Overvågning af udendørs arealer er mere end antallet af kameraer. Skal det forebygge tyveri og hærværk, skal det tilkobles en bemandet vagtcentral. Det er sekunders reaktionstid der har betydning for, om der kun springes over et hegn – eller om der forsvinder værktøj og byggematerialer for tusinde kroner.

Typisk tager det indbrudstyve under 90 sekunder at bryde en container op og tømme den for værdier. Derfor er det afgørende, at dine overvågningskameraer sender live til en bemandet vagtcentral. Fra vagtcentralen skal vagten kunne tale direkte til de ubudne gæster. Andre funktioner såsom sirener og tågesikring er også andre nyttige redskaber, som en vagt kan bruge til at skræmme de ubudne gæster væk. Virker intet af dette, skal vagtcentralen hurtigt sende en fysisk vagt eller politiet afsted.

Pågrib tyven inden skaden sker

Tilkobling til en bemandet vagtcentral er dog ingen garanti. Det vigtigste er vagtcentralens reaktions- og behandlingstid. Lasse fra Site-Security uddyber:

– Mange tror fejlagtigt det er antallet af kameraer, højden på master og antallet af opsatte klistermærker, der stopper tyvene. Men det er sjældent tilfældet. Fortæller Lasse og fortsætter: Fordi indbrudstyve er lynhurtige til at bryde ind, er det afgørende, at vagtcentralen også er lynhurtig til at reagere på hver eneste alarm. Det er det vi i sikkerhedsbranchen kalder for ”reaktionstid”. Herefter skal vagten, via højtalere, formå at stoppe indbrudstyvene i deres forehavende.

Leverandøren skal dokumentere, at de er pengene værd

I Site-Security møder de hver dag virksomheder, der ikke aner, hvor hurtig deres leverandør behandler deres alarmer. Den tendens vil Site-Security gerne til livs. For nyligt har de derfor lanceret en kundeportal. Her får hver kunde dokumentation for vagtcentralens behandling af lige netop deres opsatte overvågningsenheder. Når en kunde har haft ubudne gæster, tilsendes de derudover en rapport. Rapporten beskriver forløbet og linker til selve videooptagelsen.

Tallene for den enkelte kundes overvågning er fortrolig og deles kun med kunden. Men direktør Lasse Østergaard-Jensen vil gerne løfte sløret for de generelle tal:

– Gennem den seneste måned har vi behandlet 41.245 alarmer. Den gennemsnitlige reaktionstid var 19 sekunder mens behandlingstiden var 36 sekunder, slutter Lasse

Sådan stiller du krav:

Bed din leverandør om at få oplyst følgende tal:

Antal alarmer:Hvor mange alarmer opdager deres system. Hvor mange af alarmerne er ”verificerede”? Altså hvor mange af dem er rent faktisk med mennesker og køretøjer. En sort affaldspose der suser afsted med blæsten gør sjældent nogen skade.
Reaktionstid:Hvor mange sekunder går der fra en alarm udløses til en vagt tjekker kameraet?
Behandlingstid:Hvad er tidsforbruget på en udløst alarm? Husk igen at der er forskel på de verificerede alarmer, som typisk tager længere tid at behandle.
Tilkald:Hvor ofte sendes der en fysisk vagt eller politi afsted. Det er spild af penge at betale en vagt til at fjerne en sort affaldspose

Om Site-Security

Site-Security er et dansk firma der selv producerer og yder service fra fabrikken i Esbjerg. Produkterne er tilkoblet deres egen software system.

Enhederne er mobile og omfatter også modeller der kan også placeres i fjerntliggende områder uden strøm. Der sælges via abonnement hvor enheder udlejes og altid er tilkoblet den bemandede vagtcentral.

Hver måned behandler Site-Security ca. 40.000 alarmer. Lær mere om overvågning af byggepladser fra Site-Security her.

Tidligere artikelGlaseksperten Vinduer & Døre ansætter ny serviceleder
Næste artikelKvik A/S går all in på special bor