Foto: Stemas byder på mange muligheder for at komprimere elektrisk med såvel pladevibratorer som stampere og stavvibratorer.

Rødt og gult bliver grønt både på Have & Landskab og på E&H

Der bliver lidt trafiklys over maskinfirmaet Stemas’ messestande både på den grønne branches store udstilling Have & Landskab i Slagelse og på entreprenørbranchens messe E&H i Herning. Stemas sørger for, at såvel rødt som gult bliver til grønt. Med absolut førende mærker inden for eldrevne maskiner laver firmaet grønt tema på begge udstillinger.

”Tiden skriver på bæredygtige løsninger, og heldigvis har vi mulighed for at være helt fremme i skoene med vores import og forhandling af mærker som Wacker Neuson, Weidemann og Himoinsa. Alle tre er nærmest veteraner inden for elektrisk drift af maskiner til både entreprenørsektoren, industrien og den grønne branche. Derfor brænder vi naturligvis for det grønne”, siger direktør Robert Kjærgaard hos Stemas A/S.

”Der skal ikke være tvivl om, at Stemas vil brande sig på det grønne. Det har vi så lidt nemt ved, netop fordi vores mærker både har været blandt de allerførste til at gå elektrisk og samtidig har et meget bredt udbud af eldrevne maskiner”, forklarer han.

Weidemann kom først

Weidemann skabte nærmest sensation, da Stemas som dansk importør kunne præsentere de første elektriske minilæssere på Agromek for snart syv år siden. Weidemann 1160 eHoftrac viste meget hurtigt, at maskinen fint kunne matche de konventionelle dieseldrevne maskiner, uden hverken at lugte eller larme. Samtidig har driftsomkostningerne ved at køre elektrisk vist sig at være markant lavere.

Wacker Neuson står for det helt store elværk, når det handler om såvel store som små maskiner. Strømmen af el-maskiner fra Sydtyskland øges konstant, og Wacker Neuson kan i realiteten levere maskiner fra hele spektret til at lade op.

”Wacker Neuson har alt i el-maskiner. Vi sætter flueben ved emissionsfri for både store og små pladevibratorer, stampere og stavvibratorer samt dumpere både på hjul og bånd. Fra den 20. oktober er vi også klar med Wacker Neuson-programmet i elektriske minigravere både på 100 procent batteridrift og som hybridmaskiner med dual power med frit valg, fordi maskinerne både har el-motor og dieselmotor”, forklarer Robert Kjærgaard.

Også den spanske generator-producent Himoinsa er med på den grønne bølge med de røde generatorer. Fabrikken i det sydspanske producerer flere end 60.000 generatorer om året, og en stadigt stigende antal sendes til Danmark. Det omfangsrige program rummer også en række generatorer, som ikke drives af dieselmotorer, men er gasdrevne.

Gule Weidemann

Stemas forbereder sig også på at høste frugt af at være blandt de store Weidemann-importører. Firmaet har forhandlingen af de tyske maskiner både i Danmark og Norge, og der langes Weidemann-læssere over disken i en mængde, der giver Stemas en særstilling hos producenten. Det giver blandt andet Stemas mulighed for at få sin egen entreprenørserie af Weidemann-maskiner, som ellers af mange betragtes som lidt af et landbrugsfænomen.

”Både entreprenørsektoren og industrien bruger røde Weidemann-maskiner i stor stil, men vi vil gerne markere yderligere, at de i høj grad hører til på byggepladser og ved anlægsprojekter. Derfor har vi sammen med Weidemann udviklet på en gul serie med direkte adresse til entreprenørerne. Der bliver tale om udvalgte modeller med Weidemann 1160 som den første. De gule maskiner får lavere tårn end de tilsvarende rød, de udstyres med andre aksler, hydraulikken konfigureres anderledes, og i det hele taget bliver de med mere entreprenør-udrustning”, siger Stemas-direktør Robert Kjærgaard.    

Tidligere artikelFrøslev Træ foretager største investering i virksomhedens historie
Næste artikelAkustikproducent vil booste trivsel med nyt sortiment af farver