Foto: MT Højgaard // Victor Murerlærling

De sidste to år har MT Højgaard vundet medaljer ved DM i Skills; en sølvmedalje i 2018 og en guldmedalje i 2019 i kategorien ’tømrer’. I år stiller MT Højgaard med murerlærling Victor Bundgaard Jensen fra Aalborg. Han går efter guld i kategorien ’flisemurer’.

DM i Skills bliver afholdt den 16.-18. januar i Bella Center. MT Højgaard har de sidste to år vundet medaljer ved både DM, EM og VM i Skills inden for kategorien ’tømrer’. Men MT Højgaard har også dygtige lærlinge inden for murerfaget og stiller i år med murerlærlingen, Victor Bundgaard Jensen, som stiller op i flisemurer-kategorien. 19-årige Victor går til daglig i skole på Techcollege Aalborg og er murerlærling hos MT Højgaard i Aalborg. Han har indtil nu været tilknyttet et byggeprojekt i Kildeparken i Aalborg, hvor 174 nye boliger netop er afleveret. Efter DM i Skills skal Victor i gang med 3. hovedforløb på Techcollege.  

Vejen til DM
Victor Bundgaard Jensen har arbejdet målrettet på at blive klar til DM i Skills for flisemurere, da både en tidligere Danmarksmester og Victors faglærer mente, at han ville kunne kvalificere sig til konkurrencen. Det er dog en krævende opgave, da det kræver meget træning og arbejde at kvalificere sig til DM i Skills.

I første omgang stillede Victor op til lokalmesterskabet på Techcollege i Aalborg, som han vandt. Herefter stillede han op til Regionsmesterskabet for erhvervsskolerne i Thisted, Hjørring og Aalborg, hvor han fik en andenplads og vinderen kvalificerede sig direkte til DM i Skills. Men landstræneren vurderede, at Victor også skulle stille op, da det var meget få point, der adskilte de to konkurrenter. Derfor er Victor kommet med på et wildcard som én af de i alt seks deltagere i flisemurer-kategorien.

Sigter efter førstepladsen
Victor har arbejdet rigtigt mange timer om aftenen og i weekenderne, og Victor selv er ikke i tvivl:

“Jeg har netop haft fællestræning med mine konkurrenter og landstræneren, og jeg tror på en 1. plads. Jeg føler mig klar og glæder mig bare til den store oplevelse, det bliver at deltage i DM i Skills,” siger han.

Victors daglige leder har sørget for den nødvendige fleksibilitet, så Victor kunne lægge så mange timer i træningen:

“Min mester, Leo, har hjulpet mig rigtigt meget, så jeg kunne få tid til træningen. Han har givet mig ekstra fridage, der var nødvendige, for at jeg kunne forberede mig optimalt til konkurrencen,” siger Victor.

Dygtig og målrettet 
Ifølge ’mester’, som Victor kalder Leo Thomsen, produktionsleder i MT Højgaard, er Victor en pligtopfyldende ung mand, som passer sit arbejde:

“Victor er en dygtig lærling. Han gør det godt, og derfor vil vi også gerne være med til at støtte op om ham og hjælpe ham, så godt vi kan, når han gerne vil forfølge sin drøm om at blive Danmarksmester for flisemurere. Det gavner jo også os, at Victor bliver så dygtig, han overhovedet kan, og det glæder mig, at han er så målrettet,” siger Leo Thomsen.

Victors faglærer på Techcollege i Aalborg, Frank Simonsen, har også hjulpet Victor aftener og weekender. Frank Simonsen tegnede deltagernes opgave til DM i Skills 2019, og han kender derfor konkurrencekravene.

“Victor har gjort en kæmpestor indsats for at nå hertil, og det er hans egen fortjeneste, hvis han vinder. Hvis han rammer sit topniveau på dagen, kan han tage sejren, men der er mange ting, der skal falde i hak og mange points, der skal gives over de 22 timer, som de har til rådighed over tre dage. Men jeg har stor tillid til Victor og tror på ham,” siger Frank Simonsen.

MT Højgaard er til stede til messen i Bella Center den 16.-18. januar ved stand B2-017. Her kan de unge mennesker snakke med lærlingeansvarlige og andre lærlinge om, hvordan det er at være lærling i MT Højgaard og høre om, hvilke muligheder der er i virksomheden.

Tidligere artikelFN’s Verdensmål bakkes op af Bygma
Næste artikelRigshospitalet indvier behandlingsbygningen Nordfløjen