Foto: HB Trapper

Der stilles større krav til producenters omstillingsparathed og fleksibilitet. HB Trapper har derfor sat ekstra fokus på leverandørens håndtering af projektordrer i hele værdikæden gennem et nyt projekt, der skal effektivisere og digitalisere virksomheden.

Det går stadig stærkt i den danske byggebranche. Ifølge Danmarks Statistik er bygge- og anlægsbranchen vækstet med over 10 procent i omsætning i det første halvår af 2019, og det stiller store krav til producenternes effektivitet.

Det mærkes også hos trappe- og stålproducenten HB Trapper, som nu øger deres fokus på virksomhedens håndtering af projektordrer.

Det sker gennem et nyt projekt inden for uddannelsen Master in Management of Technology, som fokuserer på, hvordan digitalisering og forandringsledelse kan forberede virksomheder til fremtidens marked. Projektet tager direkte udgangspunkt i HB Trapper og fokuserer især på reducering af virksomhedens tilbageløb og spildtid.

”Rigtig meget byggeri er i dag udfordret af, at der i stigende grad fjernes fokus fra det egentlige byggeri, fordi det omkringliggende granskningsarbejde og projekteringen tager for meget tid. Det forsøger vi nu at imødekomme i håb om, at det får os et skridt tættere på at blive en mere holistisk leverandør,” forklarer Karsten Vang, adm. direktør i HB Trapper.

Han uddyber, at MMT-projektet blandt andet har til formål at digitalisere virksomhedens kommunikationsformer yderligere. Et par eksempler herom er digital håndtering af projektordrer samt kommunikation og dokumentation via cloudbaserede løsninger, der på den måde kan sikre videndeling på tværs af hele værdikæden, uanset hvor medarbejderne befinder sig.

”Det er en generel udfordring i byggeriet at skabe flow og få mest mulig kundeværdi ud af de ressourcer, vi tilsætter et projekt. For at få mest byggeri for pengene forsøger vi derfor nu at sætte strøm til vores nuværende processer og i højere grad omfavne den digitale udvikling som en mulighed fremfor en trussel,” siger Karsten Vang.

Skiftet fra produktleverandør til løsningsleverandør

I dag opererer HB Trapper som en velfunderet entreprenør og underleverandør med høj egenproduktion. Men ifølge Karsten Vang er det ikke længere nok at tilbyde et godt produkt på nutidens marked. Derfor er virksomheden i gang med en større transformation fra produktleverandør til løsningsleverandør, som i højere grad indebærer en integrering af serviceelementer i produktporteføljen.

Det handler både om at udvikle nye funktionaliteter og intelligente produkter, men også i særdeleshed at vi formår at udvikle os til en effektiv projektvirksomhed, hvor transparens internt såvel som eksternt er et centralt omdrejningspunkt,” siger Karsten Vang og tilføjer, at MMT-uddannelsen har bidraget positivt til virksomhedens nuværende udvikling:

Jeg er stadig bare smeden fra Herning, men jeg har fået en helt anden tilgang til de daglige arbejdsopgaver gennem MMT-uddannelsen, som kan bidrage til at føre virksomheden til næste niveau. Fordelen er, at jeg kan forene det teoretiske projekt med den praktiske implementering undervejs i processen, hvilket giver en helt unik mulighed for at foretage ændringer og forbedringer løbende, der forhåbentlig kan bidrage til en mere holdbar løsning på sigt,” slutter Karsten Vang.

Tidligere artikelWiha bevarer elektrikeres helbred med ny AGR certificering
Næste artikelNy app optimerer indkøbsoplevelsen for kunder