Ajos a/s har sammensat en beredskabspakke til danske byggepladser i form af en container, der rummer alt lovpligtigt beredskabsudstyr og mere endnu.

Sikkerhed på byggepladsen spiller en meget vigtig rolle over hele landet, hvor lovpligtige værnemidler og sikkerhedsprocedurer skal forhindre ulykker og personskader. Alligevel kan der ske uheld, hvor det er nødvendigt at reagere hurtigt for at lindre og behandle den tilskadekomne, eller stabilisere indtil lægefagligt personale ankommer.

Til det formål har Ajos a/s bygget en beredskabscontainer, som rummer mange forskellige typer udstyr og behandlingsmidler, hvis uheldet er ude. Containeren er 10 fod lang, beklædt med 95 mm isolering og forsynet med lys og varme. Væggene er beklædt med lakeret krydsfiner, og gulvene er belagt med skridsikkert linoleum.

Den er udstyret med tre forskellige typer bårer, herunder et spineboard, som anvendes til tilskadekomne, hvor der er mistanke om skade i ryg eller nakke. En anden type båre er udviklet til at kunne transportere den tilskadekomne med en helikopter.

– Derudover har containeren hjertestarter, førstehjælpsudstyr, en akuttaske med bl.a. iltanlæg, folietæpper og almindelige tæpper, Falck-kasser, øjenskyller, nødhjælpetelefon, pulverslukkere, sakse, handsker, rensemidler, forbindinger, plastre, gele og sprays til brandskader, m.m. Containeren rummer stort set alt, hvad man kan få brug for, hvis nogen skulle komme til skade på en byggeplads, siger Johnny Bak Pedersen, afdelingschef for Skure i Ajos a/s.

På begge sider, og bagpå, er den rødmalede container udstyret med et hvidt kors malet på en grøn baggrund, som er det internationale symbol for førstehjælp. Symbolet måler 1×1 meter og er også malet på containerens tag, så en tilkaldt akutlægehelikopter kan lokalisere positionen. På fronten viser forskellige andre internationale symboler, hvad containeren indeholder af livreddende udstyr.

Det er vigtigt, at containeren er tydelig markeret – også fra luften – i tilfælde af et uheld, hvor der er brug for hurtig hjælp. Da skal containeren ikke være svær at finde blandt byggepladsens øvrige faciliteter.

Ajos leverede den første container til en stor byggeplads i København i uge 22, og den næste ordre er allerede undervejs.

– Vi kan mærke en tydelig efterspørgsel på den type udstyr på de store byggepladser, hvor de forskellige hjælpemidler godt kan være spredt ud over hele området. Med vores løsning ved alle på byggepladsen, at som minimum finder de alt, hvad der er lovkrav om, samlet i vores container. Det giver alle i organisationen en ro, at aktørerne på byggepladsen ikke er i tvivl om, hvor de skal finde hjælp, og for bygherren er det også betryggende at vide, at alle lovkrav er opfyldt – og mere til – med denne samlede løsning, siger Johnny Bak Pedersen.

Ajos a/s leverer i forvejen forskelligt udstyr til danske byggepladser fordelt over hele landet, og de kan også varetage rollen som byggepladsentreprenør. Når containeren leveres, garanterer Ajos, at den på forhånd er gennemgået og fuldt ud lever op til den høje standard, som kunderne forventer.

– Den er fuldt funktionsdygtig i 12 måneder, og vi sørger også for løbende genopfyldning. Selv hvis der ikke har været brug for de forskellige behandlingsmidler, er der fortsat et udløb på holdbarheden af de forskellige midler. Selv almindelig gaze har en udløbsdato, og det holder vi naturligvis også øje med. Når vi lejer noget ud, skal det være 100 procent i orden – uanset hvad det er. Vores beredskabscontainer er en understregning af, at vi gerne vil tilbyde vores kunder hele pakken. Efterspørgslen er bestemt til stede, og i fremtiden vil fokusset på øget sikkerhed på byggepladserne kun stige og kravene blive endnu skrappere, siger Johnny Bak Pedersen.

Tidligere artikelVVS’er vender hjem til Unidrain
Næste artikelEntreprenørvirksomheden Arentfeld A/S opkøber kloak- og betonvirksomhed