Foto: PFA // Visualisering af flerbrugerkontorerne.

PFA køber bæredygtige flerbrugerkontorer i Aarhus, der er udviklet af og vil blive opført af MT Højgaard, med en samlet investering på 139 mio. kr. Byggeriet vil opnå DGNB Guld bæredygtighedscertificering.

PFA investerer nu i bæredygtige flerbrugerkontorer i Risskov nord for Aarhus, udviklet af MT Højgaard med rådgivning fra Cebra Architecture, som opføres af MT Højgaard ud fra virksomhedens Multiflex Office-koncept. Ejendommen vil få et samlet areal på 7.000 m2, som kan opdeles i op til 13 lejemål.

”Vores ejendomsinvesteringer tager udgangspunkt i internationale megatrends. Og her ser vi tendensen deleøkonomi bl.a. komme til udtryk i form af en stigende efterspørgsel fra virksomhederne efter fleksible flerbrugerkontorer, hvor man som lejer både har mulighed for en løbende tilpasning af f.eks. ruminddelingen til de aktuelle behov og for at dele fælles faciliteter som kantine og mødecenter med andre lejere. Her passer MT Højgaards Multiflex Office-koncept rigtigt godt ind”, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Multiflex Office-konceptet gør flerbrugerkontorer skalérbare og gør det muligt at indrette individuelt til den enkelte virksomheds behov i forhold til f.eks. rumopdeling og lejemålsstørrelser. På den måde kan virksomheder udvide eller indskrænke deres arbejdspladser eller areal løbende, som ligeledes giver mulighed for flere eller færre lejemål efter behov.

Udvikling og opførelse af projektet
MT Højgaard har udviklet byggeprojektet helt fra start og har derfor kunnet forestå planlægningen og udviklingen af det endelige projekt, så de sikrer, at det lever op til PFA’s krav til ejendommen.

”Vi har gjort os meget umage med at udvikle et både bæredygtigt, arkitektonisk flot og funktionelt hus med et godt indeklima og attraktive arbejdspladser, som kan tilpasses efter behov. Huset er både areal- og energioptimeret, og det vil blive udført i en høj kvalitet. Vi har haft et særdeles godt samarbejde med PFA gennem hele forløbet, så vi glæder os til at opføre et godt og fremtidssikret kontorhus til dem”, siger Finn Mortensen, projektudviklingsdirektør i MT Højgaard.

Fokus på bæredygtighed
Flerbrugerkontorerne i Aarhus bliver opført efter DGNB Guld, som er den højeste bæredygtighedscertificering. MT Højgaard har forestået certificeringen, hvor der bl.a. er fokus på brug af sunde materialer. Flerbrugerkontorprojektet får kortlagt nogle materialegrupper i forhold til afgasning og skadelige stoffer, og for at sikre et sundt indeklima bliver der f.eks. stillet særlige krav til maling, spartel og gulvtyper.

På udeområderne bliver et grønt parkeringsareal etableret, og der bliver plantet træer og anden begrønning både mellem p-pladserne og i randzonen mod vejen og bygningen. På den måde får brugerne et attraktivt udeområde, og regnvand kan ligeledes enten nedsive i jorden eller opmagasineres i grøfter, indtil det kan løbe væk. 

”Bæredygtigheden kommer til at være helt i top i disse flerbrugerkontorer, hvilket vi som ansvarlig investor lægger stor vægt på. Dels fordi vi ønsker at bidrage til at udvikle samfundet i en bæredygtig retning. Og dels fordi bæredygtige byggerier sikrer værdien af ejendommene i mange år frem. Samlet er vi derfor glade for investeringen, der vil bidrage til et godt og langsigtet afkast på kundernes pensionsopsparinger”, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Attraktivt område i udvikling
Kontorbygningen bliver placeret, så den kan ses fra såvel Lystrupvej som Viengevej med udsigt til Egå Engsø. Der er kort afstand til Grenåvej og Aarhus midtby, ligesom Djurslandsmotorvejen ligger mindre end en kilometer fra kontorhuset, og med letbanestop få hundrede meter fra ejendommen. Den lette adgang til god infrastruktur er dermed med til at gøre det til et særligt attraktivt område.

”Området omkring Lystrupvej er i rivende udvikling og er attraktivt for både større og mindre virksomheder. Det ligger optimalt i forhold til den omkringliggende infrastruktur, og det er meget væsentligt i forhold til at kunne tiltrække både virksomheder og medarbejdere”, siger Finn Mortensen, projektudviklingsdirektør i MT Højgaard.

Fakta om byggeriet
– PFA køber 7.000 m2 flerbrugerkontorer i Risskov i Aarhus med mulighed for opførelse af yderligere 7.000 m2 identisk flerbrugerkontor på nabogrunden

– Projektudvikler og entreprenør er MT Højgaard

– Cebra Architecture har ydet designrådgivning

– Colliers International står for udlejningen af de kommende erhvervslejemål

– Der vil være første spadestik i begyndelsen af 2020 på kontorhuset, som forventes at stå indflytningsklart til april 2021

Tidligere artikelModulbyggeriet når nye højder med nyt dansk byggesystem
Næste artikelMere opkvalificering af ufaglærte i vinduesindustrien