Den nye håndsvingslift fra Zarges er så nem at transportere og håndtere, at håndværkerne helt undgår at skulle stå på stiger og arbejde. ”Vi bruger den til stort set alle opgaver, for du står mere sikkert og kan samtidig have begge hænder fri,” lyder erfaringen fra Elindcos serviceafdeling. 

Zarges har netop introduceret en ny personlift. Takket være sit mekaniske håndsving og sin lette, kompakte konstruktion er den lige så mobil og universelt anvendelig som en traditionel wienerstige, også i varebilen.

Mere effektiv og sikker end en stige
Samtidig omkranses kurven af et robust gelænder hele vejen rundt, så håndværkeren kan stå sikkert i højden og bruge begge hænder i helt op til 2,3 meters platformshøjde. Liften er desuden helt uafhængig af strøm, ligesom håndsvinget kan betjenes med en batteridrevet skruemaskine for at skåne kroppen yderligere.

Liften er udviklet til at klare de opgaver, som man normalt bruger en stige til, fx hvis man arbejder i mindre rum. Man kan nemt stige ind i kurven og køre op og ned igen uden fare for kvæstelser, og man kan samtidig have meget mere materiale med i kurven end på en stige“, forklarer Jan Falgren, der er adm. direktør i Zarges.    

Styrket arbejdsmiljø i højden
Den nye personlift er de seneste måneder blevet afprøvet hos entreprenørvirksomheden Elindco, der siden 2003 har været arbejdsmiljøcertificeret og netop har gennemført en ISO 45001 certificering inden for arbejdsmiljø. 

Vi arbejder på at udfase wienerstiger på vores byggepladser, men liftmodellerne er ofte for store og tunge til at udgøre et alternativ, fx fordi gulvbelægningerne ikke kan holde til dem. Og du kan heller ikke bruge rullestilladser, hvis pladsen er trang. Her åbner den nye lift nogle muligheder, som vi ikke tidligere har haft“, forklarer arbejdsmiljøchef Henrik Bloch fra Elindco og uddyber:

Du står bedre og mere sikkert på en lift end på en stige. Med den nye model har vi fået en meget handy løsning til brug i fx toiletkerner i større byggerier eller hos vores serviceafdeling, der kører ud og løser mindre opgaver“.

Begge hænder fri til arbejdet
En af de tømrere hos Elindco, der anvender den nye lift fra Zarges, er Frank Bech. Han udfører blandt andet serviceopgaver på Københavns Universitet og fortæller om, hvordan liften passer ind i arbejdsdagen: 

Vi bruger den til stort set alle opgaver i højden. Det kan fx være svært at komme ordentligt til oppe under et nedhængt loft, så her er det en fordel, at du står mere sikkert og kan have begge hænder fri til arbejdet“.

Samtidig kommer liften uden problemer gennem døre og er nemt at have med og håndtere. Selv om den fylder lidt mere end en stige, er den et virkelig godt alternativ alle de steder, hvor du har et plant og jævnt underlag“, slutter han af.

Tidligere artikelRambøll er valgt som hovedrådgiver på nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro
Næste artikelCO2-venlig armering skal løfte Jönsson på ambitiøs klimastrategi