Foto: Wiha // AGR certificering

Som den første og eneste værktøjsproducent i verden har den familieejede tyske værktøjsproducent Wiha fået tildelt AGR certificering. AGR er en tysk certificering af produkter, som gør en forskel for at forebygge sygdomme i muskler og led. Produkter, der bliver AGR godkendt, kan derfor anses som anbefalet af uvildige læger og terapeuter.

En stigende antal elektrikere oplever gener i arme, nakke og ryg efter års arbejde med de samme skruebevægelser. Det skyldes i mange tilfælde, at værktøjet som har været anvendt til udførelsen ikke har været ergonomisk korrekt, og derfor ikke har haft en skånende effekt på de led og muskler, som for elektrikere bliver belastet mest af monotomt arbejde.

Igennem årene har Wiha arbejdet målrettet for at udvikle værktøj, som ikke blot har kunnet imødekomme brugerens ønske om et solidt tysk stykke værktøj til enhver opgave. Wiha ønskede også, at værktøjet skulle udformes, således at det ville afhjælpe nogle af de helbredsmæssige gener, som elektrikere oplever.

Og missionen lykkedes. Wiha har netop, som den første og eneste værktøjsproducent i verden, opnået AGR certificering. Den certificering er brugerens garanti for at værktøjet er udført ergonomisk korrekt. Dermed har det en positiv forebyggende effekt for brugeren, når det kommer til gener i muskler og led. 

Tidligere artikelCobblestone bliver til Cobblestone Asset Management
Næste artikelHB Trapper vil reducere ressourcespild med nyt projekt