Foto // Den nye Wegoma afkortersav er ved at blive taget i brug, og maskinoperatørerne fra Planet Huse får lige et godt råd med på vejen af Michael Hald fra Junget.

Med nyt opskæringsanlæg og et Biesse Uniteam 5-akset CNC bearbejdningscenter forventer virksomheden at vækste med 30-35% frem mod 2021.  

Danskerne er igen blevet sommerhus glade – en del af dem med øje for udlejning , og 2019 blev et rekord år mht. salg af sommerhuse i Danmark. Det er en ny tendens, som mærkes hos Planet Huse i Ribe, som producerer og bygger sommerhuse i Danmark og Tyskland. Den øgede efterspørgsel og de positive forventninger til de kommende år, får Planet Huse til at investere i et nyt Uniteam CNC anlæg og et opskæringsanlæg udfræsning af samlinger i hjørner og tagbjælker.

Størstedelen af sommerhusene fra Planet Huse består af træ fra yderst til inderst, og træ er således centrum i disse kvalitets huse. For at høje kvalitet sikres, bygges alle facadeelementer færdige i Ribe – dvs med udvendig beklædning, isolering, vinduer og døre isat og fuget færdig. Den indvendige beklædning skæres således op og pakkes, så det passer til de nøjagtige mål i de individuelle rum. Derved spares der meget tid på byggepladsen og fejl undgås nemmere.

Med henblik på at effektivisere opskæringen har Planet Huse investeret i to Wegoma afkortere med påmonterede EasyStop fra Weinig.  Endvidere har de med et samarbejde med Jungets software ingeniør Mads M. Mikkelsen fået udviklet et forbrugerspecifikt styresystem, som effektiviserer opskæringen. Styresystemet består af en software, som ud fra tagets hældning og væggens dimensioner, på egen hånd beregner skærelængen på beklædningsbrædderne. Det eneste operatøren foretage sig, er at indstille savens savvinkel ud fra dee mål, der er på skærmen, lægge brættet iht. EasyStoppets placering og trykke på knappen. Det er effektivt, hurtigt og nemt. Styresystemt indeholder desuden en ”Gemme” funktion, så der er mulighed for at genanvende tidligere indstillinger til fremtid brug.

” Vi ser meget lyst på fremtiden og regner med, at vi går nogle travle år i møde bl.a. med nogle  spændende projekter i Tyskland. Vi regner derfor med at skulle vækste med 30 -35% frem mod 2021. Skal det lykkes, så har vi brug for et effektivt opskæringsanlæg og en moderne produktion, forklarer Torben Basse, adm. direktør hos Planet Huse.  – En ting er, at de nye afkortersave er hurtigere at betjene og arbejder mere effektivt end vores gamle save, en anden og lige så væsentlig faktor er muligheden for automatisering. Vores tegnestue vil i nærmeste fremtid kunne konvertere tegninger til en datafil, og med det nye anlæg kan den importeres direkte i maskinen. Derved sparer vi 2 arbejdsgange, hvilket i praksis betyder sparet tid og mindre risiko for fejl.

Forventningerne til det komplette anlæg er dermed høje, og den samlede leverance er fordelt på ialt 3 delleverance. 1. leverance bestod af det ene afkorteranlæg, som Planet Huse allerede nu gør sig de første erfaringer med. Næste leverance bliver opskæringslinje nr. 2, og til sidst bliver Uniteam CNC maskinen leveret og installeret.  

Den første Uniteam i Danmark
-Biesse Uniteam CNC maskinen er den første, som vi har solgt i Danmark, forklarer Key Account Manager Michael Hald fra Junget. Han fortæller desuden, at CNC maskinen er et highend 5-akset bearbejdningscenter, hvis fleksibilitet i den 5-aksede bearbejdning var nødvendig for at leve op til Planet Huse´s høje krav til udfræsning til vandtætte samlingen, sternbrædder og udklinkning af tagspær. Jeg glæder mig rigtig meget til at se Uniteam maskinen i aktion hos Planet Huse og se den indgå i en moderne produktion af kvalitets sommerhuse.

Uniteam CNC maskinen forventes leveret efter sommerferien. Læs mere her.


Tidligere artikelInnovativ entreprenør skal hjælpes ud over rampen
Næste artikelFørende producent leverer stålkonstruktion til Nordeuropas største kongreshal