Foto: PR // Legatmodtager anno 2019, Mads Holmegaard Jørgensen, får overrakt Talentlegatet af Unidrains adm. direktør, Henrik Handschuh. 

For andet år i træk hædrer Unidrain branchens bedste med et talentlegat på 25.000 kr. til et spirende byggetalent. Ansøgningsfristen er den 1. april 2020.

I fremtiden vil der være en mangel på faglærte i Danmark – helt op mod 70.000 i 2025, lyder prognosen. Færre vælger uddannelser inden for bygge- og anlægsfagene. 

Der har været igangsat flere tiltag for at få unge til at vælge en erhvervsuddannelse – heriblandt et samarbejde mellem Egedal Kommune og Dansk Byggeri, som skal sikre lærepladser inden for kommunegrænsen for unge på en bygge- og anlægsuddannelse. 

Et andet tiltag er et talentlegat på 25.000 kr., som uddeles af den danske designvirksomhed Unidrain. Legatet blev stiftet i 2019 i forbindelse med virksomhedens 15-års jubilæum og uddeles således for andet år i træk til foråret:

“Vi vil gerne være med til at booste den faglige stolthed i byggeriet og hædre dem, der gør eller kan noget særligt. Legatet kan søges af alle, både færdiguddannede og folk under uddannelse, så længe man beskæftiger sig med byggebranchen. Vi kan på det kraftigste opfordre til, at man sender en ansøgning af sted,” lyder det fra Henrik Handschuh, Unidrains adm. direktør.

Legatmodtager: Fuldt fokus på min uddannelse med mere luft i budget
I 2019 var det den dengang 23-årige VVS-installatør-studerende Mads Holmegaard Jørgensen fra KEA, der modtog legatet for sin ambitiøse tilgang til uddannelsen og for sit ønske om at blive endnu bedre inden for sit fag.

“Jeg ser det som en kæmpe anerkendelse og et skulderklap uden lige at have modtaget legatet. Det har givet mig mulighed for at have fuldt fokus på min uddannelse, da jeg har fået mere luft i mit hverdagsbudget,” forklarer Mads Holmegaard Jørgensen, og fortsætter:

“Jeg har desværre altid haft lidt udfordringer med de boglige fag og det at sidde på skolebænken. Men jeg har kæmpet, og jeg synes, at legatet fint viser, at det godt kan betale sig at give den en skalle. Der er altid en eller anden form for belønning i sidste ende. Man skal aldrig give op, fordi tingene er svære, eller fordi der er nogen, der ikke tror på en.”

Ansøgning om legat 
For at komme i betragtning som legatmodtager i 2020 indsendes en kort ansøgning til legat@unidrain.dk senst den 1. april 2020, som indeholder følgende:

  • En kort beskrivelse af, hvilken uddannelse, efteruddannelse, studierejse eller lign. støtten skal bruges til
  • Et anslået budget over ovenstående
  • Dokumentation for håndværkeruddannelsen
  • Eventuel anbefaling
Tidligere artikelKonkurrence om byggeri i nyt bykvarter centreret om fællesskab
Næste artikelFundamenter helt uden beton