Martin Lampe indtræder som medejer og direktør i Færch & Co. med ansvar for økonomi, HR og service. Det sker som led i en konsolidering af entreprenørvirksomheden, der er vokset markant gennem en årrække.

Efter flere år med fokus på opkøb og ekspansion styrker Færch & Co. nu ledelsen og den administrative del af forretningen.

Martin Lampe er med virkning fra den 1. maj 2021 udnævnt til direktør med ansvar for økonomi, HR og service og vil fremover udgøre den øverste ledelse i Færch & Co. sammen med direktør Søren Worup. Samtidig overtager han 15% af aktierne i entreprenørvirksomheden, der har afdelinger i Aalborg, Aarhus og Odense.

– Forretningen er vokset markant, og det kræver mere ledelse. Da jeg overtog stillingen som adm. direktør i 2010, var Færch & Co. et tømrerfirma med 35 ansatte. I dag er vi en entreprenørvirksomhed med 150 medarbejdere og et stigende aktivitetsniveau, siger Søren Worup og fortsætter:

– Martin Lampe skal være med til at styrke fundamentet i virksomheden efter en periode, hvor det er gået rigtig stærkt. Han kommer ind i ledelsen med stærke kompetencer inden for administration og økonomi, hvilket giver mig mulighed for at fokusere mere på salg og produktion.

Indgående kendskab til byggebranchen

Den nye medejer og direktør er allerede et velkendt ansigt blandt medarbejderne i Færch & Co. Som indehaver af Matrix Support har han siden 2014 hjulpet virksomheder med økonomi, administration og sparring på direktionsniveau. Heriblandt Færch & Co., hvor han har haft sin faste gang på hovedkontoret i en årrække.

Martin Lampe har imidlertid ønsket at engagere sig fuldt ud i Færch & Co. og i byggebranchen, som han kender indgående fra sin tid som koncernøkonomichef hos dør- og vindueskoncernen Inwido i perioden 2005-2013. Så da muligheden for at sikre sine 30 ansatte i Matrix Support gennem et salg af virksomheden til revisionsfirmaet Beierholm, slog han til.

– Efter mere end fem år som ekstern konsulent er jeg allerede en integreret del af Færch & Co., og for begge parter er det oplagt at udvide samarbejdet. Færch & Co. har brug for at styrke sin ledelse og gøre forretningen mere effektiv. Det er lige præcis dét, jeg brænder for, siger Martin Lampe.

Mere fokus på nybyggeriet

Færch & Co. har altid stået stærkt inden for renovering, ikke mindst i Aalborg og Nordjylland, hvor virksomheden blev grundlagt tilbage i 1892. Men renoveringsopgaverne suppleres i stigende grad af projekter inden for nybyggeri.

– Renovering vil altid være vigtigt for Færch & Co., men det er også en del af vores målsætning at satse mere på nybyggeri. Vi er for øjeblikket ved at færdiggøre fem byggesager med i alt godt 125 nye boliger på Djursland og ser et stort potentiale langs den jyske østkyst, hvor der virkelig er gang i byggeriet, siger Søren Worup.

– Generelt har vi fået en rigtig fornuftig start på 2021, hvor vi som forventet oplever stigende aktivitet og forbedret indtjening. Men lige nu handler det først og fremmest om at styrke virksomheden hele vejen rundt. Vi skal konsolidere os, inden vi tager det næste store skridt, understreger Søren Worup.

Tidligere artikelNy autoriseret VVS-installatør med personaleansvar til ABC Pavilloner
Næste artikelProjektchef med bred karriereprofil fejrer 25 år i Carl Ras