Bæredygtighed er bestemt blevet et emne, som vi hører mere og mere om. Samtidig er bæredygtighed også blevet ekstremt vigtigt i forbindelse med byggebranchen. Er du nysgerrig på at lære mere om bæredygtigt byggeri og vil du gerne vide, hvorfor bæredygtighed er så vigtigt specielt i denne branche? Læs med nedenfor i denne artikel.
Hvad er bæredygtigt byggeri?
Først og fremmest vil vi se nærmere på, hvad bæredygtigt byggeri præcis refererer til. Der er ingen tvivl om, at det kan være et forvirrende koncept, idet bæredygtigt byggeri har mange fortolkninger.
Et byggeri anses for at være bæredygtigt, når materialerne er bæredygtigt produceret. Det betyder, at hvis materialerne til det pågældende byggeri er produceret med tanke på omverdenen og klimaet, kan byggeriet anses for at være bæredygtigt. Dog skal der oftest mere til, før byggeriet i sandhed er bæredygtigt. Ledelsen bag et byggeprojekt må nemlig tage mange beslutninger, som skal stemme overens med den grønne omstilling.
Oftest bliver et klimaregnskab udviklet i forbindelse med et byggeprojekt for at holde styr på byggeprojektets klimaaftryk. Du kan læse meget mere om klimaregnskab hos ClimEdU. ClimEdU er en dansk virksomhed, der blandt andet hjælper B2B-kunder med rådgivning indenfor bæredygtigt byggeri. Rådgivningen kan foregå både off- og online, og dækker blandt andet rapportering, udvikling og forretningsplanlægning
En anden opfattelse af bæredygtigt byggeri er, hvis boligen er bygget med tanke på at være i stand til at spare på varmen. Når vi sparer på varmen, elektriciteten og meget andet i husholdningen, sparer vi nemlig på jordens ressourcer. Flere nye bygninger er bygget, så de kan holde bedre på varmen. Dette kan enten gøres via tykkere vægge eller nyere former for bedre isolation.
Hvorfor er bæredygtighed vigtigt i byggebranchen?
Bæredygtighed i byggebranchen er meget vigtigt, da bygningerne oftest vil stå på vores jord i mange år fremadrettet. Med tanke på, at vi skal overveje bæredygtighed mere og mere ind i alle de beslutninger, vi tager, skal konstruktørerne altså tænke disse fremtidige bæredygtige initiativer ind i deres byggeprojekter. En bygning vil nemlig blive aldeles upopulær og eventuelt svær at sælge, hvis den allerede er forældet i forbindelse med bæredygtighed om små 5 år.
Bæredygtighed er på alles agendaer, og hvis en konstruktør ikke virker til at prioritere dette emne i byggeprojekterne, kan dette have store konsekvenser for forretningen. Et scenarie som dette kan sammenlignes med store virksomheder, som ikke er villige til at omstille sig til bæredygtige initiativer. Forbrugerne vil se en anden vej, hvilket ultimativt kan nedlægge en hel forretning.
Ønsker din virksomhed bæredygtighedsrådgivning? Så kontakt Michael Bøtker Møller Nielsen v. ClimEdU på telefon 22760667 eller på mail: michael_bmn@ClimEdU.dk