Foto: Pexels

En undersøgelse foretaget af Danmarks Statistik viser at landets mindre byggevirksomheder fortsat har mange ledige stillinger. Det er særligt bygge- og anlægsvirksomheder, hvor der var 36.100 ledige stillinger på det private arbejdsmarked i 3. kvartal. Bo Sandberg, cheføkonom hos Dansk Byggeri forklarer denne overvægt at ledige stillinger hos byggeriets mindste virksomheder.

“Der er en god grundform på arbejdsmarkedet. Det høje antal ledige stillinger skyldes en kombination af stor aktivitet på arbejdsmarkedet, som giver mange jobskift, men er samtidig også et udtryk for, at virksomhederne stadig har svært ved at finde medarbejdere. Stillingerne står derfor typisk ubesat i længere tid” siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Alene i bygge- og anlægsbranchen udgør de ubesatte stillinger 2,5 procent af den samlede beskæftigelse. Det er lidt mere end gennemsnittet for hele arbejdsmarkedet, der ligger på 2 procent. Især byggevirksomheder med under 10 ansatte udgør de ledige stillinger med omkring tre procent af beskæftigelsen.

“En overvægt af ledige stillinger i byggeriets mindste virksomheder dokumenterer, at det især er dem, der har svært ved at finde kvalificerede medarbejdere. Stillingerne, der er slået op, er ubesatte i længere tid, og det er svært for de små lokale virksomheder at konkurrere, blandt andet lønmæssigt med de store” siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

Tidligere artikelPlan1 Cobblestone Architects henter Henrik Klinge
Næste artikel1.990 glasværn leveret til nyt ikonbyggeri i Herning