Foto: Vores oplevelser med Smart Construction er helt sikkert meget positive. Scantruck leverer en virkelig god service, og vi glæder os til at tage skridtet videre med Smart Construction. Der er ingen tvivl om, at systemet kan gøre virkelig meget for os, siger anlægsformand Hans Henrik Larsen (tv.) og projektleder Henrik Larsen (th.) samstemmende.

Komplekse projekter er ingen udfordring, når man hele tiden har de rette data, lyder erfaringen hos anlægsafdelingen i Tscherning.


For mange er det i kategorien nedrivning, at man finder entreprenørvirksomheden Tscherning. Med 120 ansatte i det segment og en plads som en af Danmarks absolut største aktører på det område er det heller ikke en forkert placering. Men virksomheden har samtidig 80 ansatte i sin anlægsafdeling og mere end 25 års erfaring på området.

Anlægsafdelingen udfører en bred vifte af opgaver, herunder jordarbejde og bygningsudgravninger. At holde sin viden på forkant med udviklingen er en erklæret målsætning, og derfor har Tscherning rakt hånden frem mod Smart Construction.

Vi har siden sensommeren 2019 haft en konstruktiv dialog med Scantruck om Smart Construction og har anvendt teknologien i flere sammenhænge. Jeg er overbevist om, at Smart Construction er vejen frem for Tscherning, siger Henrik Larsen, projektleder i anlægsafdelingen i Tscherning. Her anvender de data fra gps-stationer i arbejdet, og de har desuden cirka 10 gravemaskiner i 14-40 tons klassen med maskinstyring“.

Vi har gennem de sidste fire år haft et landmålerfirma til at levere data til gravemaskinerne, men vi kunne ikke beregne mængder“, forklarer Henrik Larsen.

100 procent overblik

Det har ændret sig med Smart Construction, som Tscherning aktuelt arbejder ud fra på et projekt i Køge.
Vi anvender blandt andet Smart Construction ved etableringen af fem regnvandsbassiner ved Køge Nord Station, hvor vi skal arbejde i flere lag. Ved løbende at måle udviklingen i terrænet kan vi konstatere, hvor langt vi er i forhold til tidsplanen og begrænse spild af materialer“, siger Henrik Larsen.

Inden projektets igangsættelse foretog Scantrucks specialist en droneoverflyvning over området, og det er data derfra, Tscherning benytter som grundstenen i projektet.

Projektet i Køge er meget komplekst med buer og forskellige højdekurver. Det er ganske enkelt ikke til at overskue uden modeller fra overflyvninger. På papiret er det et mareridt, men ved at anvende droneoverflyvningerne vil data derfra hele tiden fortælle os, hvad vi mangler og hvor. Der skal i alt flyttes 80.000-90.000 kubikmeter jord, og det skal ske i det rette tempo“, fortæller Henrik Larsen.

Det gælder samtidig om ikke at flytte mere end nødvendigt. Det er der, pengene ligger, og det kræver at man hele tiden har 100 procent overblik. Man skal huske på, at alle tilbud typisk er beregnet ud fra, at der hele tiden er godt vejr, at maskinerne ikke går i stykker, at alle materialer er tilgængelige med kort varsel, og at medarbejderne i øvrigt aldrig er syge. Alt, der afviger fra den beskrivelse, skaber en forsinkelse som koster penge, og derfor er det ekstra vigtig hele tiden at have det fulde overblik over situationen“, supplerer Hans Henrik Larsen, anlægsformand i Tscherning.

Klar til at lære mere

De og deres kolleger i afdelingen har haft stor nytte af at modtage rådgivning og undervisning i Smart Construction fra Scantruck, og der er mere i vente.

Der er ingen tvivl om, at vi meget gerne vil arbejde mere med Smart Construction fremover. Der er ingen tvivl om, at Scantrucks specialister igen skal besøge os og lære os endnu mere om Smart Construction. Der er så mange muligheder i Smart Construction, at det skal ses i praksis, før man for alvor forstår det korrekt“, mener Henrik Larsen.

Der ligger også en økonomisk afvejning bag den nuværende investering og de fremtidige i Smart Construction. – Det skal selvfølgelig kunne betale sig samlet set at investere i Smart Construction. Når projektet i Køge er afsluttet, kan det ses på bundlinjen, at vi har anvendt Smart Construction. Vi ser et kæmpe potentiale i Smart Construction, og vi tror på, at vi i Tschernings anlægsafdeling kan tjene flere penge med Smart Construction, fordi det gør mange processer så meget nemmere. Vi lærer mere og mere om konceptet hen ad vejen og får god rådgivning og vejledning af Scantruck, hvilket vi er rigtig glade for. Vi er produktionsfolk med stor erfaring, men Scantruck har med deres tekniske specialviden lært os en masse nyt. Blandt andet, at de kan levere, hvad vi slet ikke vidste, vi kunne få, siger Hans Henrik Larsen.

Tidligere artikelSådan kan du få kontrolleret din altan
Næste artikelHave App: Sommeren er over Danmark, nu er det tid til at give haven et frisk pust!