Foto: Unsplash

Samlet set indgås der færre uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne i år end i 2018, men i landets el og vvs-installationsvirksomheder har der været en stigning i antallet af nye lærlinge.

Installationsbranchen trodser den generelle faldende lærlingetendens i byggebranchen, viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet, som TEKNIQ Arbejdsgiverne omtaler i en ny pressemeddelelse. Danske el- og vvs-installationsvirksomheder har fra januar til og med september i år indgået 2,7% flere uddannelsesaftaler end i samme periode sidste år. Helt konkret gælder det 2,4% flere på elområdet og 3,6% flere på vvs-området.

Glædelige tal
Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er man positivt overrasket over de nye tal, da branchens ordrebøger generelt er blevet lidt tyndere:

”Set i lyset af, at væksten i branchens omsætning flader ud, og ordrebøgerne bliver lidt tyndere, havde vi forventet, at væksten i antallet af uddannelsesaftaler også var stagneret. Så derfor er de nye tal glædelige,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Mens antallet af nye lærlinge ude i virksomhederne altså stadig stiger i installationsbranchen, så er tendensen den modsatte for både den øvrige byggebranche og for alle erhvervsuddannelser samlet med fald på henholdsvis 7,7 procent og 2,6 procent.

Tidligere artikelUdbud udsat kort før deadline. Uacceptabelt, mener Dansk Byggeri
Næste artikelNIRAS skal udvikle masterplan for havnene i Tanzania og udvikle Tanga havn