Foto: NCC

NCC vil i de næste tre år have en stor arbejdsplads i Albertslund Syd, hvor 503 gårdhavehuse skal renoveres for Vridsløselille Andelsboligforening og BO-VEST. Derfor er NCC i fuld gang med at etablere ”fabrikken”, så samlebåndet kan sættes i gang

På plads er skurbyen og nedriveren er i gang. De sidste to boligområder i Albertslund Syd vil over de næste tre år blive gennemrenoveret, nemlig Vridsløselille Andelsboligforenings afdelinger 4 Syd og 4 Nord. Det er samtidig BO-VEST’s og NCC’s største renoveringssag til dato.

”Når man starter sådan en stor byggesag op, er det som at etablere en fabrik,” siger projektleder Michael Jensen fra NCC. ”Vi begynder fra en ende af, og så arbejder vi os igennem hele området i en effektiv produktion. Vi forventer at aflevere fire boliger om ugen, men vi kan formentlig øge produktionen til fem, når den er oppe i højeste gear, hvis vores bygherre ønsker det.”

Beboerne har stor valgfrihed
Beboerne har mulighed for selv at sætte et personligt præg på deres boliger gennem et omfattende digitalt tilvalgskatalog, på trods af at godt 500 forholdsvis ens boliger alle skal renoveres på samme tid.

”Vores beboere får mulighed for frit at vælge fra en bred vifte af muligheder, der rummer alt fra farven i køkkenet, trætypen på gulvet eller sågar antallet af værelser i huset,” siger seniorprojektleder Peter Føhrby Nybom fra BO-VEST.

Nye tage, haver og kloaker
NCC har valgt at sætte et hold med mange gengangere fra et tidligere renovering i naboområdet for til fulde at udnytte de gode erfaringer.          

”Vi tager de gode erfaringer med os fra det første projekt, så vi kan udføre arbejdet så effektivt og i så høj en kvalitet som muligt,” siger Michael Jensen.

En gennemgribende renovering betyder, at beboerne vil flytte tilbage i boliger, der på enhver måde lever op til de krav, som er til en moderne bolig, både med hensyn til planløsning, komfort og energiforbrug.

De sidste gårdhavehuse forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2023.

 

Tidligere artikelLeveringstiden speedes op hos Vinduesproducent
Næste artikelIkano Bolig ansætter igen