NYT OM VIRKSOMHED

Her bringer vi nyheder, som relaterer sig til virksomheder. Det kan være om økonomisk vækst, ekspansion til andre markeder og andet relateret.

Hvis du har en nyhed om en virksomhed så tøv ikke med at kontakte os på redaktion@byggetidende.dk eller +45 29 60 96 47 for at tippe os om den. For flere virksomhedsrelaterede nyheder anbefaler vi at læse nyheder på Nytfrabyggeriet.

Elektriske læssere til miljøbevidst nedriver

Danni Jensen på 42 år er blevet ansat hos Stemas Maskinsalg A/S, som deres nye service- og eftermarkedschef.

Würth Danmark indgår samarbejde med dansk producent af mundbind

En meget stor andel af det medicinske udstyr og de personlige værnemidler, som kan købes i Danmark, er produceret i Kina.

Brødrene Dahl skifter til klimavenlig varmekilde

Danmarks førende grossist på VVS og Vand & Kloak, Brødrene Dahl, har skiftet til en klimavenlig DVI varmepumpe i hele deres bygning i Horsens.

Dansk Boligbyg søger afdelingsleder til Horsens

Dansk Boligbyg a/s søger afdelingsleder til at varetage den overordnede drifts- og personaleledelse af afdeling ”Horsens 3” med reference direkte til CEO, adm. direktør Anton Nørgaard.

Ajos vil styrke sin position i Vestdanmark yderligere

Den nuværende afdeling i Vejle flytter i efteråret 2021 til en ny position i samme geografiske område.

Unicon klar med CO2-reduceret beton på hylderne

Som den første og største producent af færdigbeton i Danmark er Unicon klar med et komplet standardsortiment af CO2-reducerede betoner.

Abildhauge bliver del af Bang & Beenfeldt

Alle aktiviteter og medarbejdere i Abildhauge overdrages til Bang & Beenfeldt pr.1. februar. Et godt match i værdier, kultur og tilgang til rådgivning skaber god synergi mellem de to rådgivende ingeniørfirmaer.

Øget digitalt samarbejde i byggeriet er vejen til grøn omstilling

En fælles dansk handlingsplan for BIM-standarder er på vej efter fælles opfordring fra bygge- og anlægsbranchens organisationer.

Første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhus

Onsdag tog 1927 Estate og Adsbøll i fællesskab første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhusforstaden Tilst.

Første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhus

Onsdag tog 1927 Estate og Adsbøll i fællesskab første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhusforstaden Tilst.

Ajos udvider med en ny og stærk serie af pavilloner

Pavillonerne i det nye koncept er bl.a. blevet større og mere fleksible, hvilket forbedrer indretningsmulighederne.

Ny systemleverance fjerner en femtedel af råhusets CO2-aftryk

Omkring 20 procent af CO2-aftrykket kan skæres væk, hvis råhusets traditionelle betonelementkonstruktioner erstattes af in situ-støbte VST-elementer udført med CO2-reduceret beton fra Unicon.

Cirkulær succes kræver bredt samarbejde

Inddragelse af flere faggrupper og brede kompetencer er opskriften, hvis bygge- og anlægsbranchen skal lykkes med den cirkulære omstilling.

Nyeste viden og intelligente løsninger danner rammerne om nyt demenscenter

Det nye Demenscentrum i Aarhus med navnet Skovvang er skabt med den nyeste demensfaglige viden og intelligente løsninger, der skal sikre beboerne fred og faste rammer.

Adapteo leverer sikre vaccinationscentre på fem dage*

Den kommende gennemførelse af massevaccination vil stille store krav til de eksisterende lokalefaciliteter.

3D-scanninger sparer installationsbranchen for tid og dyrebare fejl

Som en af de første i installationsbranchen benytter Kemp & Lauritzen 3D-scanning i deres projekter. 3D-modellerne optimerer planlægningsfasen, minimerer risikoen for dyrebare fejl og forbedrer tidsstyringen i byggeprocessen.

Give Steel A/S udgiver første miljøvaredeklaration

Give Steel´s første EPD er netop certificeret hos EPD Danmark og dokumenterer CO2-aftrykket for malede og galvaniserede stålkonstruktioner.

Scantruck får særlig forhandling af Topcon

En ny aftale med Topcon sikrer Scantruck eneforhandlingen af udstyr til Vertical Construction. Aftalen er en understregning af Scantrucks ambitioner på markedet for intelligente løsninger til bygge- og anlægsbranchen.

MT Højgaard International skal opføre tre bygninger i Nuuks nye lufthavn

MT Højgaard International har vundet opgaven med at opføre en ny terminalbygning, en ny servicebygning og et nyt flyveledertårn i Nuuks kommende internationale lufthavn.

Har du styr på kravene til brandsikring af ventilationsanlæg i BR18?

Standarden for brandsikring af ventilationsanlæg, DS 428, udkom sidste efterår i en ny version, og siden er der kommet en række præciseringer til.

Fra granatchok til renoveringsboom

Chokket efter coronakrisen er vendt til et regulært renoveringsboom, og for byggematerialeleverandøren Cembrit ser 2020 nu ud til at gå over i historien som et af de travleste år nogensinde.

Danmarks første DGNB Platin certificerede byggeri i Aarhus

Dansk Boligbyg a/s skal nu for Boligkontoret Århus opføre 115 boliger som Danmarks første ”DGNB Platin” certificerede boligbyggeri.

Sidste udkald for ansøgninger til Boligfonden Kubens Spirekasselegat

Boligfonden Kubens Spirekasselegat lukker for ansøgninger fredag den 15. januar. Derfor opfordrer fonden alle iværksætterspirer til at komme ud af starthullerne og søge legatet.

Knap hver tredje dansker tænker klimaet ind i valg af nyt...

Hele 71,5 procent af danskerne har bæredygtige overvejelser, når de skal vælge et nyt gulv.

Effektiv affaldssortering kræver en Manitou

Hos det nordjyske affaldsselskab AVV I/S er en Manitou MLT961-145V+ Elite teleskoplæsser omdrejningspunktet i selskabets nye ressourcehal, hvor affald sorteres og sendes til genanvendelse.

Dansk vindmølleleverandør i Shanghai indhenter tab efter turbulent år

Corona-pandemien har været så hård ved Spanien, at landet har brugt 100 millioner Euro på at haste-opføre et pandemi-hospital. Sundolitt har sørget for trykaflastning.

Sundolitt leverer 1.500 m3 EPS Letfyld-blokke til pandemi-hospital på rekordtid

Corona-pandemien har været så hård ved Spanien, at landet har brugt 100 millioner Euro på at haste-opføre et pandemi-hospital. Sundolitt har sørget for trykaflastning.

Raunstrup leverer endnu et solidt regnskab: Planlægger nye opkøb

Historisk stor ordrebeholdning og sorte tal på bundlinjen i alle tre selskaber under Raunstrup-koncernen. Opkøb skal sikre, at virksomheden kan efterleve kundernes efterspørgsel og sikre vækst med fokus på bundlinjen.

Rolfsted Vinduer er klar til nye energikrav

I mere end 30 år er der blevet produceret kundetilpassede vinduer og døre hos Rolfsted Vinduer på Østfyn. Med en langsigtet investeringsplan er det lykkedes at sikre, at det familieejet firma i dag er fuldt ud konkurrencedygtig og i stand til at imødekomme de stigende krav på markedet.

Balder investerer i nyt boligområde i Espergærde

Espergærdes gamle industriområde forvandles nu til en levende bydel, som skal tiltrække borgere i alle aldre til området.

Ajos a/s opnår Svanemærket til sine pavillonbyggerier

Nu kan udlejningsvirksomheden levere midlertidige byggerier, som efterlever nogle af de skrappeste krav til energiforbrug, indeklima, miljø og bæredygtighed.

ABC Pavilloner afleverer to spejlvendte daginstitutioner i Grønland

Den midtjyske modulbygger ABC Pavilloner har netop afleveret to næsten identiske integrerede daginstitutioner med plads til i alt 200 børn i den kommende arktiske hovedstad, Nuuk.

Dansk-svensk bruseteknologi skal åbne døre til B2B-markedet

I samarbejde med danske Unidrain har den svenske virksomhed Orbital Systems udviklet et revolutionerende brusesystem, der genbruger vandet.

Ljungdahl A/S går fra at være leverandør til producent med stor...

På to år har fuge- og tætningsspecialisten Ljungdahl A/S strømlinet virksomheden, tilføjet nye kræfter til medarbejderstaben og gået fra at være leverandør til producent med gode resultater til følge.

1927 Estate og Adsbøll i nyt samarbejde

Det er kun to uger siden, at 1927 Estate valgte Adsbøll som entreprenør til projektet på 32.000 m2 i Vallensbæk Strand. Nu indgår de to virksomheder endnu et samarbejde.

Trævirksomhed sætter nye mål efter rekord

I byggebranchen stiger efterspørgslen på bæredygtige materialer, og den nordjyske trævirksomhed Keflico har således i 2020 hævet andelen af bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ, så det nu udgør 68 procent af virksomhedens samlede køb og salg.

Termix-fjernvarmeløsning til Danmarks største industrifredning

Ikonisk spritfabrik i Aalborg omdannes til helt ny bydel – Gemina Termix leverer lille kompakt fjernvarmeanlæg til 222 lejligheder i Taffeltårnet og Høkergården

Vinduesproducent styrker digitalisering med ny servicefunktion

I begyndelsen af 2018 lancerede KPK Døre og Vinduer i Nykøbing Mors det digitale værktøj KPK 365, som gør det nemt for håndværkere at beregne pris, give tilbud og bestille produkter.

Den danske byggebranche går forrest i omstillingen til cirkulær økonomi

Bygge- og anlægsbranchen står for omkring 40 procent af samfundets ressource- og energiforbrug, og en tredjedel af den samlede danske affaldsmængde stammer fra byggeriet.

Ajos tager med glæde sin egen medicin

Udlejningsvirksomhedens nye afdeling i Køge er opført af Ajos' egne pavillonmoduler, som dermed også fungerer som et overbevisende showroom og katalog over de mange kundetilpassede muligheder.

Aalborg Portland indleder bæredygtigt samarbejde med international forsker

Aalborg Portland har netop indledt et samarbejde med international forsker i bæredygtighed, Juanita Gallego Dávila, som skal understøtte virksomhedens grønne omstilling.

AP Pension tager første spadestik til stort forsknings- og uddannelsescenter i...

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har sammen med Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk, Novozymes, Professionshøjskolen Absalon og totalentreprenøren Hoffmann.

Ajos leverer skurby til Hejs.dk

Hejsspecialisterne har moderne, midlertidige kontorfaciliteter til rådighed, mens deres nye afdeling opføres i Tilst ved Aarhus.

Ajos a/s udruller effektiv LED-belysning på danske byggepladser

Snart er udlejningsvirksomheden klar med LED-bånd, som udrulles og kan anvendes flere gange. De efterlever Arbejdsmiljølovens krav og sikrer montørerne et sundere arbejdsmiljø.

Ajos a/s ansætter erfaren projektkonsulent

Den 1. december bliver pavillonafdelingen i Ajos a/s tilført yderligere forstærkning. Her tiltræder Thomas Olsen som projektkonsulent i et marked, hvor efterspørgslen på Ajos' pavillonbyggerier fortsætter sin kraftige vækst.

Charmen for kvinden i den mellemstore byggevirksomhed

Anne Mette Laursen har nu været ansat som proces- og udførelseskoordinator hos CJ A/S i godt og vel et års tid, og det meste af organisationen kender hende allerede for hendes positive indstilling til tingene, smittende humør og utrolige alsidighed.

Nye varmepumper skal sikre grøn omstilling til fremtiden i sorø

Virksomheden Gyrstinge VVS, som ligger i Sorø, tænker i nye baner. Ønsket for virksomheden er at kunne forbedre danskernes huse, spare dem penge årligt og samtidig være en af de virksomheder, som går forrest i kampen for den grønne omstilling

Mosaikhjørnet lancerer ny fliseserie med betonlook og antibakteriel belægning

Det industrielle og rå look har for alvor sneget sig helt i vores hjem, og med Mosaikhjørnets nye fliseserie, Ørestaden, er det muligt at få det rette betonlook uden at gå på kompromis med kvaliteten og hygiejnen.

Hercules Fundering bruger utraditionel funderingsmetode i Postbyen

Funderingsarbejdet er sat i gang på anden etape af byggeriet i Postbyen midt i København.

Interimsvarme og miljøvenlig afdækning sikrer fremdrift på Nyt Hospital Hvidovre

Udlejningsvirksomheden opruster igen sit program af moderne kraner med fem Potain semimobilkraner.

Over halvdelen af danskerne har planer om at renovere hjemmet under...

Regeringen har netop foreslået at udvide boligjobordningen, og ifølge gulvirksomheden Timberman er det et fornuftigt tiltag.

AP Pension fejrer Danmarks første svanemærkede friplejehjem

Coronavirussen spændte ben for rejsegildet for Danmarks første svanemærkede friplejehjem, som AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, opfører i Horsens.

Debat: Som bygherre skal tænke dig om

Hvis du gør som du plejer, så får du det du plejer – og det er måske ikke godt nok.

Ny erhvervsklynge bygger på solidt fundament

Når den nye Erhvervsklynge for byggeri og anlæg, starter op i januar 2021, er det på et solidt fundament.

Nu lyder startskuddet til Ofeliahaven i Helsingørs nye bydel

I Helsingørs gamle hospitalsområde påbegynder Balder Danmark nu opførelsen af Ofeliahaven. Ejendommen rummer 109 boliger og er skabt med fokus på fællesskab, livskvalitet og bæredygtighed.

Facaderenovering transformerer boligblokke i Roskilde

I Roskilde har A/B Tårnparkens tre boligblokke fået nyt liv med en facaderenovering, der vinker farvel til afskallet facadepuds og byder velkommen til et moderne udtryk.

Markant campus-bygning renoveres med enkle, prisbelønnede greb

Bartholin-komplekset i Aarhus Universitets campus-område renoveres lige nu ud fra samme designkoncept, der præger Skou-bygningen og vandt stadsarkitektens pris i 2019.

Nyt DGNB-kriterie kan få flere udsatte ledige i job i byggeriet

Entreprenøren Enemærke & Petersens erfaring med at få udsatte unge i job på byggepladser har været med til at forme de nye DGNB-kriterier, som udgives af Green Building Council Denmark.

Spar Nord Ejendomsadministration vokser 100 procent på 2,5 år

En ny direktør, en ambitiøs målsætning og ikke mindst en målrettet indsats i hele Spar Nord Ejendomsadministration betyder, at virksomheden på 2,5 år nu er lykkedes med at fordoble omsætningen.

Musikkens Hus får guld i bæredygtighed

Musikkens Hus er som det første danske koncerthus blevet bæredygtighedscertificeret med DGNB guld og får topkarakterer for innovative løsninger, der sænker CO2-udledningen og styrker indeklimaet i huset.

Undgå misforståelser og kom nabostøjen til livs

Naboernes larm og støj generer en stor del af de mange danskere, der bor i etagebyggerier. Men ifølge dansk virksomhed er det hverken svært eller dyrt at komme støjen til livs.

Nuuk City Development vælger entreprenør til byens nye brandstation

MT Højgaard International er blevet udvalgt som entreprenør på Nuuks nye moderne brandstation ved Pukuffik.

TL BYG præsterer overskud i kriseår

Trods et udfordrende år med en markant ordrenedgang grundet COVID-19 formår den nordjyske entreprenørvirksomhed TL BYG A/S at præsentere et positivt resultat i det netop afsluttede årsregnskab.

Belysning med fokus på bæredygtighed og DGNB-byggerier

Den Nordjyske belysningsvirksomhed LITE A/S, har netop lanceret endnu et produkt i den bæredygtige ECOLITE-serie.

Iværksætteri får langt bedre betingelser med en professionel bestyrelse

Den erfarne iværksætter Jacob Arentfeld Nielsen valgte at stifte en professionel bestyrelse helt fra begyndelsen i hans nye entreprenørselskab Arentfeld A/S, og det har givet ham et langt bedre afsæt i branchen end tidligere.

Ajos investerer igen millioner i nye semimobilkraner

Udlejningsvirksomheden opruster igen sit program af moderne kraner med fem Potain semimobilkraner.

Turner Access sælger til Sunshine Enterprise

Den skotske producent af stilladser har solgt sin produktion og salg af stilladsløsninger til den amerikanske virksomhed, der er en førende aktør i USA. Overtagelsen bliver en styrkelse for danske stilladskunder.

Intern ledelsesrokade i et stærkt Bang & Beenfeldt

Efter at have gennemgået en solid vækst igennem de seneste år, gennemfører den rådgivende ingeniørvirksomhed Bang & Beenfeldt en intern ledelsesrokade.

DS Flexhal lander kæmpe DSV-projekt i Hedehusene

DSV har endnu engang betroet DS Flexhal totalentreprisen på et af deres store projekter. Denne gang er det et 95.000 kvadratmeter stort lager- og logistikbyggeri i Hedeland, Hedehusene, hvoraf cirka en tredjedel bliver køle- og fryselager til Pharma

Lendager Group vinder Procesprisen 2020

Lendager Group vinder Boligfonden Kubens Procespris 2020 for Ressourcerækkerne. Deres mod på at udfordre konventionerne og tage et opgør med de traditionelle processer i byggebranchen gav dem lige det dér ekstra i forhold til deres medfinalister.

Fra plastik til træ: Autentisk vinduesrenovering forskønner andelsboliger

I det københavnske nordvestkvarter har andelsboligforeningen A/B Rødkælkebo fået et løft med nye sprossevinduer i træ, som erstatter de tidligere plastikvinduer.

Pihl & Søn A/S og LM Byg A/S omstrukturerer og etablerer...

Pihl Holding A/S bliver det nye koncernmoderselskab, der fremover kommer til at være paraply for byggevirksomhederne LM Byg, Pihl & Søn og BNS.

Nordic Platform overtager salgsfunktion efter Solideq

Stilladsforhandleren Solideq har valgt at trække sig ud af Danmark og vil servicere det danske marked fra Sverige.

MT Højgaard Danmark afleverer hovedentreprise på Aarhus-terminal til Aarhus Havn

I august 2018 indledte MT Højgaard Danmark etableringen af Molslinjens Færgeterminal i Aarhus. Nu har virksomheden netop afsluttet hovedentreprisen på terminalen, som hastigt nærmer sig åbning.

Ingen slinger i sikkerhedsvalsen hos Ajos

Udlejningsvirksomhedens el-montører har netop været på L-AUS kursus, som Ajos fastholder hvert år trods myndighedernes lempede retningslinjer.

Dansk proptech-startup udfordrer traditionelt marked med deres video-dørtelefon

Det danske proptech-startup, WelcomeBob, udfordrer markedet for dørtelefoner med deres nytænkende video-dørtelefon samt dets bagvedliggende system.

683 koblede vinduer i oprindelig stil langs skinnerne på Vesterbro

Frovin Vinduer & Døre har netop leveret en af virksomhedens større ordrer på 683 koblede vinduer til andelsboligforeningen A/B Bisp på Vesterbro.

Vidste du godt at NOS A/S har eget riggerværksted?

Er du nysgerrig efter at se hvad vi laver på vores rigger værksted?

Har I fået booket jeres møde med Henrik?

Vores nye distriktschef Henrik Nicolajsen sidder klar til at lave aftaler med jer om besøg.

DNV-GL typegodkendte løfteåg fra NOS A/S

NOS A/S forhandler DNV-GL typegodkendte modulåg.

Salling Group og AP Pension indgår lejeaftale i Odense

Når AP Pension slår dørene op til sine tre ejendomme i den nye Odense-bydel i centrum af byen, så vil Salling Group være blandt lejerne.

Standarden for cirkulært byggeri bliver løftet gennem nyt Danske Bank-domicil

Det kommende Danske Bank-domicil i København skal som et af de første projekter i Danmark certificeres med bæredygtighedsstandarden LEED version 4, der også stiller høje krav til selve byggeprocessen.

BSV – Løfteværktøj der holder!

BSV løfteværktøjer, som fremstilles på fabrikken i Vejen holder længe. Disse billeder viser løftegrej fra BSV som har holdt i henholdsvis 20, 30 og 35 år.

Termix Fjernvarmeanlæg i Nordjyllands højeste bygning

Til Nordjyllands højeste bygning Horisonten på 66 m og 22 etager på havnepromenaden i Nørresundby, har Gemina Termix leveret en lille og kompakt fjernvarmeløsning til hver af de 160 ejerlejligheder

Danske fibercementmaterialer puster nyt liv i islandsk arkitektur

Byggematerialeproducenten Cembrit oplever i disse år stor interesse for fibercementmaterialer i byggeriet i Island.

Linear CM – Bygherres nye kompetencebank og sparringspartner

Tidligere Projektleder hos Rambøll Project Management og tidligere selvstændig senior konsulent, med primære opgaver indenfor byggeledelse og time planning, står bag ny rådgivervirksomhed; Linear Construction Management.

To formidable faglærere løber med Faglærerprisen

Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet har helt ekstraordinært valgt at give Byggeriets Faglærerpris til to kandidater i år.

Nyt beregningsgrundlag for EPD miljøvaredeklarationer øger behovet for dokumentation

I en overgangsfase på 3 år har materialeproducenter med ny EPD et behov for ekstra dokumentation, når nye og gamle EPD miljøvaredeklarationer skal sammenlignes.

AP Pensions friplejehjem i Nørager indtages af beboere

De første beboere i AP Pensions nye friplejehjem i Nørager ved Rebild er klar til at flytte ind.

Er du passioneret marketingstuderende og klar til at arbejde med marketingfaget...

Så er det dig vi søger til Dream Team DAMPA!

Trekløverskolen ved Silkeborg får opfriskning af NCC

Efter efterårsferien er eleverne på Trekløverskolen afd. Kjellerup kommet tilbage til nye omgivelser med spændende bygninger og flotte udendørsarealer.

Ajos a/s frasælger sin hejsafdeling til Hejs.dk

Salget sker som logisk konsekvens af stor vækst i andre branchesegmenter, hvor Ajos ønsker at konsolidere sig yderligere.

Stor rammeaftale for Banedanmarks Anlægsdivision vindes af Mølbak Landinspektører

Mølbak Landinspektører A/S har vundet en stor rammeaftale på laserscanning og landmåling for Banedanmarks anlægsdivision.

Vinduesproducent hjælper tekniske skoler med at styrker håndværksfag

Der er netop indgået en fast samarbejdsaftale mellem flere af landets tekniske skoler og vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer.

SWEDOOR tilbyder lynlevering af ståldøre

Et fortsat højt aktivitetsniveau i byggebranchen imødekommer SWEDOOR og tilbyder nu lynlevering af dørproducentens populære ståldøre på bare to dage.

Brødrene Dahls elevprogram oplever fuldt hus

Danmarks førende Vand & Kloak og VVS-grossist Brødrene Dahl har i mange år haft stor succes med deres elevprogrammer.

Jensen Gruppen indgår aftale med FAB om at bygge 100 nye...

Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, har taget første skridt på vejen mod et stort milliardprojekt i Odense Kommune, sammen med Jensen Gruppen A/S, der skal byudvikle det tidligere kaserneområde Thors Have.

Junget får ny investor

Blue Equity bliver del af ejerkredsen i Junget og danner fundament for en ambitiøs målsætning for virksomheden

Ajos a/s sikrer strøm, vand og varme til Nyt SUND i...

Udlejningsvirksomheden er i gang med en af de største enkeltstående byggestrømsager - ligeledes gælder det opvarmning - i forbindelse med Nyt OUH/SDU-projektet.

SENESTE ARTIKLER