Illustration: Solstra // Bellakvarter, boliger 

Sampension og MP Pension investere treciftet millionbeløb i et stort bolig- og erhvervsudviklingsprojekt i Ørestad.  I projektet, Bellakvarter, er der mulighed for at opføre mere end 243.000 m2.

Med en ejerandele på 33 pct. og 67 pct. har MP Pension og Sampension-fællesskabet, bestående af Sampension, Arkitekternes Pensionskasse, Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger og ISP Pension, tilført det store beløb i udviklingen af det nye Bellakvarter ved Bella Center på Amager.

Hen over de næste par år skal der opføres endnu flere boliger, butikker og erhvervsejendomme i området. Byggeriet er allerede i fuld gang og vil tage form frem mod 2025, hvor dele løbende vil blive udlejet eller solgt.

”Vi ser projektet som en unik mulighed for at erhverve et større udviklingsprojekt med en attraktiv beliggenhed i et veletableret set up med stærke partnere og en gennemprøvet businesscase. Og så forventer vi naturligvis et godt afkast af investeringen til gavn for vores kunder og medlemmer,” siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Sælgerne er Bella Solstra, som er repræsenteret af Solstra Capital Partners, samt et par minoritetsaktionærer. Solstra Capital Partners forbliver i rollen som samarbejdspartner og rådgiver for Bellakvarter A/S.

”Vi er stolte af at have ført Bellakvarter hertil og glæder os til at få de nye ejere med på den videre rejse,” siger Johan E. Lorentzen, managing partner hos Solstra Capital Partners.

Aftalen om Bellakvarter
Aftalen omfatter samlet set om Bellakvarter blandt andet har retten til at bygge 129.000 m2 boliger, heraf 18.000 m2 almene boliger, og 104.000 m2 kontorejendomme, samt etablering af op mod 14 butikker, daginstitutioner og 2645 parkeringspladser under tag.

”Det er et utroligt spændende projekt, der vil udvikle og løfte et helt kvarter tæt på centrum af København. Samtidig er vi overbeviste om, at det bliver en win-win situation, der vil give vores medlemmer et rigtig godt afkast af investeringen,” siger direktør Jens Munch Holst fra MP Pension.

Ørestad har været under udvikling lige siden Metro-linjen mod Vestamager åbnede tilbage i 2002, og er stadig den dag i dag et af Københavns største udviklingsområder. Hensigten med Ørestad er at skabe Københavns grønneste bydel med plads til 80.000 arbejdspladser, 25.000 beboere og 20.000 studerende, når området er helt færdigudviklet.

Tidligere artikel2019 har været et godt år for dansk økonomi
Næste artikelPFA er klar med nyt banebrydende koncept for servicerede seniorboliger