Foto: Martin Ilsøe Vindelev fik sin nye Komatsu PC228USLC-11 leveret umiddelbart efter ScanMek-messen hos Scantruck i Skive, hvor maskinen var udstillet. Her kunne distriktschef Carsten Frederiksen så overdrage den nye Komatsu til entreprenøren.

På trods af en ekstra vægt på 11 tons, så er Martin Ilsøe Vindelevs nye Komatsu-gravemaskine kun 80 centimeter bredere end den gamle. Dermed er den god til de områder hvor der ikke er ikke er et stort råderum, hvor det er praktisk at en stor og tung maskine er kompakt.

Da entreprenør Martin Ilsøe Vindelev skulle have mere tyngde og flere kræfter med sig rundt på graveopgaver var det størrelsen der var afgørende. Den danske importør af Komatsu ved navn Scantruck A/S stod for leveringen af den nye Komatsu PC228USLC-11, som vejer næsten dobbelt så meget som den maskine, den skal afløse. Og så er den kun 80 centimeter bredere.

Dobbelt så mange tons
”Tidligere havde jeg en 14 tons Komatsu-gravemaskine, som jeg var rigtig glad for. Nu håber jeg, at den nye og større PC228USLC-11 på 25 tons lever op til forventningerne. Det har været vigtigt for mig, at den nye maskine har masser af kræfter og samtidig en størrelse, der fortsat giver mulighed for at pleje også de mindre kunder med mange forskellige opgaver. Vi spænder vidt med kloakarbejde, fældning af læhegn, nedbrydning og udgravning til nye huse”, fortæller Martin Ilsøe Vindelev.

Entreprenøren har da også rustet sig til at kunne løse mange forskellige opgaver med den nye Komatsu. Den er en af de maskiner, som Scantruck har leveret med det meste i udstyr. Da Martin Ilsøe Vindelev skulle vælge udstyr satte han kryds ud for blandt andet Engcon tiltrotator med EC-Oil, specialskovle fra KST, sortérgrab med EC-Oil fra hollandske Pladdet, Topcon-maskinstyring og masser af ekstra lys. Dertil også en specialdesignet sko-kasse som en del af trinbrættet til kabinen.

Martin har været selvstændig entreprenør i godt et år med firmaet Østjysk Entreprenør & Maskinstation som har base i Skanderborg. Og udover den nye gravemaskine og firmanavnet, så er der ikke så meget nyt ved selve virksomheden. Dens historie rækker nemlig helt tilbage til 1947, hvor det blev etableret som maskinstation. Siden da er der kommet entreprenørarbejde med på opgavelisten.

Flere kloakopgaver
Da Martin Ilsøe Vindelev overtog firmaet efter sine forældre, så havde han været den daglige leder siden 2011. Firmaet hed forinden Ørting Entreprenør & Kloakservice, men navnet var alt for lokalt ifølge Martin, som derfor ændrede det til Østjysk Entreprenør & Maskinstation. 

”Vi løser opgaver i hele Midt- og Østjylland og i trekantområdet. Meget kloarbejde med separeringer og etablering af nye kloakker til boligområder. Entreprenørarbejde udgør størstedelen af opgaverne, men jeg kører stadig landbrugsmaskinstation ved siden af”, siger Martin Ilsøe Vindelev.

Den første opgave for den nye gravemaskine bliver medvirken til bygning af et nyt apotek i Viby ved Aarhus. Herefter skal der etableres sandpuder, regnvandsbassiner og meget mere i det midtjyske. Derudover skal der ved Horsens Havn graves regnvandskanaler. 

Tidligere artikelOptimér byggepladsen ved at sætte skinner under kranen
Næste artikelFundBricks.com hjælper ejendomsudviklere