Foto: Door System A/S // Brandtest

Kravene til brandløsninger er blev skærpet i takt med nye regler, som trådte i kraft den 1. november sidste år. Reglerne har givet et ekstra fokus på brandsikring, samtidig med at det også har medført forvirring omkring de korrekte brandgodkendelser.

Efter der er kommet en ny EU-standard på branddøre og -porte, så må skydeporte, brandgardiner og udvendige hængslede branddøre ikke længere mærkes med de velkendte BS60 og BD30 mærker. Den danske DS-godkendelse er nemlig ikke længere gældende, og godkendte brandporte (samt udvendige branddøre) skal nu være CE-mærkede for at have en gyldig brandgodkendelse. 

Der hvor forvirringen særligt opstår, er ved indvendige hængslede branddøre, fordi de som de eneste stadig skal mærkes iht. den danske DS-godkendelse, BS60 og BD30. De indvendige hængslede branddøre er nemlig endnu ikke omfattet af den nye standard, hvorimod de udvendige hængslede døre høre med alle skydeporte, vertikalporte og brandgardiner. 

Her skal du være særligt opmærksom
Samtidig er der også en række specifikke forhold, som man skal være særligt opmærksom på. Eksempelvis skal branddøre være testet i den specifikke vægtype for at døren kan blive CE-mærket. Hvis den samme dør skal kunne placeres i både beton, panel og gips, betyder det dermed, at den skal testes i alle de tre vægtyper før godkendelse. Låsekassen godkendes sammen med døren, hvilket derfor betyder at den ikke altid kan udskiftes. 

Virksomheden Door System A/S har brugt masser af ressourcer på at udvikle og teste deres produkter efter den nye EU-standard og derfor godt inde i det nye regelsæt. Virksomheden afholder blandt andet informationsmøder om brandløsninger og de forhold, man skal være særligt opmærksomme på.

Tidligere artikelNy metrostrækning er danmarks største anlægsprojekt
Næste artikelDanmarks første bæredygtige trælast åbner i Hørsholm