Foto: Maycon

Maycon har netop købt en stor byggegrund af Ringsted Kommune. Byggegrunden ligger på det gamle kaserneområde, og over de næste fem år skal der opføres 210 boliger til familier og enlige på grunden.

Ringsted er i udvikling som bosætningskommune, da byen ligger centralt placeret, og beboerne kan nå både Odense og København på en halv times tid med tog. Der skal derfor bygges mange boliger i byen over de næste år; blandt andet 210 boliger på det gamle kaserneområde. Boligerne skal bygges af Maycon, som arbejder med ejendomsudvikling. 

Fra 150 til 210 boliger
Ringsted Kommune havde først lagt op til, at der skulle bygges 150 boliger. Det kunne dog ikke skaffe et acceptabelt bud efter første udbudsrunde, og kommunen besluttede derfor at give plads til yderligere 60 boliger i området. Det betyder, at der nu må bygges 210 boliger i stedet for 150. Med mulighed for at bygge det større antal boliger slog Maycon til, som nu skal bygge Kasernebyen.

Et trygt og rart sted med god beliggenhed
I det nye byggeri bliver der taget højde for, at Kasernebyen skal være et godt sted at bo; både som single, senior eller børnefamilie. Der skal blandt andet etableres et orangeri, legeplads og grillområder. Området ligger centralt placeret i byen og tæt på de grønne omgivelser ved kaserneområdet, tæt på skov og på et af kommunens rekreative områder ”Anlægget”. Samtidig er beliggenheden central i forhold til Ringsted by, Kongrescenteret og motorvejen, som forbinder den centralt beliggende by med resten af Sjælland.

”Ringsted Kommune er inde i en rivende udvikling som bosætningskommune, og området i Kasernebyen ligger perfekt tæt på bymidten og sportscentret og tæt på transportmuligheder til København og Odense, så det er et attraktivt område for mange danskere at bosætte sig. I Maycon kan vi se rigtig mange muligheder for at udvikle nogle superattraktive boliger for familier og singler, der gerne vil bo bynært men samtidig i et grønt område med gode fællesarealer, så vi glæder os til at komme i gang,” fortæller Anders Mayland, direktør i Maycon.

Rivende udvikling i Ringsted
Kasernebyen er ikke det eneste sted, Maycon går i gang med at bygge boliger i Ringsted. I Odinshaven står de for udviklingen af et projekt med 90 nye boliger. På Brogade er en anden ejendomsudvikler, Andelsboligforeningen af 1941, i gang med at opføre 58 almene boliger. Grunden til interessen er, at kommunen er i udvikling som bosætningskommune. Anders Mayland forudser, at Ringsted, Køge og Roskilde bliver det nye trekantsområde med deres centrale beliggenhed på Sjælland og i Skandinavien, og at området vil få stor tiltrækningskraft for virksomheder og beboere.

Maycon regner med at gå i gang med projektet i juli 2020. Selve byggeprocessen kommer til at foregå i 3 step. I første step opføres ca. 50 boliger ved sygehuset og kasernen. I step to og tre bygges 80 boliger ad gangen. Der bliver etableret boliger i størrelsen 52 – 120 kvm.

Tidligere artikelCASA ansætter ny udviklingsentreprenør
Næste artikelMultisal skal hjælpe hjemløse mænd tilbage til samfundet