Foto: Unsplash.com

Finansieringsvirksomheden FundBricks.com hjælper ejendomsudviklere med et effektivt og reelt alternativ for adgang til byggefinansiering og de arbejder samtidig ud fra en vision om at styrke beskæftigelsen og at give privatinvestorer adgang til dette rentemarked. Pipelinen er pt. på knap 100 mio.

FundBricks.com gik i luften i sensommeren 2019 og er en finansieringsvirksomhed -og platform som matcher to segmenter som begge har en stor udfordring;  

1) Ejendomsudviklere med solide danske ejendomsprojekter (som ofte har udfordring med at få byggefinansiering) og 2) Private investorer som har ca. DKK 900 mia. (Iflg. Finans.dk) stående til nul- eller minus rente i banken og som søger et godt afkast.

Byggefinansiering kan være en udfordring

Som nogen sikkert vil kunne genkende, kan man som ejendomsudviklere ofte kun opnå 50-60% finansiering i bankerne (på et solidt ejendomsprojekt) og hvis man selv kan komme med f.eks. 10-20% i egenkapital, har det – historisk set – været udfordrende for mindre/mellemstore ejendomsudviklere at få den sidste del af byggefinansieringen på plads.

Nogen har rejst den resterende byggefinansiering igennem “lukkede investor netværk”, via konsulentvirksomheder eller igennem egne kontakter, og til tider med unødvendigt høje finansieringsomkostninger til følge. Samtidig har dette arbejdet fjernet unødigt fokus fra dét som man ejendomsudvikler er bedst til; At bygge gode ejendomme.

En ny finansieringsvirksomhed -og platform kan være løsningen

Dette vil FundBricks.com ændre på ved at matche solide danske ejendomsprojekter med formuer/opsparinger fra private investorer (Både ”store” og ”små” investorer). Resultatet bliver at ejendomsudviklerne får lettere adgang til den ønskede (fulde) byggefinansiering og at privatinvestorerne får et godt afkast ved at få adgang til dette rentemarked. Afhængig af det enkelte ejendomsprojekt, vil FundBricks.com kunne tilbyde et renteniveauet på 7-10% og en løbetid på 12-18 måneder, for den del af byggefinansieringen som ligger ud over bankfinansiering.

Efter en grundig gennemgang/screening, vil de forskellige ejendomsprojekter blive ”markedsført” og transparent præsenteret på FundBricks.com-platformen og privatinvestorer kan herfra nemt deltage/investere online.

Løbende vil FundBricks.com i øvrigt også gerne motivere ejendomsudviklerne til at lave bæredygtige ejendomsprojekter, da de mener at der ligger en vigtig fremtid heri og forventer at flere ejendomsprojekter – over tid – vil have en vinkel i dén retning.

Trenden

FundBricks.com (som er 100% dansk og 100% egenudviklet) er med på en trend med nye muligheder til danske privat investorer og finansieringsmarkeder, hvor investorerne har mulighed for at investere i/udlåne til f.eks. ejendomme og udvkling af virksomheder – En trend hvor de klassiske offline formidler-virksomheder, bliver udfordret af nye digitale/online løsninger.

Denne trend har igennem flere år været længere fremme i f.eks. UK, SE og FI, og er nu klart upcoming i Danmark. Dette samtidig med en generel stigende accept af at begreberne ”crowdfunding”, ”crowdlending” og ”crowd equity” er gode og fremtidige muligheder for afkast, og effektive alternativer til den traditionelle investeringsbranche. FundBricks.com er i kategorien ”crowdlending” som kan oversættes til ”lån via mange”.

Tidligere artikelStor gravemaskine til de mindre kunder
Næste artikelMiljøbelægning med genbrugsbeton