Foto: PR // Tømrer Erik Therkelsen kan med Ajos’ nye sikkerhedssystem arbejde i højden uden at bekymre sig om at falde ned. 

Udlejningsfirmaet Ajos A/S prioriterer sikkerheden for montører. Derfor har virksomheden installeret et nyt sikringssystem i afdelingen i Vejle.

Medarbejdernes sikkerhed er en prioritet hos udlejningsfirmaet Ajos. Derfor har de i januar investeret i et skinnesystem til loftet i Vejle-afdelingens klargøringshal. Her istandsættes deres mere end 2.000 skurvogne mellem lejeperioderne. 

Systemet erstatter tidligere sikkerhedsprocesser, når montørerne skal op på taget af skurvognene for at udbedre eventuelle skader.

Sikker og fri bevægelse
“Når der arbejdes på taget af skurvognene, er montørerne altså oppe i fire meters højde. Der er risiko for at falde ned og komme slemt til skade. Vi har gudskelov aldrig haft et uheld i de situationer, men vi vil gerne minimere risikoelementet yderligere,” siger Dennis Witek, leder af Ajos’ arbejdsmiljøorganisation.

I klargøringsprocessen kan Ajos’ montører sikre sig ved hjælp af wirer i det nye system, der hænger ned fra to faldblokke under loftet. Wirerne fastgøres i deres faldsikringsserie. 

“Det er et meget fleksibelt system, hvor wirerne kører i en skinne i blokken. Man kan derfor frit bevæge sig rundt om skurvognen. Wirerne ruller sig selv op, så de hele tiden er stramme og kan låse ved en hård belastning nedad. Det højner sikkerheden, såvel som det gør arbejdsprocessen langt mere komfortabel og smidig,” fortæller Dennis Witek.

Sikkerheden prioriteres
Det nye system er en del af Ajos’ tilgang til at sikre en høj sikkerhed i det daglige arbejde for medarbejdere og således bidrage til et positivt arbejdsmiljø. Ajos A/S er arbejdsmiljøcertificeret i overensstemmelse med kravene i DS/OHSAS 18001:2008 og Arbejdstilsynets bekendtgørelse 1191:2013. Det betyder blandt andet, at Ajos’ psykiske og fysiske arbejdsmiljø årligt undersøges af den eksterne inspektionsvirksomhed FORCE Certification.

“Det opfatter vi som et helt naturligt element, når man er en moderne virksomhed, der tager arbejdsmiljøet meget seriøst. Vores medarbejdere er vores største styrke, og vi vil gerne gøre alt for at sikre dem på den bedst mulige måde,” siger Dennis Witek. 

“Vi hyrer desuden en konsulent ind til at udføre interne audits. Mellem besøgene fra FORCE tjekker konsulenten sikkerhedssystemerne og medarbejdernes viden om rette procedurer og håndtering. Vi har også et medlem af vores arbejdsmiljøorganisation med på alle montørmøder, så vi kan opfange alle udfordringerne, før de kan nå at udvikle sig til problemer. Vi laver blandt andet selv interne kampagner for medarbejderne, så de husker at udføre arbejdet uden risici. Vi kan alle have en tendens til at arbejde for hurtigt, og så øges risikoen for de såkaldte snubleskader, som hurtigt kan blive til noget værre,” fortæller Dennis Witek.

“Arbejdsmiljøet er hele tiden i udvikling. Vi kan alle hele tiden blive bedre, og vi lytter gerne til medarbejdernes ønsker og ideer. Vi er hele tiden opmærksomme på, at medarbejderne tager et medansvar for arbejdsmiljøet,” siger Dennis Witek.

Medarbejderne er begejstrede for det nye sikkerhedssystem og anvender det allerede. Ud over de to faldblokke ved skurvognslinjen vil yderligere to blokke snart blive installeret ved den parallelle arbejdslinje med Ajos’ pavilloner.

Tidligere artikelC.J. Truckservice præsenterer internationalt samarbejde om import af dæk 
Næste artikelOutrup Vinduer & Døre reducerer antallet af arbejdsskader med 53 procent