Foto: BF12 har de seneste år haft succes med træbaserede løsninger til byggeriet. Blandt de aktuelle projekter er Lindbjergskolen i Hammerum-Gjellerup ved Herning, hvor BF12 leverer indendørs legehuse og akustikpaneler. Lindbjergskolen indvies den 6. januar 2020 af statsminister Mette Frederiksen.

Bording Fronts vender ryggen til rollen som den klassiske underleverandør og bliver til BF12. Det handler i fremtiden om værdiskabende partnerskaber med kunder i køkken- og møbelindustrien samt ikke mindst inden for byggeriet, der er et forretningsområde i vækst.

Bording Fronts nu skifter navn til BF12, hvilket handler handler om meget mere end et nyt logo. Med investeringer i produktionen og en vellykket satsning på løsninger til byggeriet har virksomheden i løbet af tre år øget medarbejderstaben fra 25 til 45 og dermed vendt en trængt økonomi til millionoverskud.

Direktør Jørgen Kristensen er nu klar til at tage det næste skridt med navneskiftet som den synlige markering. Bording Fronts – eller BF12 – vil ikke længere betragtes som en underleverandør i klassisk forstand. I endnu højere grad vil virksomheden bringe fire årtiers produktionserfaring i spil og være produktionspartner for kundens hele vejen fra tegnebræt til levering. Uanset om det er låger til et køkken, komponenter til en reol, eller paneler til et byggeprojekt.

“Vores styrke er ikke standardiseret volumenproduktion. Vi er bedst til kundetilpassede løsninger af den slags, som du ikke bare kører ud og køber i ’pindhallen’. Vi har investeret markant i vores maskinpark, så vi kan udføre alt fra pladeopskæring og savning til færdig overfladebehandling. Det har vi gjort ud fra en strategi om, at kunden ikke skal tre forskellige steder hen for at få løst sin opgave, siger Jørgen Kristensen, som undervejs i processen har sagt farvel til over 40 kunder, fordi opgaverne ikke passede ind i BF12’s nye strategi”.

Lakopgave blev til legehuse og akustikpaneler

Jørgen Kristensen fremhæver et eksempel på værdien af et partnerskab ved byggeriet af den 15.000 kvadratmeter store Lindbjergskolen i Hammerum-Gjellerup ved Herning.

Han blev tidligere i år ringet op af tømrermester Bjarne Goddiksen fra Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen A/S i Herning, der havde brug for at få lakeret nogle plader til inventaret på den nye skole, der i starten af det nye år skal stå færdig.

Bjarne Goddiksen fik under dialogen øjnene op for, at han med fordel kunne samle en hel stribe af opgaver hos BF12. Det endte med, at BF12 kom til at producere samtlige trækomponenter til 16 indendørs legehuse samt akustikpaneler til et af de store fællesrum på Lindbjergskolens.

Flere ressourcer til udvikling og eksport

I 2013 blev fornyelsen af BF12-fabrikken blev så småt igangsat, og de seneste investeringer omfatter blandt andet en ny listeafdeling samt en markant udvidelse af lakafdelingen. Af kommende investeringer står et nyt og større anlæg til pladeopskæring højt på ønskesedlen .

Et andet område, som Jørgen Kristensen har fokus på, er digitalisering. Blandt andet har BF12 investeret i et nyt ERP-system, hvilket har optimeret fabrikkens drift, produktion og logistik betydeligt.

Det gør os mere effektive, og medarbejderne har et langt bedre overblik over, hvad de skal lave. Vi forventer, at digitaliseringen kommer til at frigive endnu flere ressourcer, som vi kan bruge til at udvikle os sammen med kunderne. Vi er klar til at tage et hop mere og vil gerne i gang med mere eksport”, siger Jørgen Kristensen.

I dag henter BF12 cirka 15 % af sin omsætning fra eksport fordelt mellem det svenske og det norske marked.

Tidligere artikelIdrætshal forvandles til et mangfoldigt mødested i Skævinge
Næste artikelPalfinger Danmark udvider med lifte og medbringertrucks