Foto: Region Hovedstaden

Den 14. januar 2020 blev Rigshospitalets nye behandlingsbygning Nordfløjen indviet under overværelse af H.M. Dronningen. Bygningen har næsten 200 enestuer og 33 moderne operationsstuer. 

Rigshospitalets nye behandlingsbygning Nordfløjen blev tirsdag den 14. januar 2020 officielt indviet under overværelse af Hendes Majestæt Dronningen. Den nye fløj på 54.700 m2 er indrettet efter patienters og pårørendes behov og indeholder blandt andet 196 enestuer og 33 højteknologiske operationsstuer.

Byggeriet begyndte i januar 2014, og her seks år senere er Rigshospitalets hospitalsdirektør, Per Christiansen, stolt over resultatet: 
“Efter en lang periode med planlægning, byggeri og senest et stort arbejde med at forvandle den tomme bygning til et topmoderne hospital, er det en stor glæde at være med til at indvie den nye bygning.”

Højt specialiserede operationer
Nordfløjen er indrettet til højt specialiserede operationer og behandling af mange forskellige typer af patienter, såsom patienter med:

  • hals-, modermærke-, bryst- eller hjernekræft
  • brandsår, samt patienter med behov for rekonstruktioner af huden
  • behov for operation af tænder, kæbe eller ansigt
  • epilepsi og andre nervesygdomme
  • behov for operation i knogler eller led
  • behov for komplicerede øjenoperationer
  • kritiske hjerne- og nervesygdomme, der kræver intensiv overvågning og behandling døgnet rundt

Højt specialiseret hospital
Nordfløjen skal understøtte det eksisterende hospitals status som regionens og landets førende hospital med ekspertfunktioner på næsten alle områder. Patienterne skal sikres den bedste behandling og pleje af højeste faglige kvalitet og af international standard, forklarer Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S):

“Nordfløjen er med til at sikre, at Rigshospitalet også i fremtiden er hele Danmarks højt specialiserede hospital. Den nye fløj er første led i et løft af hele regionens tilbud til patienter, hvor de nye rammer ruster os til fremtidens krav til et moderne sundhedsvæsen til glæde for både patienter og pårørende.”

Mobilitet og fleksibilitet til behandling af patienter
Nordfløjen er bygget som et zig-zag med en central gang på tværs, der gør det nemt og hurtigt at komme rundt. Rummene er fleksible med ændringer af funktion, så for eksempel en sengestue kan ændres til et behandlingsrum. Samtidig ligger sengestuerne i forlængelse af hinanden, så de kan bruges af forskellige afdelinger, hvis behovet opstår.

For regionsrådsmedlem og formand for Nordfløjens politiske følgegruppe, Leila Lindén (S), markerer indvielsen en vigtigt mål for Rigshospitalet:

“Med Nordfløjen giver vi patienter fra Region Hovedstaden og resten af landet de gode rammer, som de både fortjener og kan forvente af netop behandlingen på Rigshospitalet. Samtidig får vi et markant og smukt byggeri, der binder de eksisterende hospitalsbygninger fornemt sammen med både Fælledparken og omgivelserne på Østerbro.”

Flytning af indlagte patienter og medarbejdere
På hverdage vil over 500 ambulante patienter møde ind og registreres i Nordfløjens fælles receptionen i forhallen. 

Den 8. marts 2020 vil Nordfløjen tages i brug. Her vil indlagte patienter fra Rigshospitalets eksisterende bygninger på Blegdamsvej flytte over i den nye bygning, hvor ca. 1.500 medarbejdere fra 12 klinikker flytter med.

Nordfløjen er finansieret af den såkaldte Kvalitetsfond. Bygningen er den første behandlingsbygning af sin art, som indvies i Region Hovedstaden.

Tidligere artikelMT Højgaard-lærling til DM i Skills 2020
Næste artikelHåndværkerfradraget er steget i år