Rambøll er af vejdirektoratet valgt som hovedrådgiver på nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro. Projektet er det største nedrivningsprojekt af et bygværk nogensinde i Danmark, med en samlet værdi på 330 mio. kr.

Den eksisterende Storstrømsbro, som forbinder Falster med Masnedø, står overfor at skulle nedrives. Broen blev indviet i 1937 og består af mange tusinde tons stål og beton. Der vil i projektet være stor fokus på hensynet til det omkringliggende miljø, materialegenanvendelse og cirkulær økonomi.

Som hovedrådgiver på projektet, er Rambøll valgt, ud af et felt på i alt fem tilbudsgivere og skal stå for planlægning, udbud og gennemførelse af projektet. Projektet vil løses i samarbejde med Teknologisk institut, der vil have fokus på beton og genanvendelsespotentialet.

Vi glæder os til samarbejdet med Rambøll og til at komme i gang med det spændende arbejde på den største bronedrivning til dato i Danmark. Vi modtog fem særdeles velkvalificerede bud på opgaven som hovedrådgiver. Det var et utroligt tæt løb, og vi er meget tilfredse med resultatet.” siger Niels Gottlieb, der som projektleder i Vejdirektoratet skal stå i spidsen for projektet.  

Hos Rambøll ser man frem til at komme i gang.

Vi er utroligt stolte over at have vundet dette projekt, hvor vi får mulighed for at benytte en bred vifte af vores rådgiverkompetencer inden for bæredygtighed, som i dette tilfælde tæller miljørådgivning, materialeteknologi og off-shore“, fortæller Jens Chr. Helbech Hede, direktør for anlægskonstruktioner i Transport i Rambøll Danmark.

Vores fokus bliver at hjælpe Vejdirektoratet med at få klarlagt miljøaspekterne, så nedrivningen af bygværket får så lille et aftryk som muligt på det omkringliggende miljø, og det er en kompleks opgave, ikke mindst fordi broen er placeret over vand, hvilket også har en betydning for det maritime miljø i Storstrømmen“, siger Inge Birkegaard Damsgaard, der er senior projektchef i Rambøll og står i spidsen for projektet på rådgiversiden.

Nedrivningen af Storstrømsbroen går i gang, når den nye Storstrømsbro åbner for vej- og banetrafik. Nedrivningen omfatter foruden broen også delvist landfæster og dæmninger på Masnedø og Falster.

Det forventes at nedrivningsarbejdet vil tage 3 år.

Tidligere artikelDebat: Hvilke prioriteter har du som offentlig Bygherre?
Næste artikelArbejdsmiljøet løftes til nye højder af ny personlift