HSHansen a/s har endnu engang vundet et stort byggeri i Norge. Det er denne gang det prestigefyldte amtsgård under navnet ”Fylkeshuset i Bergen.” Byggeriet samler to amter i ét og er på ikke mindre end 27.000 m2. HSHansen udfører facadeentreprisen, som er på ca. 60 mio. kr.

Den nye amtsgård er en imponerende bygning med store glasfacader og amtsrådssalen som bygningens hjerte. Salen ligger forhøjet med udsigt over byen og inviterer til samarbejde. HSHansen har de senere år vundet en række prestigebyggerier i Norge herunder BUS II – Barne- og ungdomssjukehuset, Haukeland i Bergen. Entreprisen på Fylkeshuset på 60 mio. kr. og 27.000 m2 supplerer portefølgen godt. Markedet i Norge udgør nu ca. 30% af HSHansens omsætning.


HSHansen bliver igen valgt
Lasse Smilden, Prosjektdirektør hos LAB Entreprenør AS i Bergen udtaler: ”Det er det andet projekt, vi løser sammen med HSHansen. BUS II – Barne- og ungdomssjukehuset i Bergen er også i et samarbejde med dem, og det forløber godt. De kulturforskelle vi oplever, løser vi på en god måde, og samarbejdet fungerer godt. Vi har ikke mange facadeleverandører i Norge, og derfor er det naturligt at vælge HSHansen, som med deres komplette facadeelementer tilbyder en god løsning.”


 Kompliceret byggeri
”Vi er særligt glade for at have vundet entreprisen på Fylkeshuset i Bergen. Det er et unikt og iøjnefaldende byggeri, som passer godt til vores spidskompetencer. Vi er specialister i komplicerede byggerier hvor pladsen er trang, og hvor der kræves en hurtig lukning af bygningens facade. Med konceptet, Hansen UnitAl, præfabrikerer vi de specialdesignede facadeelementer på vores fabrikker og monterer de færdige elementer direkte på bygningen. På den måde lukkes bygningen hurtigt, og behovet for materialer og mennesker på byggepladsen minimeres. Netop det sidste er vigtigt, fordi Fylkeshuset ligger i hjertet af Bergen med ekstremt snævre pladsforhold og tæt på jernbaneskinner. Samtidig sikrer vi kvaliteten 100% ved, at opbygningen af specialelementerne foregår under optimale forhold på vores fabrikker” udtaler Jesper Madsen, som er salgs- og marketingchef hos HSHansen a/s.

Høj miljøstandard
Fylkeshuset i Bergen skal leve op til den høje miljøstandard, BREEAM-NOR Excellent og reducere drivhusgasser med 20%. Det har krævet, at alle materialer i Hansen UnitAl er bæredygtighedsgodkendte, ligesom ekstra dokumentering er krævet. HSHansen har stor erfaring med bæredygtighedsløsninger.

Tidligere artikelEt omsætningsfald på 20 % forventer hver fjerde tømrermester
Næste artikelTeknologisk Institut vil have trafikstøj reduceretøj