Home Nyt om virksomhed Nye Urban Riggers på Refshaleøen er bedre rustet til hårdt vejr

Nye Urban Riggers på Refshaleøen er bedre rustet til hårdt vejr

0
22
Foto: Urbanrigger.com

Foto: Urbanrigger.com

På Refshaleøen i København har den gamle Urban Rigger fået selskab af en ny og forbedret generation, som er sikret mod det salte havvand, hårdt vejr og brand. I alt er der opført 60 nye boliger, som er klar til indflytning i løbet af 2019.

Refshaleøen var før i tiden forbundet med industri og skibsværftet B&W, indtil lukningen i 1996. I dag er øen en moderne bydel, som er kendt for at huse kulturtilbud, restauranter og de helt specielle studieboliger Urban Riggers. Boligerne er ombyggede containere, som er placeret i havvandet ved øen. Det vakte stor international opmærksomhed i 2016, da den første Urban Rigger med 12 lejligheder blev søsat, og nu er selskabet bag klar med en ny og forbedret generation: Urban Rigger 2.0, som skal vises frem d. 9/10. Den nye generation består af 60 boliger, som har en lejekontrakt på øen i 10 år, og fordi de ligger i vandet, kan de herefter nemt flyttes til en anden lokation.

Urban Rigger 2.0 – en forbedret version
De nye boliger bygger på de erfaringer, Urban Rigger har gjort med version 1.0. Peter Mayntzhausen, CTO-teknisk direktør hos Urban Rigger, fortæller, at det blandt andet indebærer bedre udnyttelse af pladsen, flere fællesarealer, bedre køkkenfaciliteter og optimeret teknik. De nye forbedringer skal derudover ruste boligerne til hårdt vejr og gøre dem mere attraktive for studerende. Containerne befinder sig i et hårdt miljø, hvor salt havvand og hårdt vejr slider. Derfor har virksomheden stillet specielle krav til byggematerialerne: 

“Containerne og betonfundamentet er i sig selv de eneste rigtige løsninger, da de kan klare vand og forskelligt vejrlig. Containerne er samtidig splinternye, de er bygget til formålet og har en levetid på 50 år, mens betonens levetid er over 100 år. Containerne er bygget af Cortenstål, som, når det ruster, beskytter sig selv gennem langsommere gennemtæring,” forklarer Peter Mayntzhusen.

Urban Riggers 2.0 er også bedre rustet mod brand, da de er bygget med brandbeskyttelsespladerne Aestuver på undersiden af containerne og fermacell-H20-plader på de udvendige gangarealer. I kældrene er der brugt fermacell-fibergips:

Det er løsninger, som jeg kun har gode erfaringer med, og jeg ved, at de kan klare det aggressive miljø herude,” fortæller Mayntzhusen.

Både den gamle og de nye Urban Riggers ligger ved Refshaleøen, og der er mulighed for at se de nye d. 9/10.