Foto: Cobblestone Property Management A/S // Med investeringen i Cura Asset Management runder Cobblestone 200 medarbejdere

Ejendomsforvalteren Cobblestone køber halvdelen af Cura Management, og skal fremover hedde Cobblestone Asset Management. Lars Frederiksen forbliver som partner og direktør med ansvar for udvikling af asset management-ydelserne. “Nu kan vi levere en komplet løsning til branchens mest ambitiøse kunder,” siger Rasmus Juul-Nyholm, adm. direktør for Cobblestone.

Cobblestone overtager nu halvdelen af Cura Management efter at have indgået en købsaftale med to eksterne investorer.

I dag leverer Cobblestone ejendomsadministration, facility service, finansiel og byggeteknisk rådgivning. Med købet af halvdelen af Cura Management kan Cobblestone tilføje et vigtigt element til sin kunderådgivning og runder samtidig 200 medarbejdere.

Mere rådgivning til kunderne

”Cobblestone Asset Management, som det nye selskab kommer til at hedde, er det sidste element, vi mangler i en komplet 360 graders løsning til branchens mest ambitiøse kunder. For de kunder, der ønsker, at vi også varetager hele eller dele af den kommercielle drift og udvikling af deres ejendomsaktiver, kan vi nu også levere dette – med et erfarent og velrenommeret team i ryggen.”

”En anden vigtig grund til købet er, at stadig flere kunder henvender sig til os for at modtage asset management på konsulentbasis. Vores kerneydelse har været drift, administration og finansiering, men i takt med at afkastet presses ned, øges fokus på opstilling og eksekvering af kommercielle udviklingsplaner. Vi omfavner med glæde det at udvikle vores kunders porteføljer.”

”Cobblestone har de senere år, på konsulentbasis bistået ejendomsejere og udviklere i udvikling af nye ejendomskoncepter og brugen af ny teknologi. Med en stærk Asset Management-kompetence bliver vi nu også bedre i stand til at eksekvere de planer og koncepter, vi udvikler,” siger Rasmus Juul-Nyholm.

I dag tilbyder Cura Management også administration og udlejning. Med opkøbet overgår de opgaver til Cobblestone, hvor Cura Management udelukkende skal varetage asset management-delen. Lars Frederiksen fortsætter som partner og direktør for området.

Et troværdigt alternativ for Cura Management

Opkøbet sker efter et relativt kort forhandlingsforløb mellem de to virksomheder. Ifølge adm. direktør for Cura Management Lars Frederiksen har Cobblestones gennemgående interesse og vilje til at tænke innovativt og udvikle ejendomsbranchen, blandt andet gennem proptech og Rasmus Juul-Nyholms formandskab i PropTech Denmark, været en positiv tilskyndelse.

”Cobblestone fremstår som et dynamisk og troværdigt alternativ til de tre andre store aktører inden for ejendomsadministration. Bl.a. derfor var vi interesserede i at blive en del af denne platform,” siger Lars Frederiksen.

En forventning om efterspørgsel og vækst 

Hvad målsætningen er for det nye samarbejde, er Lars Frederiksen heller ikke et øjeblik i tvivl om:

”Cobblestone Asset Management skal tiltrække nye asset management-kunder og føre til vækst på omsætning og antal kunder. 1 + 1 skal blive til 3 eller 4. Det er ingen hemmelighed og noget, jeg har stor tiltro til.”

”Markedet efterspørger i stigende grad professionalisme samt bredere og dybere kompetencer. Ved at slå os sammen udnytter vi hinandens specialer og tilbyder dem en opkvalificeret rådgivningsydelse. I det nuværende marked er der både nationalt og internationalt en betydelig efterspørgsel efter investeringer i fast ejendom. Men kapitalen flyder ikke af sig selv. Den skal tiltrækkes. Læg dertil at investorerne stiller høje krav til forvaltning, transparens, compliance og rapportering. Det er denne agenda, den samlede virksomhed vil imødekomme,” siger Lars Frederiksen.

Nu er Cobblestone i gang med at udvide sine lokaler på Gammel Køge Landevej 57 i Valby. Planen er, at Cobblestone Asset Management og dets otte medarbejdere flytter hertil den 1. april 2019.

Tidligere artikelHollands infrastruktur øger sikkerheden med elektroniske håndtag
Næste artikelWiha bevarer elektrikeres helbred med ny AGR certificering