løftet standarden for lejelejligheder. En moderne kvalitetslejlighed med egen altan eller terrasse, og herudover eventuelt egen kolonihave.

Beckers fejrer 10 år på vand

For 10 år siden besluttede malingproducenten Beckers, kun at føre vandfortyndbare produkter, hvilket de i år kan fejre.

Danmarks første bæredygtige trælast åbner i Hørsholm

Tirsdag den 4. februar åbnede STARK deres nye trælast i Hørsholm.

Skærpet regler for brandløsninger

Kravene til brandløsninger er blev skærpet i takt med nye regler, som trådte i kraft den 1. november sidste år.

To erfarne profiler inden for byggeri etablerer ny virksomhed i Aarhus

Tilsammen har Jesper Langberg og Rolf Thygesen 50 års erfaring indenfor VVS- og byggebranchen. Nu står de bag den nye virksomhed, COSANI A/S, som netop har slået dørene op den 3. februar.

Den løgn som de danske håndværkere kæmper med

Nu er det tid til at de gamle fordomme om dovne håndværkere, som altid kommer for sent, glemmer at slå toiletbrættet ned efter sig og sjusker med de afsluttende detaljer – én gang for alle manes til jorden.

Spangenberg & Madsen satser på Trekantområdet med ny leder

Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma har ansat Per Rødsgaard til at etablere firmaet i Trekantområdet og Region Syddanmark med fokus på energioptimering, bæredygtighed og indeklima.

Stor teglfusion med det bedste fra to verdener

Teglproducent Egernsund Tegl fusionerer med Wienerberger A/S fra den internationale teglkoncern, Wienerberger AG. Nu præsenteres produktsortimentet på byggemessen Byggeri ‘20. 

Brødrene Dahl kåret som næstbedste arbejdsplads til Årets Arbejdsplads

Brødrene Dahl nåede til finalen til Årets Arbejdsplads og blev kåret som landets næstbedste arbejdsplads.

STARK overtager en af branchens førende trælaster

STARK opkøber XL Byg Jens Schultz A/S og kan med nye forretninger på Sydfyn, Langeland og Ærø tilbyde områdernes håndværkere samt private kunder flere services og mere rådgivning. 

Ny ledelse og strategi hos Rødbo Dør- og Vinduesfabrik

Mike Rogers overtager ledelsen af Rødbo Dør- og Vinduesfabrik som ny adm. direktør og implementerer ny strategi med mere fokus på specialordrer af høj håndværksmæssig kvalitet.

Ajos opdaterer 2.000 byggestrømstavler 

Udlejningsvirksomheden Ajos er i gang med systematisk at udskifte byggestrømstavler. Det sker efter en ændring i lovgivning. 

Finn Hansen investerer i større maskiner til større byggeopgaver

Ved at investere i en Manitou MRT3050P+ teleskoplæser kan tømrermester Finn Hansen fra Falster nu bygge landbrugs- og industrihaller. 

Brunswick Real Estate åbner kontor i Danmark med dansk landechef

Brunswick Real Estate åbner kontor i Danmark med Jes Rovsing som landechef. Det primære fokus er på kontorer centralt placeret i København i partnerskab med en ny international investor. 

SENESTE ARTIKLER