Foto: PR // Publicitys kontorlokaler

Laden i den bevaringsværdige landejendom Karensminde, som ligger i Aalborg-bydelen Gammel Hasseris og er opført i 1877, har netop gennemgået en omfattende renovering. Nu er ejendommen blevet lavet om til moderne kontorlokaler. Det er blandt andet gjort med nye vinduer og døre fra Outrup, som kombinerer det moderne kontormiljø med ejendommens og bydelens oprindelige udtryk. 

I den ældre Aalborg-bydel Gammel Hasseris ligger landejendommen Karensminde, der står som et bevaret minde fra en tid, hvor bydelen huserede hårdtarbejdende bønder. Men nu er ejendommen blevet totalrenoveret, så den fremadrettet kan bruges som kontorlokaler af PR- og kommunikationsbureauet Publicity.

Renoveringen er udført med nøje udvalgte byggematerialer, som både skulle bevare ejendommens og bydelens oprindelige arkitektur og samtidig leve op til nutidens krav om funktionalitet og indeklima. Derfor blev energirigtige døre og vinduer fra vinduesproducenten Outrup valgt, da de også bevarer ejendommens oprindelige staldvinduer:

“Vi søgte en vinduesløsning, der levede op til standarderne for moderne kontorbyggeri, men som samtidig komplimenterede bygningen og bydelens oprindelige udtryk. Ladebygningen er nemlig klassificeret bevaringsværdig og er dermed underlagt en række lovmæssige restriktioner og krav til vinduernes farve, størrelse og udformning, som selvfølgelig skulle overholdes. Og her er det lykkedes os i samarbejde med Outrup at nå frem til en løsning, der fortsat værner om det oprindelige udtryk,” siger Esben Lind, der er direktør i Publicity.

Outrup Vinduer & Døre har leveret vindues- og dørpartier til bygningen, som både energioptimerer ejendommen og bevarer bygningens udtryk, fortæller direktør hos Outrup, Henrik Nyby:
“Vi har stor respekt for klassisk byggeri og går derfor til opgaven med stor omhu og omtanke. I Karensmindes tilfælde monterede vi en række vinduer på indersiden af de eksisterende staldvinduer, så vi dermed kunne bevare ejendommens oprindelige udtryk og samtidig energioptimere efter nutidens standarder,” forklarer han og fortsætter:

“Det betyder, at Publicity nu har fået topmoderne kontorfaciliteter, der på charmerende vis bærer præg af ladens tidligere formål og således også matcher resten af bydelen.”

Publicity ville have et lyst og åbent kontormiljø, og valgte derfor at inkorporere en række store vindues- og dørpartier som erstatning for ladens porte mod syd, øst og vest: 

“Vinduespartierne går fra gulv til loft og giver et indbydende og lyst arbejdsmiljø. Desuden kan man følge med i, hvad der foregår uden for ejendommen, hvilket har resulteret i et dynamisk og livligt kontormiljø,” slutter Henrik Nyby.

De store vinduespartier er produceret i de originale vinduers mørkegrønne farve, som står i flot kontrast til bygningens hvide facade. Det betyder, at vinduerne fremstår som en naturlig del af bygningen og samtidig bidrager til et moderne kontorbyggeri.

Tidligere artikelLE34 får tilskud til jordfordelingsprojekter i Jylland
Næste artikelDanskerne køber sig til mere tid