Der er behov for masser af overnatningsmuligheder til de mange arbejdere på Danmarks største byggeplads i Rødbyhavn, hvor Femern Bælt-forbindelsen opføres. Den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner er derfor i fuld gang med at bygge i alt 38 hotelværelser til Hotel Stop’n Sleep, da hotellets eksisterende værelser allerede er fuldt booket. De nye værelser skal anvendes som en midlertidig løsning, mens det store projekt står på.  

Der er fuld gang i byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen i Rødbyhavn – faktisk så meget, at der er brug for endnu flere overnatningsmuligheder for de mange tilknyttede arbejdere, da de eksisterende hotelværelser allerede er fuldt booket. Det har netop medført en ordre på 38 hotelværelser til modulproducenten ABC Pavilloner med Hotel Stop’n Sleep som bygherre.

Vi er meget glade for at levere endnu flere løsninger til Danmarks største byggeplads i Rødbyhavn. Vi har i forvejen etableret et businesscenter med 12 erhvervslokaler og leveret midlertidige kontorfaciliteter og prøveboliger til Femern-projektet, så leveringen af de 38 ekstra hotelværelser er en naturlig forlængelse af vores store engagement i Rødbyhavn, siger Glenn Nielsen, projektleder i ABC Pavilloner.

Værelserne er enkeltværelser og produceres i ABC Pavilloners produktionshaller i det midtjyske Engesvang. Hvert af de 38 nye hotelværelser bliver på 14 kvadratmeter inklusive eget skabssortiment med køleskab og præfabrikerede badeværelser.

Værelserne etableres med vandbåret radiatorvarme og køl og lever naturligvis op til gældende krav og regler for brandsikkerhed, ventilation og sundt indeklima. Der er desuden taget højde for lydforhold i værelserne, som har dobbeltvægge med luft imellem, så gæsterne ikke bliver generet af de øvrige gæsters støj og trinlyde. Derudover kommer de til forveksling til at ligne alle hotellets øvrige værelser, fortsætter Glenn Nielsen.  

Midlertidig løsning med mulighed for forlængelse
Hotel Stop’n Sleep i Rødbyhavn har på nuværende tidspunkt 104 værelser, som alle er lejet ud på fast kontrakt. Det betyder, at hotellet lige nu ikke kan tilbyde ekstra værelser, og den udfordring skal de nye værelser fra ABC Pavilloner således imødekomme i en tidsbegrænset periode:

– Vi har haft en rigtig god dialog med ABC Pavilloner om projektet igennem længere tid og føler os helt trygge ved dem som leverandør af de ekstra hotelværelser. Det er en stor fordel for os, at hotelværelserne kan etableres midlertidigt, så vi kan tilpasse vores udbud til efterspørgslen. Det er samtidig en markant billigere løsning end at udvide de eksisterende hotelbygninger, siger Jan Sørensen, der er medejer af Hotel Stop’n Sleep.

Aftalen med Hotel Stop’n Sleep er en lejekontrakt af de midlertidige hotelværelser på fem år. Bliver der brug for værelserne i længere tid, kan kontrakten forlænges frem mod 2029, hvor Femern Bælt-forbindelsen forventes at stå færdig.

Den helt store fordel ved fleksibelt modulbyggeri er muligheden for hurtigt at skalere op og ned alt efter behov. Hotelværelserne til Rødbyhavn er ligesom øvrige moduler fra ABC Pavilloner bygget i solide kvalitetsmaterialer, som både sikrer holdbare produkter og ikke mindst muligheden for at genbruge enten dele af materialerne eller hele moduler andre steder, forklarer Glenn Nielsen.

Han fremhæver desuden, at de nye værelser til Hotel Stop’n Sleep også kommer til at fremstå som det eksisterende hotel udefra, da de beklædes med samme Rockpanel-facadebeklædning.

De 38 hotelværelser afleveres omkring 1. august.

Tidligere artikelNy adm. direktør for udbyder af fleksible pavillonløsninger har fødderne solidt plantet på byggepladsen
Næste artikelMarkant stigning i brugen af smartBYG på danske byggepladser