Foto: PR // Thomas Normann, Jönsson A/S

Jönsson A/S har tidligere introduceret sin strategi for at styrke sin position inden for både boligbyggeri, renovering og erhvervsbyggeri. En ny renoveringssag i Siljangade på Amager er en af de totalentrepriser, der understøtter strategien.

Under visionen om ”Synergi, Samarbejde og Synlighed” skal Jönsson A/S etablere et større kreativt erhvervscentrum på Amager. Byggeriet på Siljangade skal danne rammerne for kreative entreprenører i Hovedstaden med økonomisk attraktive og fleksible lejemål. Projektet skal medvirke til at revitalisere bydelen og tilføre ny energi til lokalområdet samt bidrage hensigtsmæssigt til bydelens udvikling.
”For Jönsson er Siljangade et strategisk ønskeprojekt. En renovering, der server direkte ind i vores kompetencer og ønske om at lave flere konverteringer. Huset vil tiltrække kreative iværksættere, der søger en base i København og dermed give området helt nyt liv,” siger Thomas Normann, der er adm. direktør hos Jönsson A/S.

Akupunktur og arkitektur skaber energi
Byggeriet udføres i samarbejde med Juul Frost Arkitekter og den nordiske ejendomsudvikler NREP. Byggeriet er et godt eksempel på såkaldte “Urban Akupunktur” en måde at tilføre byen hurtig energi med få greb, som desuden hurtigt og nemt kan implementeres til gavn for hele byområdet.

“Arkitekturen skal understøtte ambitionen bag den kreative zone. Derfor har vi udviklet bygningen som et mødested, der understøtter nye samarbejdsformer, synergi og vidensdeling ved at fokusere på udveksling og synliggørelse, bl.a. med det delte stueplan, hvor brugerne interagerer i det daglige omkring fælles funktioner,” siger Flemming Frost, Founding Partner hos Juul Frost Arkitekter, om byggeriets arkitektoniske koncept.

Bygningen er i fire etager samt tagplan og skal indeholde ca. 140 erhvervsenheder med fællesfaciliteter som lounge, møderum, åbne arbejdsmiljøer, rekreativ tagterrasse og attraktive gårdmiljøer.

Når byggeriet står færdigt, vil lokalerne tiltrække virksomheder i søgen efter inspiration og fællesskab. Det forventes, at enhedernes blandede størrelser vil tiltrække forskellige aktører og dermed sikre diversitet.

Tidligere artikelDigital kvalitetssikring er nu med i Byggeprojekt.dk’s samlede løsning
Næste artikelEt skoleeksempel på bæredygtigt design