I det daglige arbejde ser specialist i vådrumsdøre Martin Dufresne desværre, at mange vådrumsdøre i restauranter ikke har haft den fornødne slidstyrke. Det giver råd og ridser på dem – og i værste fald en sur smiley fra Fødevarestyrelsen. Derfor er det vigtigt at sikre sig en vådrumsdør til café, kantinen og restaurant, der passer til de høje rengøringskrav og slitage, som en travl hverdag for personalet uundgåeligt giver.

Martin Dufresne fortæller: ”Vådrumsdøre skal kunne tåle at blive brugt. Døren skal kunne holde til den forskelligartede hverdag, som medarbejdere på café, kantinen og restaurant har.”

Og han giver herunder de 3 vigtigste grunde til, at det er essentielt med en robust og modstandsdygtig vådrumsdør – og hvad du skal kigge efter.

1. Vådrumsdøren skal kunne rengøres

Martin Dufresne slår fast, at et kritisk krav til vådrumsdøren er, at den skal tåle at blive spulet og vasket dagligt af personale og rengøringspersonale – uden materialet i karm og dørblad bøjer og giver grobund for råd. For kommer der synligt rå træ/fibre eller tegn på råd, er døren ikke længere fødevaregodkendt.

Derfor peger han på materialet som essentielt: ”Vådrumsdøren bør være i glasfiber – helst med en solid og slagfast kant i aluminium. På den måde sikrer du dig, at vådrumsdøren har få kanter, hvor snavs og skidt samler sig, og er let at spule og vaske ned – igen og igen.”

2. Vådrumsdøren skal holde til gennemgang

Et andet vigtigt punkt, som Martin Dufresne peger på, er, at vådrumsdøre skal kunne tåle at blive åbnet og lukket mange gange dagligt af tjenere, kokke og andre medarbejdere i kantinen, caféen eller restauranten. Døren skal derfor dem have den fornødne slidstyrke, så den holder til skulder efter skulder og palle efter palle i løbet af en travl arbejdsdag.

Derfor er det vigtigt at hængslerne, karm og væg er dimensioneret i forhold til hinanden. Uanset om det er en normal slagdør eller en svingdør. For som Martin Dufresne nævner: ”Hvad hjælper et robust dørblad i en karm, som ikke er designet til den rigtige vægtype? Eller en sparkeplade, der risikerer at samle skidt i kanten på et dørblad, hvor hygiejnen er ekstrem vigtig? Vores forståelse af kundens behov er nøglen til at kunne rådgive kunden til den bedste løsning, som holder i mange år fremover.”

3. Vådrumsdøren skal modstå belastning fra omgivelser

En vådrumsdør skal også tåle daglig belastning fra et arbejdsmiljø med høj luftfugtighed, lave temperaturer og hyppige udsving i temperatur. Her peger Martin Dufresne på en særlig konstruktionsmetode til vådrumsdøren: ”Udfræsningen til låsekasse og hængsel er essentielt, da det gør døren robust, let at holde ren og sikrer en effektiv hverdag.”

Han slutter af med at sige, at der selvfølgelig også er andre vigtige aspekter, når vådrumsdøren skal tilpasses til en café, kantinen eller restaurant. På Indudoors hjemmeside kan du få mere detaljeret viden om delelementerne til vådrumsdøre.

 

FAKTA – INDUDOOR

Med dybt kendskab til den travle hverdag for restaurantchefer, kantineledere og caféledere leverer Indudoor tilpassede vådrumsdøre og mange andre typer specialdøre. Du kan få den leveret uanset om, du bor i København, Aarhus, Odense og resten af landet samt Færøerne og Grønland. Læs mere om dem på deres profilside på Byggetidende og deres hjemmeside.