Hos DALI A/S i Nørager har man mere end 35 års erfaring med fremstilling og produktion af højttalere. DALI-højttalere er kendetegnet ved sublim kvalitet og et gennemført design. Som virksomhed har DALI dermed opnået global anerkendelse for sine produkter og i mere end 70 lande bringer DALI således musik og film til live i hjemmet. 

For at understøtte sit brand som en dansk producent og styrke sin egenproduktion har DALI udvidet sin produktion med et nyt lakeringsanlæg. Det nye robotanlæg til påføring af vandbaseret UV lak er en kundetilpasset løsning – udviklet i et tæt samarbejde mellem DALI, lakleverandør og Junget. For at opnå en optimal proces valgte DALI først den lak, de ville bruge, dernæst blev der valgt maskinleverandør og designet anlæg.  I processen lagde DALI vægt på at finde en leverandør, der ikke blot forstod, hvad virksomheden vil opnå, men også var i stand til at udfordre de valgte løsninger og dermed forbedre det endelige resultat.

Det samlede lakeringsanlæg består i dag af et conveyor-system, der transporterer kabinetterne igennem sprøjtekabinen med en malerobot, til Flash-Off og derefter igennem 2 tørrekabiner for til sidst at føre emnerne til UV hærdning.  Hele processen er kalkuleret efter, at det max må tage 3 min. per kabinet.

Thomas Martin Holm, COO hos DALI har været med i hele processen og beskriver anlægget således.
-For os er lakeringsanlægget en game changer. Uden dette anlæg skulle vi bruge 6-8 uger på at opbygge lakken på et højglans kabinet, med alle de laklag, mellemslibninger og slutpolering det kræver at arbejde med traditionelle opløsningsbaserede lakker. Med den valgte løsning kan vi – takket være robotsprøjtning og en fuldt programmerbar UV løsning – lave et højglans kabinet på få dage. Dette er vel at mærke med en slutkvalitet, der faktisk er flottere og stærkere, end vi har set før.

-Til vores tilfredshed har vi derudover fået en ultra-fleksibel anlægsløsning, hvor vi kan skifte farve eller laktype fra det ene kabinet til det næste uden omstillingstid, og overfladebehandle både små reolhøjttalere og store gulvhøjttalere i samme set up, forklarer Thomas Martin Holm.

Samarbejdet med leverandør og fabrikat har gjort en forskel

Når man investerer i udstyr, der er kritisk for både kvalitet og leveringsevne, så er gensidig tillid et altafgørende parameter. Hos DALI lagde man derfor stor vægt på at handle med en leverandør, der kunne tage et samlet ansvar for projektet, og som virksomheden følte var troværdig og oprigtigt interesseret i at følge projektet helt til dørs.

-Der er meget, der kan gå galt, når man både vælger ny lak, ny lakleverandør, introducerer helt nye metoder at lave lakeret finer på, og ønsker at automatisere det hele på én gang. Jeg har været med til mange automatiseringsprojekter, og er meget tilfreds – og lidt overrasket – over, så få problemer vi har oplevet. Der er ingen tvivl om, at samarbejdet med såvel CML New Finishing som Junget har bidraget meget til den oplevelse. Vores opfattelse af Junget er, at man deler vores tilgang til ærlighed og redelighed i forretningen, og vi ser frem til næste projekt med Junget som partner,- slår en tilfreds Thomas Martin Holm fast.

Mere ”Made in Denmark” hos DALI

Det nye lakeringsanlæg understøtter DALI´s strategi om mere ”Made in Denmark”, og hos virksomheden er man stolt over at kunne trække mere arbejde hjem til Nørager.
Med det nye anlæg kan vi producere mere i Danmark, hvis vi bærer os fornuftigt ad, og vi kan sagtens leve op til meget høje kvalitetskrav og levere godt håndværk, og samtidig sikre profitabiliteten konkluderer ledelsen hos DALI.  

Kom bag facaden, når der bygges nyt lakeringsanlæg

I forbindelse med opbygning og installation af det nye anlæg, har et videokamera løbende fotograferet hvordan hele processen er foregået.Vil du gerne vide mere om, hvordan et sådan anlæg bliver opbygget og hvad et anlæg af dette format kan, så se med her.

Til sidst i filmen er der ligeledes lavet en videogennemgang af selve anlægget.

Se filmen nedenfor.

Tidligere artikelCarl Ras styrker håndværkeruddannelse på erhvervsskole i Afrika
Næste artikelMillioninvestering i digitalisering skal bane vej for glasvirksomheds internationale gennembrud