NYT OM VIRKSOMHED

Her bringer vi nyheder, som relaterer sig til virksomheder. Det kan være om økonomisk vækst, ekspansion til andre markeder og andet relateret.

Hvis du har en nyhed om en virksomhed så tøv ikke med at kontakte os på redaktion@byggetidende.dk eller +45 29 60 96 47 for at tippe os om den. For flere virksomhedsrelaterede nyheder anbefaler vi at læse nyheder på Nytfrabyggeriet.

Ny salgsleder hos Frovin trækker på solidt branchekendskab

Vinduesproducenten Frovin, som er specialister i koblede vinduer og døre til ældre og bevaringsværdige bygninger, har netop ansat 51-årige Jan Saabye som salgsleder.

Norconsult præsenterer historisk godt regnskab for 2020

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Norconsult har oplevet en markant vækst i det forgangne år og kan præsentere det bedste regnskab nogensinde til trods for den usikre markedssituation som følge af coronakrisen.

JCN Bolig udvider ledelsen – der også bliver aktionærer

Med en fordobling af omsætningen på 4 år har en udvidelse af ledelsen ligget i kortene. Faktisk har det været en del af virksomhedens strategiske plan.

AP Pensions Kalundborg-projekt tager fart

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har sammen med totalentreprenøren Hoffmann sat gang i anden etape i opførelsen af et uddannelses- og forskningscenter, som AP Pension opfører i Kalundborg.

AP Pension indgår totalentrepriseaftale om kæmpe projekt i Fredericia

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har netop indgået en totalentrepriseaftale med totalentreprenøren NRE Denmark A/S om AP Pensions ejendomsprojekt Carolinelund i Fredericia.

38 attraktive, almene boliger ved anlægget midt i Videbæk

I hjertet af Videbæk, vest for Herning, skal Dansk Boligbyg a/s i totalentreprise og i et samarbejde med ERIK arkitekter og Rønslev Rådgivende ingeniører, opføre 38 boliger for Boligselskabet Bomidtvest.

“Skovstjernen” har fået nyt liv med Ajos’ pavillonmoduler

En omfattende vandskade gjorde institution i Værløse uanvendelig. På kort tid opførte Ajos a/s en midlertidig løsning samme sted bestående af moderne pavillonmoduler, der opfylder BR18.

BASE Erhverv as er kåret som Danmarks bedste arbejdsplads

BASE Erhverv as, entreprenørvirksomhed med hovedkontor i Horsens og afdeling i Roskilde, er netop blevet kåret som den bedste danske arbejdsplads i entreprenør-branchen.

Nyopført godsbaneterminal sparer over to års CO2-forbrug med genanvendte materialer

I starten af det nye år kunne Port of Aalborg indvie en ny godsbaneterminal. Under anlægsarbejdet med terminalen er der anvendt overskydende genbrugsmaterialer, og det har resulteret i en markant CO2-besparelse på knap 2.000 tons, svarende til havnens samlede energiforbrug over to år.

Førende leverandør udvider med digital afdeling

Digitalisering er kodeordet for fremtidens byggeri. Derfor investerer Xella, der er verdens førende leverandør af bæredygtige byggesystemer, nu i en digital afdeling.

AP Pension gør klar til friplejehjem i Nyborg

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og Danske Diakonhjem har indgået en aftale om et kommende svanemærket friplejehjem i Nyborg med 67 friplejeboliger.

Tak for at stille krav – men husk nu renoveringen!

På Teknologisk Institut er der stor tilfredshed med, at de længe efterspurgte krav til byggebranchen nu kommer. Der er dog en ting som mangler – for vi må ikke glemme den eksisterende bygningsmasse.

CSR-indsatsen begynder allerede i skurvognen

Udlejningsvirksomheden Ajos a/s optimerer løbende sin flåde på ca. 1.200 skurvogne, så de reducerer CO2-aftrykket i hele deres levetid. Blandt andet er LED-belysning, ekstra isolering og bevægelsessensorer standard.

Knauf giver loftet tilbage til arkitekterne

Systemlofter giver let adgang til de installationer, som holder vores bygninger kørende, men de kvadratiske felter kan virke styrende for indretningen.

Holbæks første svanemærkede etageejendom står klar

Helt efter planen er beboerne i AP Pensions svanemærkede boligejendom, Østbryggen, ved Holbæk Havn så småt i gang med indflytningen.

JCN Bolig skal bygge 319 ungdomsboliger i Aarhus

Aftale om opførelsen af 117 almene boliger i Projektet hedder JOURNALISTEN og opføres for ejendomskoncernen DOMIS og omfatter 319 ungdomsboliger med fællesarealer, parkeringskælder og tagterrasser.

Ajos a/s konsoliderer sig med frasalg af kranafdeling

Indtægten fra salget skal geninvesteres i udlejningsvirksomheden, der vil styrke sin position på andre områder - herunder salg og udlejning af sine svanemærkede pavillonløsninger.

Dana Vinduer øger effektiviteten og forkorter leveringstid med én uge

Hos Dana Vinduer i Lind syd for Herning ser man nu resultaterne af en tocifret millioninvestering i et nyt produktionsanlæg, som den midtjyske virksomhed Nicholaisen har stået for at levere.

Investering i gas skal sikre markant CO2-reduktion hos Aalborg Portland

Med en investering på 40 millioner kroner og en nyligt indgået aftale med Evida er Aalborg Portland klar til at blive koblet på gasnettet i 2022.

Affaldssortering skaber øget bæredygtighed på byggepladsen

Som byggepladsentreprenør på Nyt Hospital Hvidovre har Ajos a/s skabt en effektiv og dynamisk miljøcentral til de mange forskellige former for byggeaffald.

Lillegården El overtager Simested El-Service

Lillegården El i Hobro overtager himmerlandske Simested El-Service, herunder de to underafdelinger Vammen El-Service og Ålestrup El-Service.

Frosne vandledninger koster dyrt på danske byggepladser

Ajos' specialister har travlt på byggepladser landet over med at udføre el-tracing på vandledninger.

Temperatur, lys og akustik påvirker helbredet og trivslen

I Norden tilbringer vi gennemsnitligt 90 % af vores tid indendørs, så et godt indeklima er afgørende for vores sundhed og velvære.

Større præcision og effektivitet i klitterne

Med købet af en Komatsu PC138US-11 med Topcon 3D maskinstyring har PJP Murer- og Entreprenørforretning forstærket sin positive udvikling.

Fremtidens grønne cement bliver nu udrullet hos en af landets største...

Spæncom har som en af de første elementproducenter implementeret Aalborg Portlands FutureCEM i produktionen af betonelementer.

Give Steel A/S underskriver FEMERN-kontrakt

En større totalentreprise er landet hos den danske stålproducent Give Steel A/S i Brande.

Vinduesproducent springer lavsæson over og ansætter 25-30 nye medarbejdere

Mens coronakrisen har udfordret mange brancher i løbet af det seneste år, så buldrer byggeriet fortsat derudaf. Det mærker man i høj grad hos vinduesproducenten Outline, som har usædvanligt travlt.

Brødrene Dahl sætter historisk sikkerhedsrekord

Mange års systematisk indsats sender nu Brødrene Dahl op i arbejdsmiljøets superliga. Landets største grossist inden for VVS, Vand & Kloak lukkede 2020 med et rundt nul i arbejdsulykker med fravær.

Hos Ajos skræddersyes alle skurvognsløsninger

Hos udlejningsvirksomheden Ajos a/s bliver alle skurvognsløsninger tilpasset til kundens behov uanset omfanget.

Første montering af Topcon semiautomatisk gravesystem i Danmark

Som de første i Danmark har Erik Pedersen A/S fået monteret Topcons semiautomatiske gravesystem på deres Komatsu PC138US-11 gravemaskine.

Den fynske belysningsleverandør Teamtronic vækster med opkøb af Open Light Danmark

Den danske belysningsleverandør og producent Teamtronic vækster med opkøb af Open Light Danmark, der vil indgå i den nye ejerkreds.

Lærlinge en gave til din virksomheds udvikling

Som iværksætter står lærlinge sjældent som noget af det første på prioriteringslisten, men det burde det måske gøre.

Gemina Termix producerer fjernvarmeanlæg til Danmarks højeste beboelsesejendom

Usædvanligt boligbyggeri kalder på usædvanlige løsninger. 172 lejligheder i Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen får individuelle Termix-fjernvarmeunits, der sikrer fuldt forbrugsoverblik for den enkelte beboer og frisk varmt vand helt op til 37. etage

Mosaikhjørnet finder ny butikschef i egne rækker

Kjeld Varny Kure, 61 år, Solrød Strand, er pr. 22. januar 2021 tiltrådt som ny butikschef i Mosaikhjørnets afdeling i Brønshøj.

Ny gulvbutik åbner på Trindsøvej i Aarhus

Mandag den 8. februar slår det helt nye Scandinova grossistcenter dørene op til 700 kvadratmeter med alt, hvad hjertet kan begære inden for gulve og tilbehør.

Brødrene Dahl lancerer ny digital satsning

Danmarks førende grossist på VVS og Vand & Kloak, Brødrene Dahl, har skiftet til en klimavenlig DVI varmepumpe i hele deres bygning i Horsens.

DAMPA ApS søger en relationsskabende kundeservicemedarbejder/projektkoordinator

Kan du yde en suveræn service over telefonen, koordinere DAMPA’s leverancer til danske byggeprojekter og agere salgsbackup for vores eksterne projektrådgiver?

Vinduesproducent gør det nemmere at bygge bæredygtigt

Bæredygtigt byggeri og målet om DGNB-certificeringer stiller høje krav gennem hele beslutningskæden. Store dele af arbejdet starter hos leverandøren, som skal byde tidligt ind med omfattende rådgivning og dokumentation.

Nye boliger forlænger altansæsonen for solglade seniorer

En altan er ikke bare forbeholdt solbeskinnede sommerdage. I hvert fald ikke hvis den er glasinddækket, og det er tilfældet i Randers.

Papiruld Danmark opruster proaktivt på privatmarkedet

Coronakrisen er gået fra nedtur til regulær himmelflugt på landets byggepladser, hvor ikke mindst de private bygherrer driver efterspørgslen på materialer til nybyg såvel som renovering.

Nyt tillæg til bygningsreglement er netop trådt i kraft

Produktudvikling, investeringer i digitalisering, nye arbejdsgange og en god portion forandringsparathed. Det er, hvad de seneste energistramninger i det nye tillæg til BR18, der netop er trådt i kraft, har krævet af landets dør- og vinduesproducenter.

Ajos a/s sikrer den rette temperatur under opførelsen af Rigshospitalet Glostrup

Takket være en effektiv udrulning af interimsvarme i hele byggefasen giver Ajos håndværkerne de bedste arbejdsbetingelser i en kold tid.

Balders første ejendom i Høje Taastrup står færdigopført

Agerhusene på Skjeberg Allé står nu færdigopført og blev hurtigt fuldt udlejet. Det er en milepæl for Balder Danmarks store engagement i Høje-Taastrup kommunen.

NCC sælger Frederiks Plads Company House II i Aarhus til PensionDanmark

Salget markerer afslutningen på NCC’s udvikling og byggeri af boliger, kontorer og butikker på Frederiks Plads.

Elektriske læssere til miljøbevidst nedriver

Danni Jensen på 42 år er blevet ansat hos Stemas Maskinsalg A/S, som deres nye service- og eftermarkedschef.

Würth Danmark indgår samarbejde med dansk producent af mundbind

En meget stor andel af det medicinske udstyr og de personlige værnemidler, som kan købes i Danmark, er produceret i Kina.

Brødrene Dahl skifter til klimavenlig varmekilde

Danmarks førende grossist på VVS og Vand & Kloak, Brødrene Dahl, har skiftet til en klimavenlig DVI varmepumpe i hele deres bygning i Horsens.

Dansk Boligbyg søger afdelingsleder til Horsens

Dansk Boligbyg a/s søger afdelingsleder til at varetage den overordnede drifts- og personaleledelse af afdeling ”Horsens 3” med reference direkte til CEO, adm. direktør Anton Nørgaard.

Ajos vil styrke sin position i Vestdanmark yderligere

Den nuværende afdeling i Vejle flytter i efteråret 2021 til en ny position i samme geografiske område.

Unicon klar med CO2-reduceret beton på hylderne

Som den første og største producent af færdigbeton i Danmark er Unicon klar med et komplet standardsortiment af CO2-reducerede betoner.

Abildhauge bliver del af Bang & Beenfeldt

Alle aktiviteter og medarbejdere i Abildhauge overdrages til Bang & Beenfeldt pr.1. februar. Et godt match i værdier, kultur og tilgang til rådgivning skaber god synergi mellem de to rådgivende ingeniørfirmaer.

Øget digitalt samarbejde i byggeriet er vejen til grøn omstilling

En fælles dansk handlingsplan for BIM-standarder er på vej efter fælles opfordring fra bygge- og anlægsbranchens organisationer.

Første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhus

Onsdag tog 1927 Estate og Adsbøll i fællesskab første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhusforstaden Tilst.

Første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhus

Onsdag tog 1927 Estate og Adsbøll i fællesskab første spadestik til 144 nye lejligheder i Aarhusforstaden Tilst.

Ajos udvider med en ny og stærk serie af pavilloner

Pavillonerne i det nye koncept er bl.a. blevet større og mere fleksible, hvilket forbedrer indretningsmulighederne.

Ny systemleverance fjerner en femtedel af råhusets CO2-aftryk

Omkring 20 procent af CO2-aftrykket kan skæres væk, hvis råhusets traditionelle betonelementkonstruktioner erstattes af in situ-støbte VST-elementer udført med CO2-reduceret beton fra Unicon.

Cirkulær succes kræver bredt samarbejde

Inddragelse af flere faggrupper og brede kompetencer er opskriften, hvis bygge- og anlægsbranchen skal lykkes med den cirkulære omstilling.

Nyeste viden og intelligente løsninger danner rammerne om nyt demenscenter

Det nye Demenscentrum i Aarhus med navnet Skovvang er skabt med den nyeste demensfaglige viden og intelligente løsninger, der skal sikre beboerne fred og faste rammer.

Adapteo leverer sikre vaccinationscentre på fem dage*

Den kommende gennemførelse af massevaccination vil stille store krav til de eksisterende lokalefaciliteter.

3D-scanninger sparer installationsbranchen for tid og dyrebare fejl

Som en af de første i installationsbranchen benytter Kemp & Lauritzen 3D-scanning i deres projekter. 3D-modellerne optimerer planlægningsfasen, minimerer risikoen for dyrebare fejl og forbedrer tidsstyringen i byggeprocessen.

Give Steel A/S udgiver første miljøvaredeklaration

Give Steel´s første EPD er netop certificeret hos EPD Danmark og dokumenterer CO2-aftrykket for malede og galvaniserede stålkonstruktioner.

Scantruck får særlig forhandling af Topcon

En ny aftale med Topcon sikrer Scantruck eneforhandlingen af udstyr til Vertical Construction. Aftalen er en understregning af Scantrucks ambitioner på markedet for intelligente løsninger til bygge- og anlægsbranchen.

MT Højgaard International skal opføre tre bygninger i Nuuks nye lufthavn

MT Højgaard International har vundet opgaven med at opføre en ny terminalbygning, en ny servicebygning og et nyt flyveledertårn i Nuuks kommende internationale lufthavn.

Har du styr på kravene til brandsikring af ventilationsanlæg i BR18?

Standarden for brandsikring af ventilationsanlæg, DS 428, udkom sidste efterår i en ny version, og siden er der kommet en række præciseringer til.

Fra granatchok til renoveringsboom

Chokket efter coronakrisen er vendt til et regulært renoveringsboom, og for byggematerialeleverandøren Cembrit ser 2020 nu ud til at gå over i historien som et af de travleste år nogensinde.

Danmarks første DGNB Platin certificerede byggeri i Aarhus

Dansk Boligbyg a/s skal nu for Boligkontoret Århus opføre 115 boliger som Danmarks første ”DGNB Platin” certificerede boligbyggeri.

Sidste udkald for ansøgninger til Boligfonden Kubens Spirekasselegat

Boligfonden Kubens Spirekasselegat lukker for ansøgninger fredag den 15. januar. Derfor opfordrer fonden alle iværksætterspirer til at komme ud af starthullerne og søge legatet.

Knap hver tredje dansker tænker klimaet ind i valg af nyt...

Hele 71,5 procent af danskerne har bæredygtige overvejelser, når de skal vælge et nyt gulv.

Effektiv affaldssortering kræver en Manitou

Hos det nordjyske affaldsselskab AVV I/S er en Manitou MLT961-145V+ Elite teleskoplæsser omdrejningspunktet i selskabets nye ressourcehal, hvor affald sorteres og sendes til genanvendelse.

Dansk vindmølleleverandør i Shanghai indhenter tab efter turbulent år

Corona-pandemien har været så hård ved Spanien, at landet har brugt 100 millioner Euro på at haste-opføre et pandemi-hospital. Sundolitt har sørget for trykaflastning.

Sundolitt leverer 1.500 m3 EPS Letfyld-blokke til pandemi-hospital på rekordtid

Corona-pandemien har været så hård ved Spanien, at landet har brugt 100 millioner Euro på at haste-opføre et pandemi-hospital. Sundolitt har sørget for trykaflastning.

Raunstrup leverer endnu et solidt regnskab: Planlægger nye opkøb

Historisk stor ordrebeholdning og sorte tal på bundlinjen i alle tre selskaber under Raunstrup-koncernen. Opkøb skal sikre, at virksomheden kan efterleve kundernes efterspørgsel og sikre vækst med fokus på bundlinjen.

Rolfsted Vinduer er klar til nye energikrav

I mere end 30 år er der blevet produceret kundetilpassede vinduer og døre hos Rolfsted Vinduer på Østfyn. Med en langsigtet investeringsplan er det lykkedes at sikre, at det familieejet firma i dag er fuldt ud konkurrencedygtig og i stand til at imødekomme de stigende krav på markedet.

Balder investerer i nyt boligområde i Espergærde

Espergærdes gamle industriområde forvandles nu til en levende bydel, som skal tiltrække borgere i alle aldre til området.

Ajos a/s opnår Svanemærket til sine pavillonbyggerier

Nu kan udlejningsvirksomheden levere midlertidige byggerier, som efterlever nogle af de skrappeste krav til energiforbrug, indeklima, miljø og bæredygtighed.

ABC Pavilloner afleverer to spejlvendte daginstitutioner i Grønland

Den midtjyske modulbygger ABC Pavilloner har netop afleveret to næsten identiske integrerede daginstitutioner med plads til i alt 200 børn i den kommende arktiske hovedstad, Nuuk.

Dansk-svensk bruseteknologi skal åbne døre til B2B-markedet

I samarbejde med danske Unidrain har den svenske virksomhed Orbital Systems udviklet et revolutionerende brusesystem, der genbruger vandet.

Ljungdahl A/S går fra at være leverandør til producent med stor...

På to år har fuge- og tætningsspecialisten Ljungdahl A/S strømlinet virksomheden, tilføjet nye kræfter til medarbejderstaben og gået fra at være leverandør til producent med gode resultater til følge.

1927 Estate og Adsbøll i nyt samarbejde

Det er kun to uger siden, at 1927 Estate valgte Adsbøll som entreprenør til projektet på 32.000 m2 i Vallensbæk Strand. Nu indgår de to virksomheder endnu et samarbejde.

Trævirksomhed sætter nye mål efter rekord

I byggebranchen stiger efterspørgslen på bæredygtige materialer, og den nordjyske trævirksomhed Keflico har således i 2020 hævet andelen af bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ, så det nu udgør 68 procent af virksomhedens samlede køb og salg.

Termix-fjernvarmeløsning til Danmarks største industrifredning

Ikonisk spritfabrik i Aalborg omdannes til helt ny bydel – Gemina Termix leverer lille kompakt fjernvarmeanlæg til 222 lejligheder i Taffeltårnet og Høkergården

Vinduesproducent styrker digitalisering med ny servicefunktion

I begyndelsen af 2018 lancerede KPK Døre og Vinduer i Nykøbing Mors det digitale værktøj KPK 365, som gør det nemt for håndværkere at beregne pris, give tilbud og bestille produkter.

Den danske byggebranche går forrest i omstillingen til cirkulær økonomi

Bygge- og anlægsbranchen står for omkring 40 procent af samfundets ressource- og energiforbrug, og en tredjedel af den samlede danske affaldsmængde stammer fra byggeriet.

Ajos tager med glæde sin egen medicin

Udlejningsvirksomhedens nye afdeling i Køge er opført af Ajos' egne pavillonmoduler, som dermed også fungerer som et overbevisende showroom og katalog over de mange kundetilpassede muligheder.

Aalborg Portland indleder bæredygtigt samarbejde med international forsker

Aalborg Portland har netop indledt et samarbejde med international forsker i bæredygtighed, Juanita Gallego Dávila, som skal understøtte virksomhedens grønne omstilling.

AP Pension tager første spadestik til stort forsknings- og uddannelsescenter i...

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har sammen med Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk, Novozymes, Professionshøjskolen Absalon og totalentreprenøren Hoffmann.

Ajos leverer skurby til Hejs.dk

Hejsspecialisterne har moderne, midlertidige kontorfaciliteter til rådighed, mens deres nye afdeling opføres i Tilst ved Aarhus.

Ajos a/s udruller effektiv LED-belysning på danske byggepladser

Snart er udlejningsvirksomheden klar med LED-bånd, som udrulles og kan anvendes flere gange. De efterlever Arbejdsmiljølovens krav og sikrer montørerne et sundere arbejdsmiljø.

Ajos a/s ansætter erfaren projektkonsulent

Den 1. december bliver pavillonafdelingen i Ajos a/s tilført yderligere forstærkning. Her tiltræder Thomas Olsen som projektkonsulent i et marked, hvor efterspørgslen på Ajos' pavillonbyggerier fortsætter sin kraftige vækst.

Charmen for kvinden i den mellemstore byggevirksomhed

Anne Mette Laursen har nu været ansat som proces- og udførelseskoordinator hos CJ A/S i godt og vel et års tid, og det meste af organisationen kender hende allerede for hendes positive indstilling til tingene, smittende humør og utrolige alsidighed.

Nye varmepumper skal sikre grøn omstilling til fremtiden i sorø

Virksomheden Gyrstinge VVS, som ligger i Sorø, tænker i nye baner. Ønsket for virksomheden er at kunne forbedre danskernes huse, spare dem penge årligt og samtidig være en af de virksomheder, som går forrest i kampen for den grønne omstilling

Mosaikhjørnet lancerer ny fliseserie med betonlook og antibakteriel belægning

Det industrielle og rå look har for alvor sneget sig helt i vores hjem, og med Mosaikhjørnets nye fliseserie, Ørestaden, er det muligt at få det rette betonlook uden at gå på kompromis med kvaliteten og hygiejnen.

Hercules Fundering bruger utraditionel funderingsmetode i Postbyen

Funderingsarbejdet er sat i gang på anden etape af byggeriet i Postbyen midt i København.

Interimsvarme og miljøvenlig afdækning sikrer fremdrift på Nyt Hospital Hvidovre

Udlejningsvirksomheden opruster igen sit program af moderne kraner med fem Potain semimobilkraner.

Over halvdelen af danskerne har planer om at renovere hjemmet under...

Regeringen har netop foreslået at udvide boligjobordningen, og ifølge gulvirksomheden Timberman er det et fornuftigt tiltag.

AP Pension fejrer Danmarks første svanemærkede friplejehjem

Coronavirussen spændte ben for rejsegildet for Danmarks første svanemærkede friplejehjem, som AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, opfører i Horsens.

Debat: Som bygherre skal tænke dig om

Hvis du gør som du plejer, så får du det du plejer – og det er måske ikke godt nok.

Ny erhvervsklynge bygger på solidt fundament

Når den nye Erhvervsklynge for byggeri og anlæg, starter op i januar 2021, er det på et solidt fundament.

Nu lyder startskuddet til Ofeliahaven i Helsingørs nye bydel

I Helsingørs gamle hospitalsområde påbegynder Balder Danmark nu opførelsen af Ofeliahaven. Ejendommen rummer 109 boliger og er skabt med fokus på fællesskab, livskvalitet og bæredygtighed.

SENESTE ARTIKLER