Foto: PFA, Mayfield Villages // Konceptet for de nye servicerede seniorboliger i Danmark er med udgangspunkt i Mayfield Villages, Storbritannien.

Gennem partnerskab med det engelsk-baserede selskab Audley Group vil PFA opføre op mod 2.600 servicerede seniorboliger. Seniorboligerne, som er den første af slagsen i Danmark, er med mulighed for pleje og attraktive fællesfaciliteter i både Storkøbenhavn og Aarhus.

I de kommende år vil PFA introducere en helt ny type af seniorboliger på det danske marked. Denne introduktion er i partnerskab med engelske Audley Group, som PFA er investor i. Sammen forventer de at kunne udvikle, opføre og drifte 10 ejendomme i hhv. Storkøbenhavn og Aarhus med op mod 2.600 servicerede seniorboliger.

Seniorboligerne bliver de første af slagsen i Danmark, og kombinerer adgang til fællesfaciliteter som restaurant, bar, fitness og pool samt muligheden for at tilkøbe praktisk hjælp og personlig pleje.

”Danskere over 65 år er den hurtigst voksende befolkningsgruppe herhjemme, og seniorernes boligønsker og behov ændrer sig hastigt. Vi ved fra mange undersøgelser, at de i stigende grad ønsker at flytte fra deres nuværende bolig til noget mindre, mere praktisk og seniorvenligt. Et sted med mulighed for integrerede plejetilbud og praktisk hjælp og optimale rammer for at indgå i stærke sociale fællesskaber. Konceptet om servicerede seniorboliger med mulighed for pleje er kendt flere steder i udlandet bl.a. Storbritannien, men denne type boliger findes ikke herhjemme i dag,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, og fortsætter:

”Baseret på en større markedsanalyse ser vi gode investeringsmuligheder i at lancere et koncept for servicerede seniorboliger med mulighed for pleje på det danske marked. Den nye boligtype skal fremadrettet være med til at lukke et hul i boligefterspørgslen fra et stigende antal seniorer, der mangler attraktive muligheder for nedskalering fra den klassiske familiebolig til mere seniorvenlige boliger, som imødekommer den såkaldt nye ”tredje alder”. Samlet er der tale om en solid og langsigtet investering, der skal bidrage positivt til kundernes pensioner,”


Foto: PFA, Mayfield Villages // // Konceptet for de nye servicerede seniorboliger i Danmark er med udgangspunkt i Mayfield Villages, Storbritannien.

Stor erfaring på området
PFA og Audley Group har sammen etableret et joint-venture selskab, som skal stå for udvikling og opførelse af de servicerede seniorboliger med mulighed for pleje i Danmark. Den nye investering sker som led led i PFA’s investeringsstrategi på det danske ejendomsmarked, hvor der særligt er fokus på udvikling og opførelse af forskellige typer af boligtilbud til den voksende gruppe af seniorer.

”Der er generelt et hul i markedet herhjemme, når det gælder seniorvenligt byggeri og seniorbofællesskaber. Efterspørgslen overstiger simpelthen udbuddet af boliger tilpasset seniorernes ændrede boligbehov. Det er også derfor, at vi de seneste år har udviklet flere nye boligtilbud til seniorerne, og her er de kommende seniorboliger med mulighed for pleje seneste skud på stammen,” siger Michael Bruhn.

Audley Group har i mere end 20 år udviklet, opført og drevet servicerede seniorboliger med mulighed for pleje i England med stor succes og ønsker nu at ekspandere konceptet til andre markeder. Det danske koncept er baseret på Audley Groups erfaringer, men de kulturelle forskelle som der er mellem de to markeder vil blive imødegået ved at tilpasse konceptet til den danske livsstil, arkitektur og materialevalg. 

“Vi har stor erfaring med at udvikle og drive servicerede seniorboliger med mulighed for pleje over hele Storbritannien, hvor vi har finpudset vores model over de sidste to årtier. PFA har været en stærk partner og kender potentialet i modellen. Den aldrende befolkning i Danmark – som i resten af Europa – er en ideel mulighed for Audley og PFA for at kombinere vores betydelige viden om boligmarkedet for seniorer,” siger Nick Sanderson, grundlægger og Chief Executive, Audley Group. 


Foto: PFA, Mayfield Villages // Konceptet for de nye servicerede seniorboliger i Danmark er med udgangspunkt i Mayfield Villages, Storbritannien.

Tidligere artikelStort trecifret millionbeløb er blevet investeret i Bellakvarter
Næste artikelCoop Danmark A/S skiller nu FDB Møbler ud som et selvstændigt aktieselskab