Foto: Forzes fibercementplader passer perfekt til den moderne villa med deres minimalistiske design.

En familie fra Fredericia er blevet så glade for deres minimalistiske og vedligeholdelsesfri facade, at de nu får opført et sommerhus med samme facadebeklædning.

I Fredericia nær Lillebælt ligger en hel unik sort villa. Den er moderne og minimalistisk i sit udtryk, og så får den ofte forbipasserende til at stoppe op og spørge, hvad facaden er fremstillet af.

Det fortæller ejeren, Kristina, der bor i den 180 kvadratmeter store villa sammen med sin mand og deres børn.

– Folk ringer på og spørger interesseret ind til vores hus. De kan ikke genkende byggematerialet, så de er meget positive og nysgerrige efter at høre, hvad vores hus er beklædt med, siger Kristina.

Og det arkitekttegnede hus er også helt specielt. Det er nemlig et af kun få private danske hjem, som er beklædt med fibercementplader fra den danske byggevirksomhed Forzes.

– Vi ønskede et højkvalitetsprodukt og søgte efter et alternativ til silokonebasseret facadepuds, der kan modstå solen fra syd. Samtidig skulle det være en vedligeholdelsesfri facade, lyder det fra Kristina, der fortæller, at hun og hendes mand første gang stiftede bekendtskab med de sorte facadeplader på en byggerimesse. 

Boligen bliver ikke overophedet

Fibercementpladerne er fremstillet af den japanske producent Nichiha, og de forhandles i dag af danske Forzes, der har eneret til at sælge pladerne i Nordeuropa.

– Det er simpelthen japansk, når det er bedst. Pladerne er fremstillede, så de selv efter 20 år stadig fremstår som nye, og de kan modstå selv ekstreme klimapåvirkninger, fortæller Henrik Risager, der er salgschef i Forzes.

Det med klimaet kan Kristina nikke genkendende til. Facadepladerne er nemlig fremstillede, så boligen ikke bliver overophedet – heller ikke når solen bager på det.

– Vi havde frygtet, at vores hus ville blive ulideligt varmt på de rigtig varme sommerdage, men det er slet ikke tilfældet. Pladerne holder varmen ude om sommeren og inde om vinteren, fortæller Kristina.

Hun tilføjer, at hun og hendes mand også faldt for fibercementpladernes lette vedligeholdelse.

– Vi ville have et hus, der var let at holde. Facadepladerne kan stå i årtier uden nævneværdig vedligeholdelse, siger hun.

Det skyldes ifølge Henrik Risager, at pladerne er behandlet med en særlig nanoteknologi, som gør, at de i praksis er selvrensende.   

Sommerhus bliver også med Forzes-plader

Kristina og hendes mand nøjes ikke med den arkitekttegnede villa nær Lillebælt. De er blevet så glade for facadepladerne, at de også kommer til at pryde facaden på familiens kommende sommerhus ved Vesterhavet.

Forzes fibercementplader er fremstillet af cement, kalk, vand og træfibre, som gør dem stærke og langtidsholdbare. De har en tæt og ubrudt overflade, som gør dem effektive som klimaskærme. Pladerne findes i to forskellige modeller, kaldet EX og Fusion. Pladerne monteres uden synlige beslag, og EX-facadepladerne kan monteres både vertikalt og horisontalt.

Tidligere artikelFra rå beton til erhvervslejemål i New Yorker stil
Næste artikelKorkgulv fra Moland forbedrer akustikken og sparer tid ved lægningen