Dette indhold er sponsoreret

Byggepladser er et af de steder, hvor sikkerheden altid bør være i orden. Flere og flere byggepladser oplever nemlig tyveri, fordi der ofte ligger mange værdier på byggepladserne. Det er derfor et oplagt mål for tyve. 

Derudover er det også vigtigt, at dem, der arbejder på byggepladserne, føler sig trykke. Læs med her, og få et overblik over, hvordan man kan sikre byggepladserne.

Hvordan kan man sikre byggepladser?

Byggematerialer er et af de vigtigste elementer i enhver byggeproces. Uden materialer kan ingen bygge, og det er derfor essentielt, at man sørger for, at byggepladsen er sikker, inden man går i gang med selve byggeriet. 

Der findes flere måder at sikre dette på. Først og fremmest kan man sørge for, at der er opsat tydelige skilte, som markerer byggepladsen. Desuden kan man opsætte hegn eller lave andre former for afgrænsninger af pladsen. Dette vil med stor sandsynlighed mindske risikoen for tyveri. Endelig kan man anvende effektive apparater som videoovervågning og tågekanoner. 

Læs mere hos en af Danmarks største sikringsvirksomheder Bagger Låse & Alarm A/S og bliv klogere på de mange løsninger.

Hvorfor bør man sikre byggepladser?

Sikring af byggepladser er vigtigt, fordi rigtig mange byggepladser oplever tyveri. Hvert år bliver danske byggepladser udsat for tyveri af maskiner, byggematerialer, brændstof og meget mere for et trecifret millionbeløb. 

Derudover oplever mange byggepladser også hærværk og andre skader, der kan forsinke byggeprocessen. Det er derfor rigtig vigtigt, at byggepladserne er godt sikret mod tyveri og hærværk. 


Selvom det koster byggepladsen penge at få opsat diverse sikkerhedsløsninger, vil branchen samlet set kunne spare op mod 600 mio. kr. om året med en målrettet sikring, og derudover vil trygheden også stige for medarbejderne på byggepladsen.

Flere forskellige sikkerhedsløsninger på byggepladser 

Det er vigtigt, at man som arbejdsgiver på en byggeplads har styr på de rette sikkerhedsløsninger, så man kan beskytte pladsen og sine medarbejdere bedst muligt. 

Ud over videoovervågning kan man investere i et anråb-system, som kan reducere tyveri med op til 90 procent. Når videoovervågningen på byggepladsen opfanger mulige tyve, bliver der videresendt en alarm til et kontrolcenter. 

Derefter bliver der udsendt en advarsel over en tilknyttet højttaler, ligesom der også er mulighed for at aktivere en tågekanon. Ønsker man en fleksibel løsning på byggepladsen, kan sikkerhedsudstyret desuden opsættes på en mobilvogn.

Sikring af byggepladser er altså vigtigt for at beskytte byggepladsens værdier og ikke mindst de ansatte, og derfor bør man ikke gå kompromis med de mange sikkerhedsløsninger.

Tidligere artikelDerfor er belysningen vigtig på et varelager
Næste artikelHvordan kan varmepumper gøre din bolig mere bæredygtig?