Langeland-entreprenørfirma har succes med ny Komatsu-læssemaskine med hollandsk laser- og ultralydstyret afretterblad.

Et perfekt makkerskab kan både spare tid og ressourcer og samtidig åbne nye muligheder. Det har entreprenør Jim Kaae Jensen i Rudkøbing på Langeland erfaret. Sammen med sin søster, Mia Høj Lund, udgør han anden generation i entreprenørfirmaet Alf Jensen A/S, som deres far, Alf Jensen, grundlagde i 1976. Firmaets nyeste makkerpar består imidlertid af en tysk-japansk Komatsu-læssemaskine af nyeste model og en hollandsk Harcon-afretter udstyret med avanceret laser- og ultralydstyring.

Den nye Komatsu WA80M-8 er egentlig købt som servicemaskine til at udføre alskens opgaver rundt om på byggepladserne. Men den kører så effektivt med Harcon-afretterbladet, at jeg godt kan se gode muligheder for, at de sammen kan give os mere belægningsarbejde”, siger Jim Kaae Jensen.

Efter at vi fik læsseren og afretterbladet leveret fra Scantruck, har de kørt på en større renoveringsopgave på Lolland. Vi renoverer et rensningsanlæg fra A til Z, og det omfatter blandt andet også fliser på et ganske stort areal. Så er det godt og effektivt, at Komatsu’en og Harcon-bladet kan levere færdigt arbejde i én arbejdsgang. Når vi har været over et areal én gang, er der rettet perfekt af med korrekt fald og lige klar til fliser”, siger Jim Kaae Jensen.

Helt ny model

WA80M-8 er Komatsus helt nye model i gummihjulslæssere i seks tons klassen. Motoren er nyeste lavmissions-type med 72 hk, som matcher Stage V-kravene. Den har større moment ved lavere omdrejninger end forgængeren og er forsynet med partikelfilter med langt rensningsinterval.

Med 40 km/t er den nye seks tons-læsser hurtig at komme rundt med mellem byggepladserne for Alf Jensen A/S-folkene. Kabinen er ny-konstrueret og har blandt andet en helt ny multifunktions-monitor. Maskinføreren kan også glæde sig over total-udsyn via brede glaspartier og vinduer i nederste del af døren, samt et støjsvagt og ergonomisk godt arbejdsmiljø”, forklarer distriktschef Carsten Frederiksen hos Scantruck A/S.

For entreprenørfirmaet på Langeland er Komatsu ikke et nyt bekendtskab. I virkeligheden tager den nye WA80M-8 over efter en tilsvarende maskine af ældre årgang.

Ikke på pension

Vores gamle Komatsu har kørt upåklageligt, og derfor var det nærliggende at kontakte Scantruck, da vi gerne ville have en ny maskine. Indkøbet betyder dog ikke, at vi nu har sendt den anden læssemaskine på pension. Nu har vi bare to, hvor vi så håber på, at kombinationen med Harcon-afretterbladet vil generere yderligere arbejde. Samtidig med at vi altså har øget kapaciteten til at flytte alt muligt på byggepladserne”, siger entreprenør Jim Kaae Jensen.

Det er fem år siden, entreprenørvirksomhedens grundlægger, Alf Jensen, takkede af som direktør og fra den daglige ledelse. Han kommer fortsat i firmaet daglig og følger med i, hvad er sker. Og det er ikke så lidt Alf Jensen A/S tager sig af såvel murer- som entreprenøropgaver på Langeland, hele Fyn samt Lolland og Falster.

Vi laver det hele fra fru Jensens sålbænk til industribyggerier og større boligkomplekser. Vi har netop afsluttet byggeri af 33 nye lejligheder på Langeland. Alf Jensen A/S tager sig af jord-, beton-, murer- og kloakarbejde med 26 mand i vores råhusafdeling. Når tømrerne skal ind over, har vi selv Tømrerfirmaet H. M. Larsen A/S, som vi opkøbte i 2007. Tømrerfirmaet er fortsat som en selvstændig virksomhed og har også beholdt sig oprindelige navn. Vi har 18 tømrere i firmaet”, forklarer Jim Kaae Jensen.

Tidligere artikelNordomatic vækster indenfor pharma
Næste artikelTrods corona. LM Byg A/S vinder opgaver for over en halv milliard