Foto: PR // Glaseksperten A/S

I Herning er der fuld gang i opførelsen af et nyt og eksklusivt boligbyggeri. Byggeriet der med sine imponerende 53 meter og 15 etager bliver Region Midtjyllands højeste boligbyggeri. Herning Sky kaldes det nye ikonbyggeri, hvor Glaseksperten er valgt som glasværnsleverandør.

Fra Hernings nye og eksklusive boligbyggeri, Herning Sky, er der en fantastisk udsigt til både natur og by. Fra de øverste lejligheder vil man på en klar dag kunne se helt hen til Himmelbjerget ved Silkeborg. De to ellipseformede tårne, som byggeriet består af, omfatter i alt 72 lejligheder på alt mellem 114 og 205 m2. Hver og en af lejlighederne har altan, hvor Glaseksperten har leveret 1.990 værnglas med print, som en integreret del af byggeriet facade.

“Facadernes samlede udtryk er et markant element ved bygningens ellipseformede, let forskudte tårne. Sammenspillet mellem de lyse vandrette altanlinjer og de lodrette kobberfarvede bygningskroppe skaber spil og liv og giver hele bygningen personlighed”, fortæller adm. direktør & arkitekt m.a.a. hos Arkitec, Aksel Fyhn, og fortsætter:

“Lejlighedernes altaner skaber desuden det perfekte uderum, og her sikrer de høje glasværn frit udsyn ud over landskabet i syd og midtbyen mod nord. Glasset lukker samtidig en masse lys ind i boligen og danner også læ for vinden, når man sidder ude”

Foto: PR // Glaseksperten A/S, Herning Sky

Værnglas med print
Byggeriets yderste facadeskærm er bestående af en eksklusiv gylden Tombak-beklædning. Derudover består facaden af glatte og lyse overflader, herunder værnglas med hvidt print nederst og gennemsigtigt glas øverst, som er med til at gøre både lejligheder og altaner lyse.

“Det var væsentligt, at vi kunne levere et værnglas, som var gennemsigtigt øverst og havde hvidt print nederst, så den mørke bagside af facadebeklædningen kunne blive lysnet set inde fra lejligheden eller altanen. I nogle af siderne skulle printet desuden være udformet i en bue, som flugtede med facadeskærmens kurvede linjer, hvilket kræver mere end print i lige linjer, forklarer Christina Volhøj, som er Projekt Manager hos Glaseksperten” 

Herning Sky-projektet blev igangsat allerede i starten af sidste år, og begge ellipseformede tårne forventes at stå klar i februar 2020.

Fakta om Herning Sky:
Glasleverandør: Glaseksperten A/S
Arkitekt: Arkitec A/S
Udvikler og entreprenør: Bo Godt Midtjylland ApS
Investor: PFA Ejendomme A/S

Tidligere artikelSmå virksomheder i byggebranchen har stadig rekrutteringsudfordringer
Næste artikelEksponeringsklasser for murværk udfordrer rådgiverne