Foto: PR // Bo Svenningsen og Tomas Kjær Andersen, Bo-To Ejendomme

En pensionsopsparing i en udlejningsejendom løb løbsk for de to venner Tomas Kjær Andersen og Bo Svenningsen. I dag har de to venner 1.200 lejemål og ejendomme for mere end 1 milliard kroner.

Bo-To Ejendommes regnskabsår for sidste år viser et samlet overskud på 112 mio. kr.

Det er vennerne Tomas Kjær Andersen og Bo Svenningsen der står bag virksomheden, og som første gang mødtes i 1995 på jurastudiet. Derfra udviklede det sig til et tæt venskab, som senere skulle vise sig at blive til et succesfuldt forretningseventyr langt fra de karrierer, som de to jurister på daværende tidspunkt havde i tankerne. 

De var begge ambitiøse advokat-aspiranter med klare mål om, at blive partnere i et stort advokatfirma. Og den første ejendom blev da også købt med det mål at bruge den som pensionsopsparing. I forbindelse med købet af den første ejendom i 2003, blev Bo-To Ejendomme stiftet. Året efter blev endnu en ejendom købt, og i løbet af de næste 5 år, frem til 2008, købte de ca. tre ejendomme pr. år, som dermed skabte en porteføljen der i 2008 lød på 60 lejemål. I de år var ejendommene stadig kun et fritidsprojekt, som blev styret fra kælderen hjemme i privaten.

”Set udefra så startede vi op i de værst tænkelige år, kort før Finanskrisen, hvor mange udlejningsejendomme var gearet til langt over markedspris. Men det har aldrig været vores strategi at skulle tjene på køb og salg, vi har hele tiden haft fuldt fokus på driften. Altså hvor stor forrentning kan driften af ejendommen kaste af sig. Derfor blev vi ikke ramt af Finanskrisen, tværtimod kan man sige, at den fik vores virksomhed til at accelerere meget kraftigt,” forklarer Bo Svenningsen.

En sund forretning
Da bankerne og kreditforeningerne havde fundet sig selv igen i årene efter Finanskrisen, så skulle de på jagt efter ejendomsinvestorer, der kunne hjælpe dem af med de mange ejendomme, som de havde overtaget efter konkurser i 2007-2009. Og her stod Bo-To Ejendomme solidt i finansieringsselskabernes bevidsthed.

”Vi havde, trods en forholdsvis lille portefølje, bevist at vi forstod at tjene penge og drive en sund forretning med fokus på driften. Derfor var vi interessante at samarbejde med for kreditforeningerne og bankerne. Vores strategi var meget simpel, vi købte en ejendom billigt, renoverede den og udlejede lejlighederne. Vores forretning var baseret på, at indtjeningen fra huslejen kunne servicere gælden og give til nye investeringer. Lidt kedeligt og konservativt, men det er den måde, vi har valgt at køre vores forretning på,” forklarer Tomas Kjær Andersen.

Bo-To Ejendomme har koncentreret deres investeringer i ejendomme langt væk fra København og Aarhus, og har ifølge dem selv på den måde spredt deres risiko mere ud. Hellere hente 6-8% i forrentning i en ejendom i Tønder, end købe en ejendom i Aarhus med 3% i afkast er de to ejeres filosofi.

”Vi har det bedst med, at vi selv er herre over indtægterne, og har derfor opbygget en driftsmotor, som genererer overskud helt uafhængig af, om ejendomspriserne stiger eller falder. Vi kan servicere vores gæld på alle vores ejendomme, og er ikke afhængig af at skulle sælge ejendomme, som flere af vores kolleger i branchen har valgt at gøre,” pointerer Tomas Kjær Andersen.

Der er ikke udsigt til at Bo-To Ejendomme vil sætte farten ned i fremtiden, hvor strategien er at fortsætte den positive udvikling, som virksomheden har været i siden 2003. De to ejere er heller ikke afvisende overfor at kigge på mulighederne for en børsnotering.

Fakta:

Bo-To Ejendomme ejes af Tomas Kjær Andersen (50%) og Bo Svenningsen (50%)

  • Årsresultat 2019 (før skat): 112.000.000 kr.
  • Årsresultat 2018 (før skat): 63.000.000 kr.
  • Årsresultat 2017 (før skat): 63.000.000 kr.
  • Egenkapital: 330.000.000 kr.
  • Værdiansættelse af ejendomsportefølje: 1.300.000.000 kr. / 1.200 lejemål
  • Etableret i 2003, men 45 ansatte fordelt på fire afdelinger i Danmark.

Tidligere artikelBrødrene Dahl opruster inden for IoT
Næste artikelNærmer arbejdsmarkedet sig muren?