Det kan sagtens være, at du har investeret i det mest moderne lagersystem og det bedste interiør. Men hvis dine medarbejdere ikke kan se, hvad de laver, mens de arbejder, så er disse ting ikke meget værd.

En korrekt belysning på et varelager er altså afgørende. Ikke nok med at den rette belysning hjælper dig med at højne produktiviteten, så øger den også sikkerheden. Desuden siges det, at lyset i et lokale har indflydelse på stress og træthed og i sidste ende ens helbred.

Hvorfor er den rette belysning på et varelager vigtig?

Ligegyldigt hvilken branche du er i, er den korrekte belysning et af de væsentligste elementer, når det kommer til et produktivt arbejdsmiljø. Når alt kommer til alt, kan du ikke forvente, at dine medarbejdere kan lave noget, hvis de ikke kan se ordentligt.

Arbejdstilsynet har allerede fastsat lovkrav til belysning på arbejdspladser. Der står, at belysningen skal sættes op på en måde, så al færdsel og arbejde foregår på en forsvarlig måde.

Dog bør du ikke bare gøre det absolutte minimum for at følge Arbejdstilsynets krav. I stedet bør du konstant stræbe efter at optimere belysningen til netop dit varelager og dine medarbejderes behov. 

At have den rigtige lagerbelysning kan give adskillige fordele for din virksomhed. Du kan skabe mere komfortable arbejdsforhold. Hvis forholdene på varelageret er ubehageligt, vil det uden tvivl nedsætte dine medarbejderes motivation og overordnede produktivitet. På den anden side kan gode arbejdsforhold øge arbejdsglæden og ydeevnen.

Sikkerheden er endnu en vigtig faktor på et varelager. Lagersikkerheden bør altid prioriteres højt, og det kan du blandt andet gøre med belysning. Du ønsker ikke, at dine medarbejdere arbejder under usikre forhold, da det øger risikoen for ulykker.

Indret dit varelager med forskellige former for LED-lys

Der findes mange forskellige muligheder, når du skal vælge belysning til dit varelager. Først og fremmest bør du sørge for, at der er en god grundbelysning. Det gør du ved at hænge lamper op i loftet.

Men det kan sagtens være, at disse lamper ikke giver tilstrækkeligt med lys. Du kan eventuelt vælge at placere LED-strips flere steder. LED-strips er særdeles fordelagtige, da de kan monteres stort set overalt. Du er derfor på ingen måde begrænset i forhold til placeringen. Læs mere her.

Vælg LED-lys til dit varelager og spar penge

I og med at et varelager kræver en god belysning, så kan du hurtigt tænke, at det kan ende med at blive dyrt for dig. Men det behøver det ikke. Udskiftning af gamle pærer med en mere moderne og energieffektiv løsning kan hjælpe dig med at reducere dine elregninger markant.

Men hvordan gør du så det? Du bør gå efter LED-lys, når du skal indrette dit varelager med en effektiv belysning. LED-lys kommer med mange fordele, som du kan få glæde af. Udover at du kan spare penge på denne måde, så er LED også langt mere miljøvenligt.

Samtidigt er disse pærer yderst holdbare, så du skal ikke døje med at skifte pærerne ud i tide og utide. Pærerne kommer ligeledes ikke med nogen opstartstid, hvilket betyder, at de tænder øjeblikkeligt.

Tidligere artikel75 år med solafskærmning
Næste artikelSikring af byggepladser – hvordan og hvorfor?