NYT OM VIRKSOMHED

Her bringer vi nyheder, som relaterer sig til virksomheder. Det kan være om økonomisk vækst, ekspansion til andre markeder og andet relateret.

Hvis du har en nyhed om en virksomhed så tøv ikke med at kontakte os på redaktion@byggetidende.dk eller +45 29 60 96 47 for at tippe os om den. For flere virksomhedsrelaterede nyheder anbefaler vi at læse nyheder på Nytfrabyggeriet.

Entreprenørvirksomheden Arentfeld A/S opkøber kloak- og betonvirksomhed

Hoved- og fagentreprenør Arentfeld A/S har opkøbt kloak- og betonvirksomheden Kloakentreprise v. Tim Buch Hollænder.

Komplet beredskab til byggepladsen samlet i en kompakt container

Ajos a/s har sammensat en beredskabspakke til danske byggepladser i form af en container, der rummer alt lovpligtigt beredskabsudstyr og mere endnu.

Outline Vinduer hædret med erhvervspris efter usædvanligt år

Onsdag aften blev Erhvervsprisen 2021 overrakt til Outline Vinduer ved Farsø Erhvervsråds generalforsamling. Prisen blev af erhvervsrådet tildelt virksomheden på baggrund af en særdeles positiv udvikling og for at skabe lokale arbejdspladser.

Byggematerialeproducent opruster på bæredygtighed

Øget fokus på bæredygtighed i byggeriet medfører skærpede krav til alle dele af branchen.

Nænsom skuropsætning i følsomt bymiljø

Ajos a/s leverer og opsætter ti skurvogne på Kultorvet i København i forbindelse med renoveringen af Knud Højgaards Hus. Modulerne opsættes med hensyn til pladsens brugere og et fredet træ.

Lavt CO2-aftryk og mere bæredygtighed i Ajos’ skurmoduler

Stort set alt træ, der anvendes i produktionen af Ajos' skurvogne og kontormoduler, er i dag FSC- eller PEFC-certificeret.

Biodiversitet skal være mere end grønt krymmel

Biodiversitet er ved at blive et hot emne i byggebranchen, men vi må ikke lade os forføre af projekter med lidt grønt på toppen.

Rockfons akustikprodukter er nu Cradle to Cradle certificerede

Danske Rockfon ser i høj grad den cirkulære økonomi sammen med ansvarlige produktionsmetoder som fremtidens løsning for leverandører af materialer til byggebranchen.

Ajos a/s har opført Danmarks første svanemærkede skole

Takket være nyudviklede pavillonmoduler, som efterlever Svanemærkets krav, har Ajos a/s i samarbejde med TRUST netop afleveret Danmarks første svanemærkede skole til Københavns Kommune.

Håndværkerne skal kunne være stolte af et veludført tætningsplan

Tætningsspecialisten Ljungdahl A/S dropper dampspærrefolier i genbrugsplast og vil sætte endnu mere fokus på vigtigheden af dampspærre og kvaliteten af dampspærreprodukterne i markedet, så de understøtter det håndværksmæssig godt udførte tætningsplan.

EICO leverer det bedste årsresultat nogensinde

EICO leverer et bundsolidt resultat i 2020 med en vækst i bruttofortjenesten på 55 procent samt en vækst i resultat før skat på 128 procent.

Millioninvestering i digitalisering skal bane vej for glasvirksomheds internationale gennembrud

Produktionsvirksomheden Glaseksperten har netop fået udviklet en ny innovativ digital webplatforms-løsning, der blandt andet skal øge eksporten af glas i særligt Norge og Sverige.

Nyt lakanlæg er en game changer hos højttalerproducenten DALI

Hos DALI A/S i Nørager har man mere end 35 års erfaring med fremstilling og produktion af højttalere. DALI-højttalere er kendetegnet ved sublim kvalitet og et gennemført design.

Carl Ras styrker håndværkeruddannelse på erhvervsskole i Afrika

Engrosvirksomheden Carl Ras har doneret brugt værktøj og maskiner i høj kvalitet til en erhvervsskole i Sierra Leone i Afrika. Det er sket i samarbejde med den humanitære organisation Ingeniører uden Grænser.

Produktionsomkostninger er steget med 25 procent på få måneder

Efterspørgslen efter produkter til hus og have er tårnhøj samtidig med, at dele af den globale produktions- og logistikkæde er under ekstremt pres med stigende priser og leveringstider til følge.

Hustømrerne står stærkere trods underskud i 2020

Gamle, tabsgivende byggesager kostede et underskud i 2020. Men Hustømrerne går mod lysere tider. Organisationen er styrket, og ordreholdningen er 25% større end på samme tidspunkt sidste år.

Randers Tegl investerer massivt i tagstensfabrik

Landets største teglstensproducent har øget omsætningen under COVID-19-pandemien og retter nu fokus mod et nyt kundesegment med en stor investering på Højslev Teglværk.

Nordjysk inventarspecialist optimerer med ny maskinpark

Chr. Juul Andersen har eksisteret siden 1974, og som én af de førende producenter indenfor specialinventar til hoteller, restauranter og butikker er CJA involveret i mange spændende projekter landet over.

Interessen for vildmarksbade når nye højder

Udsigten til mere tid derhjemme har fået danskerne til at købe vildmarksbade som aldrig før.

1.500 kvadratmeter farvede fliser er netop leveret til gigantisk nyt Scandic-hotel

Flise- og klinkeeksperten Mosaikhjørnet har netop leveret 1.500 kvadratmeter rustikke fliser til Scandic Spectrum i København, der bliver koncernens største hotel i Nordeuropa.

Specialiserede håndværkere renoverer Designmuseet

Halvandet år. Så længe regner Designmuseum Danmark med at være lukket. De smukke, historiske bygninger i Bredgade skal renoveres, og det er en særligt udfordrende opgave, der dels kalder på specialister, dels på moderne teknologi og materialer

Sorte akustiklofter understøtter bilmærkes grønne visioner

Volkswagen har slået dørene op til et nyt showroom i hjertet af København, hvor man fremover kan opleve bilmærkets nyeste e-modeller.

Ny bæredygtig cement udgør fundamentet til NREP’s ambitiøse grønne byggeri, UN17...

Starten på NREPs ambitiøse bæredygtighedsbyggeri UN17 Village i Ørestad markerer samtidig starten på brugen af en helt ny og bæredygtig cementtype i dansk byggeri.

Altan- og facadeleverandør får ny skandinavisk direktør

I marts tiltrådte Kristian Petermann stillingen som ny adm. direktør for Sunparadise i Skandinavien og er dermed blandt andet ansvarlig for altan- og facadeleverandørens danske aktiviteter.

Markant stigning i brugen af smartBYG på danske byggepladser

Ajos a/s oplever stor interesse for sit logistikstyringsprogram smartBYG, der kan lokalisere logistiske udfordringer, før de bliver til problemer.

ABC Pavilloner opfører 38 hotelværelser som fleksibelt modulbyggeri til Femern-projekt

Den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner er derfor i fuld gang med at bygge i alt 38 hotelværelser til Hotel Stop’n Sleep, da hotellets eksisterende værelser allerede er fuldt booket. De nye værelser skal anvendes som en midlertidig løsning, mens det store projekt står på.

To firmaer går sammen om at opbygge super-betonbiler

Den nye betonbil-leverandør er døbt Conmat og udspringer af virksomheden Kebok i Esbjerg, som selv har kørsel med færdigbeton, og Kudsk & Nissum A/S i Vojens, som både har mange års erfaring med opbygning af specialbiler og servicering af netop betonbiler.

Styrk din faglige viden om træbyggeri

Netværksgruppen for Træbyggeri, som har eksisteret siden 2015 i regi af InnoBYG, videreføres nu i bygge- og anlægsbranchens klynge WE BUILD DENMARK.

AP Pension hylder håndværkernes arbejde på bæredygtig bygning i Kalundborg

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har sammen med totalentreprenøren, Hoffmann, torsdag den 15. april fejret rejsegilde for uddannelses- og forskningscenter, som AP Pension opfører i Kalundborg.

Bakteriedræbende flisebelægning kan også bekæmpe coronavirus

Et nyt, stort studie foretaget af den italienske flisevirksomhed Iris Ceramica Group i samarbejde med University of Milano har netop konkluderet, at fliser nu også kan spille en væsentlig rolle i kampen mod coronavirus.

Øget indtjening sikrer solidt fundament for bæredygtige investeringer

Årsregnskabet for Aalborg Portland Holding Koncernen viser en stigning i omsætningen til 9,1 milliarder kroner og et resultat før renter og skat (EBIT) på 1,3 milliarder kroner.

Ny salgsleder hos Frovin trækker på solidt branchekendskab

Vinduesproducenten Frovin, som er specialister i koblede vinduer og døre til ældre og bevaringsværdige bygninger, har netop ansat 51-årige Jan Saabye som salgsleder.

Norconsult præsenterer historisk godt regnskab for 2020

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Norconsult har oplevet en markant vækst i det forgangne år og kan præsentere det bedste regnskab nogensinde til trods for den usikre markedssituation som følge af coronakrisen.

JCN Bolig udvider ledelsen – der også bliver aktionærer

Med en fordobling af omsætningen på 4 år har en udvidelse af ledelsen ligget i kortene. Faktisk har det været en del af virksomhedens strategiske plan.

AP Pensions Kalundborg-projekt tager fart

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har sammen med totalentreprenøren Hoffmann sat gang i anden etape i opførelsen af et uddannelses- og forskningscenter, som AP Pension opfører i Kalundborg.

AP Pension indgår totalentrepriseaftale om kæmpe projekt i Fredericia

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har netop indgået en totalentrepriseaftale med totalentreprenøren NRE Denmark A/S om AP Pensions ejendomsprojekt Carolinelund i Fredericia.

38 attraktive, almene boliger ved anlægget midt i Videbæk

I hjertet af Videbæk, vest for Herning, skal Dansk Boligbyg a/s i totalentreprise og i et samarbejde med ERIK arkitekter og Rønslev Rådgivende ingeniører, opføre 38 boliger for Boligselskabet Bomidtvest.

Vinduesproducent har store forventninger til nyudviklet trelagsvindue i tolagsramme

Hos Glaseksperten Vinduer & Døre oplever man en øget efterspørgsel på moderne, smalle vinduer. Samtidig er der kommet nye skærpede energikrav i BR18.

“Skovstjernen” har fået nyt liv med Ajos’ pavillonmoduler

En omfattende vandskade gjorde institution i Værløse uanvendelig. På kort tid opførte Ajos a/s en midlertidig løsning samme sted bestående af moderne pavillonmoduler, der opfylder BR18.

BASE Erhverv as er kåret som Danmarks bedste arbejdsplads

BASE Erhverv as, entreprenørvirksomhed med hovedkontor i Horsens og afdeling i Roskilde, er netop blevet kåret som den bedste danske arbejdsplads i entreprenør-branchen.

Nyopført godsbaneterminal sparer over to års CO2-forbrug med genanvendte materialer

I starten af det nye år kunne Port of Aalborg indvie en ny godsbaneterminal. Under anlægsarbejdet med terminalen er der anvendt overskydende genbrugsmaterialer, og det har resulteret i en markant CO2-besparelse på knap 2.000 tons, svarende til havnens samlede energiforbrug over to år.

Førende leverandør udvider med digital afdeling

Digitalisering er kodeordet for fremtidens byggeri. Derfor investerer Xella, der er verdens førende leverandør af bæredygtige byggesystemer, nu i en digital afdeling.

AP Pension gør klar til friplejehjem i Nyborg

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og Danske Diakonhjem har indgået en aftale om et kommende svanemærket friplejehjem i Nyborg med 67 friplejeboliger.

Tak for at stille krav – men husk nu renoveringen!

På Teknologisk Institut er der stor tilfredshed med, at de længe efterspurgte krav til byggebranchen nu kommer. Der er dog en ting som mangler – for vi må ikke glemme den eksisterende bygningsmasse.

CSR-indsatsen begynder allerede i skurvognen

Udlejningsvirksomheden Ajos a/s optimerer løbende sin flåde på ca. 1.200 skurvogne, så de reducerer CO2-aftrykket i hele deres levetid. Blandt andet er LED-belysning, ekstra isolering og bevægelsessensorer standard.

Knauf giver loftet tilbage til arkitekterne

Systemlofter giver let adgang til de installationer, som holder vores bygninger kørende, men de kvadratiske felter kan virke styrende for indretningen.

Holbæks første svanemærkede etageejendom står klar

Helt efter planen er beboerne i AP Pensions svanemærkede boligejendom, Østbryggen, ved Holbæk Havn så småt i gang med indflytningen.

JCN Bolig skal bygge 319 ungdomsboliger i Aarhus

Aftale om opførelsen af 117 almene boliger i Projektet hedder JOURNALISTEN og opføres for ejendomskoncernen DOMIS og omfatter 319 ungdomsboliger med fællesarealer, parkeringskælder og tagterrasser.

Ajos a/s konsoliderer sig med frasalg af kranafdeling

Indtægten fra salget skal geninvesteres i udlejningsvirksomheden, der vil styrke sin position på andre områder - herunder salg og udlejning af sine svanemærkede pavillonløsninger.

Dana Vinduer øger effektiviteten og forkorter leveringstid med én uge

Hos Dana Vinduer i Lind syd for Herning ser man nu resultaterne af en tocifret millioninvestering i et nyt produktionsanlæg, som den midtjyske virksomhed Nicholaisen har stået for at levere.

Investering i gas skal sikre markant CO2-reduktion hos Aalborg Portland

Med en investering på 40 millioner kroner og en nyligt indgået aftale med Evida er Aalborg Portland klar til at blive koblet på gasnettet i 2022.

Affaldssortering skaber øget bæredygtighed på byggepladsen

Som byggepladsentreprenør på Nyt Hospital Hvidovre har Ajos a/s skabt en effektiv og dynamisk miljøcentral til de mange forskellige former for byggeaffald.

Lillegården El overtager Simested El-Service

Lillegården El i Hobro overtager himmerlandske Simested El-Service, herunder de to underafdelinger Vammen El-Service og Ålestrup El-Service.

Frosne vandledninger koster dyrt på danske byggepladser

Ajos' specialister har travlt på byggepladser landet over med at udføre el-tracing på vandledninger.

Temperatur, lys og akustik påvirker helbredet og trivslen

I Norden tilbringer vi gennemsnitligt 90 % af vores tid indendørs, så et godt indeklima er afgørende for vores sundhed og velvære.

Større præcision og effektivitet i klitterne

Med købet af en Komatsu PC138US-11 med Topcon 3D maskinstyring har PJP Murer- og Entreprenørforretning forstærket sin positive udvikling.

Fremtidens grønne cement bliver nu udrullet hos en af landets største...

Spæncom har som en af de første elementproducenter implementeret Aalborg Portlands FutureCEM i produktionen af betonelementer.

Give Steel A/S underskriver FEMERN-kontrakt

En større totalentreprise er landet hos den danske stålproducent Give Steel A/S i Brande.

Vinduesproducent springer lavsæson over og ansætter 25-30 nye medarbejdere

Mens coronakrisen har udfordret mange brancher i løbet af det seneste år, så buldrer byggeriet fortsat derudaf. Det mærker man i høj grad hos vinduesproducenten Outline, som har usædvanligt travlt.

Brødrene Dahl sætter historisk sikkerhedsrekord

Mange års systematisk indsats sender nu Brødrene Dahl op i arbejdsmiljøets superliga. Landets største grossist inden for VVS, Vand & Kloak lukkede 2020 med et rundt nul i arbejdsulykker med fravær.

Hos Ajos skræddersyes alle skurvognsløsninger

Hos udlejningsvirksomheden Ajos a/s bliver alle skurvognsløsninger tilpasset til kundens behov uanset omfanget.

Første montering af Topcon semiautomatisk gravesystem i Danmark

Som de første i Danmark har Erik Pedersen A/S fået monteret Topcons semiautomatiske gravesystem på deres Komatsu PC138US-11 gravemaskine.

Den fynske belysningsleverandør Teamtronic vækster med opkøb af Open Light Danmark

Den danske belysningsleverandør og producent Teamtronic vækster med opkøb af Open Light Danmark, der vil indgå i den nye ejerkreds.

Lærlinge en gave til din virksomheds udvikling

Som iværksætter står lærlinge sjældent som noget af det første på prioriteringslisten, men det burde det måske gøre.

Gemina Termix producerer fjernvarmeanlæg til Danmarks højeste beboelsesejendom

Usædvanligt boligbyggeri kalder på usædvanlige løsninger. 172 lejligheder i Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen får individuelle Termix-fjernvarmeunits, der sikrer fuldt forbrugsoverblik for den enkelte beboer og frisk varmt vand helt op til 37. etage

Mosaikhjørnet finder ny butikschef i egne rækker

Kjeld Varny Kure, 61 år, Solrød Strand, er pr. 22. januar 2021 tiltrådt som ny butikschef i Mosaikhjørnets afdeling i Brønshøj.

Ny gulvbutik åbner på Trindsøvej i Aarhus

Mandag den 8. februar slår det helt nye Scandinova grossistcenter dørene op til 700 kvadratmeter med alt, hvad hjertet kan begære inden for gulve og tilbehør.

Brødrene Dahl lancerer ny digital satsning

Danmarks førende grossist på VVS og Vand & Kloak, Brødrene Dahl, har skiftet til en klimavenlig DVI varmepumpe i hele deres bygning i Horsens.

DAMPA ApS søger en relationsskabende kundeservicemedarbejder/projektkoordinator

Kan du yde en suveræn service over telefonen, koordinere DAMPA’s leverancer til danske byggeprojekter og agere salgsbackup for vores eksterne projektrådgiver?

Vinduesproducent gør det nemmere at bygge bæredygtigt

Bæredygtigt byggeri og målet om DGNB-certificeringer stiller høje krav gennem hele beslutningskæden. Store dele af arbejdet starter hos leverandøren, som skal byde tidligt ind med omfattende rådgivning og dokumentation.

Nye boliger forlænger altansæsonen for solglade seniorer

En altan er ikke bare forbeholdt solbeskinnede sommerdage. I hvert fald ikke hvis den er glasinddækket, og det er tilfældet i Randers.

Papiruld Danmark opruster proaktivt på privatmarkedet

Coronakrisen er gået fra nedtur til regulær himmelflugt på landets byggepladser, hvor ikke mindst de private bygherrer driver efterspørgslen på materialer til nybyg såvel som renovering.

Nyt tillæg til bygningsreglement er netop trådt i kraft

Produktudvikling, investeringer i digitalisering, nye arbejdsgange og en god portion forandringsparathed. Det er, hvad de seneste energistramninger i det nye tillæg til BR18, der netop er trådt i kraft, har krævet af landets dør- og vinduesproducenter.

Ajos a/s sikrer den rette temperatur under opførelsen af Rigshospitalet Glostrup

Takket være en effektiv udrulning af interimsvarme i hele byggefasen giver Ajos håndværkerne de bedste arbejdsbetingelser i en kold tid.

Balders første ejendom i Høje Taastrup står færdigopført

Agerhusene på Skjeberg Allé står nu færdigopført og blev hurtigt fuldt udlejet. Det er en milepæl for Balder Danmarks store engagement i Høje-Taastrup kommunen.

NCC sælger Frederiks Plads Company House II i Aarhus til PensionDanmark

Salget markerer afslutningen på NCC’s udvikling og byggeri af boliger, kontorer og butikker på Frederiks Plads.

Elektriske læssere til miljøbevidst nedriver

Danni Jensen på 42 år er blevet ansat hos Stemas Maskinsalg A/S, som deres nye service- og eftermarkedschef.

Würth Danmark indgår samarbejde med dansk producent af mundbind

En meget stor andel af det medicinske udstyr og de personlige værnemidler, som kan købes i Danmark, er produceret i Kina.

Brødrene Dahl skifter til klimavenlig varmekilde

Danmarks førende grossist på VVS og Vand & Kloak, Brødrene Dahl, har skiftet til en klimavenlig DVI varmepumpe i hele deres bygning i Horsens.

Dansk Boligbyg søger afdelingsleder til Horsens

Dansk Boligbyg a/s søger afdelingsleder til at varetage den overordnede drifts- og personaleledelse af afdeling ”Horsens 3” med reference direkte til CEO, adm. direktør Anton Nørgaard.

Ajos vil styrke sin position i Vestdanmark yderligere

Den nuværende afdeling i Vejle flytter i efteråret 2021 til en ny position i samme geografiske område.

Unicon klar med CO2-reduceret beton på hylderne

Som den første og største producent af færdigbeton i Danmark er Unicon klar med et komplet standardsortiment af CO2-reducerede betoner.

Abildhauge bliver del af Bang & Beenfeldt

Alle aktiviteter og medarbejdere i Abildhauge overdrages til Bang & Beenfeldt pr.1. februar. Et godt match i værdier, kultur og tilgang til rådgivning skaber god synergi mellem de to rådgivende ingeniørfirmaer.

Øget digitalt samarbejde i byggeriet er vejen til grøn omstilling

En fælles dansk handlingsplan for BIM-standarder er på vej efter fælles opfordring fra bygge- og anlægsbranchens organisationer.

Første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhus

Onsdag tog 1927 Estate og Adsbøll i fællesskab første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhusforstaden Tilst.

Første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhus

Onsdag tog 1927 Estate og Adsbøll i fællesskab første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhusforstaden Tilst.

Ajos udvider med en ny og stærk serie af pavilloner

Pavillonerne i det nye koncept er bl.a. blevet større og mere fleksible, hvilket forbedrer indretningsmulighederne.

Ny systemleverance fjerner en femtedel af råhusets CO2-aftryk

Omkring 20 procent af CO2-aftrykket kan skæres væk, hvis råhusets traditionelle betonelementkonstruktioner erstattes af in situ-støbte VST-elementer udført med CO2-reduceret beton fra Unicon.

Cirkulær succes kræver bredt samarbejde

Inddragelse af flere faggrupper og brede kompetencer er opskriften, hvis bygge- og anlægsbranchen skal lykkes med den cirkulære omstilling.

Nyeste viden og intelligente løsninger danner rammerne om nyt demenscenter

Det nye Demenscentrum i Aarhus med navnet Skovvang er skabt med den nyeste demensfaglige viden og intelligente løsninger, der skal sikre beboerne fred og faste rammer.

Adapteo leverer sikre vaccinationscentre på fem dage*

Den kommende gennemførelse af massevaccination vil stille store krav til de eksisterende lokalefaciliteter.

3D-scanninger sparer installationsbranchen for tid og dyrebare fejl

Som en af de første i installationsbranchen benytter Kemp & Lauritzen 3D-scanning i deres projekter. 3D-modellerne optimerer planlægningsfasen, minimerer risikoen for dyrebare fejl og forbedrer tidsstyringen i byggeprocessen.

Give Steel A/S udgiver første miljøvaredeklaration

Give Steel´s første EPD er netop certificeret hos EPD Danmark og dokumenterer CO2-aftrykket for malede og galvaniserede stålkonstruktioner.

Scantruck får særlig forhandling af Topcon

En ny aftale med Topcon sikrer Scantruck eneforhandlingen af udstyr til Vertical Construction. Aftalen er en understregning af Scantrucks ambitioner på markedet for intelligente løsninger til bygge- og anlægsbranchen.

MT Højgaard International skal opføre tre bygninger i Nuuks nye lufthavn

MT Højgaard International har vundet opgaven med at opføre en ny terminalbygning, en ny servicebygning og et nyt flyveledertårn i Nuuks kommende internationale lufthavn.

Har du styr på kravene til brandsikring af ventilationsanlæg i BR18?

Standarden for brandsikring af ventilationsanlæg, DS 428, udkom sidste efterår i en ny version, og siden er der kommet en række præciseringer til.

Fra granatchok til renoveringsboom

Chokket efter coronakrisen er vendt til et regulært renoveringsboom, og for byggematerialeleverandøren Cembrit ser 2020 nu ud til at gå over i historien som et af de travleste år nogensinde.

Danmarks første DGNB Platin certificerede byggeri i Aarhus

Dansk Boligbyg a/s skal nu for Boligkontoret Århus opføre 115 boliger som Danmarks første ”DGNB Platin” certificerede boligbyggeri.

Sidste udkald for ansøgninger til Boligfonden Kubens Spirekasselegat

Boligfonden Kubens Spirekasselegat lukker for ansøgninger fredag den 15. januar. Derfor opfordrer fonden alle iværksætterspirer til at komme ud af starthullerne og søge legatet.

SENESTE ARTIKLER