Den førende akustikvirksomhed Rockfon har lanceret produktlinjen Color-all, som omfatter akustiske loftplader i 34 nuancer skabt til at understøtte vores trivsel gennem såvel farver som akustiske egenskaber.

Mangler indretningen et frisk pust af farve, kan lofterne meget vel være svaret, hvis man spørger akustikproducenten Rockfon. De har for nylig lanceret Color-all, den farverige produktlinje af akustiske lofter, i 34 nye farver.

Produktlinjen er ikke bare skabt med henblik på at forskønne indretningen, den skal også understøtte vores trivsel, og derfor kalder de konceptet Colours of Wellbeing.

Farver og akustik går hånd i hånd

Hos akustikproducenten er de bevidste om den positive påvirkning, farver har på vores trivsel, produktivitet og stressniveau. Med det nye farvesortiment opmuntrer de derfor til at udnytte farvernes potentiale på den femte flade:

– Mange glemmer at indtænke lofterne i indretningen og går derfor glip af en masse muligheder for at definere rummet og understøtte en given stemning. Lofterne har nemlig stor indflydelse på, hvordan vi opfatter rummet, ikke mindst når de er farvede, for det er anerkendt, at farver fx kan få os til at slappe af, give os energi eller støtte vores koncentration, fortæller Jesper Dehn, salgsdirektør hos Rockfon.

Den farverige produktlinje er dermed designet til at skabe optimale rammer for det indendørs miljø via en kombination af farver og akustik:

– I forvejen er Rockfons akustiske loftsplader designet til at optimere indeklimaet og bidrage til forbedret trivsel takket være de støjreducerende egenskaber. Color-all giver mulighed for at tilføre en ekstra dimension til indretningen, hvor farver og akustiske egenskaber går op i en højere enhed, fortæller Jesper Dehn.

Farvepaletten tæller 34 farver

Med akustiske loftsplader i hele 34 forskellige farver som standard vil det give nye muligheder for at integrere lofterne i designprocessen. Hele farvepaletten er i spil i produktlinjen, der rummer inspirerende grønne, energi-boostende gule, positivitetsfremmende lyserøde, beroligende blå, balancerende grå og afslappende jordfarvede nuancer.

Når farvevalget skal træffes, handler det kort sagt om at tage højde for rummets funktion og den stemning, man ønsker at understøtte:

– Det er afgørende at have rummets funktion og formål in mente, når vi farvesætter rummene. Når vi indretter kontormiljøer, kan lys blå fx være en velegnet farve, hvor vi ønsker fokus og dyb koncentration. Derimod kan et rødt mødelokale være brugbart til at øge energi og tempo, fortæller Jesper Dehn og fortsætter:

– I sundhedsvæsenet kan grøn derimod være en oplagt farve i vores del af verden, da grønne toner virker afslappende på os og derfor kan medvirke til at skabe en rolig atmosfære for såvel patienter og pårørende.

Farverne i standardsortimentet er først og fremmest udvalgt ud fra omfattende markedsundersøgelser og kundeinterviews, lyder det afrundende fra Jesper Dehn:

– Dernæst er de valideret af 50 førende arkitekter og designere fra en række forskellige lande. Vi er derfor overbeviste om, at vi med de 34 farver rammer en stor del af behovet på markedet.

Tidligere artikelStemas gør klar til elektrisk messesæson
Næste artikelMolslinjen lægger til kaj med ny administrationsbygning