Foto: Visualisering af Dimension Design // WFH punkthus visualisering

WorldFLEXhome lancerer sammen med ERIK arkitekter og henrik-innovation et byggesystem med robuste moduler i op til 10 etager, der kan skilles ad og genbruges.

Boligselskaberne, pensionskasserne og andre professionelle investorer er i fokus for Anders Bach-Sørensen og WorldFLEXhome, som efter flere års udviklingsarbejde nu er klar til at lancere et nyt og banebrydende modulbyggesystem i stål og beton.

I en lagerhal hos Rockwool i Hedehusene er en mockup af en lejlighed med tre moduler opstillet for at illustrere de muligheder, som WorldFLEXhome tilbyder.

“Fremtidens byggeri skal være langtidsholdbart. Men en bygning er kun langtidsholdbar, hvis den kan omstilles i takt med markedets behov. WorldFLEXhome har udviklet et modulsystem, som gør det muligt at ændre boligstørrelser over tid og endda skille modulerne ad og flytte dem til et nyt sted”, siger Anders Bach-Sørensen.

FOTO: PR // WFH mockup og Anders Bach-Sørensen // Dimension Design

Reduceret ressourceforbrug med design for disassembly
Modulsystemet fra WorldFLEXhome er udviklet specifikt til projektmarkedet, og i modsætning til øvrige modulsystemer er det ideelt til volumenbyggeri i højden. Modulerne er skabt som en robust hybrid i stål og beton, hvilket gør det muligt at opføre et byggeri i 10 etager, som opfylder de skrappe danske krav til brand og lyd.

Konceptet tager afsæt i begrebet ‘design for disassembly’, der har til formål at designe produkter, så de kan genbruges og genanvendes i størst muligt omfang. På den måde bidrager WorldFLEXhome aktivt til reducering af ressourceforbruget og mængden af affald i byggesektoren. Samtidig giver det også bygherren mulighed for at bygge både midlertidigt og permanent, som således åbner op for en helt ny strategisk tilgang til ejendomsinvestering.

“Vi oplever en efterspørgsel på løsninger, der kan gøre boligmarkedet mere mobilt og fleksibelt. Derfor har vi udviklet et system, der gør det muligt at variere, ændre og opgradere boliger efter behov”, fortæller Anders Bach-Sørensen, som er i dialog med pensionsselskaber og almene boligorganisationer om blandt andet at bygge almene familieboliger, mindre singlelejligheder og midlertidige ungdomsboliger.

“Vores system er så robust, at du eksempelvis kan opføre genhusningsboliger og nogle år senere genbruge modulerne i et permanent byggeri. Råhuset vil dermed have tjent sig hjem under genhusningen, og de permanente boliger kan opføres til en lavere anlægspris”, siger han. 

Et væld af muligheder: Fra kompakt studielejlighed til stor familiebolig
Designkonceptet i WorldFLEXhome er udviklet i samarbejde med ERIK arkitekter og består af tre modultyper, der kan sammensættes i en masse forskellige kombinationer.

Tidligere artikelNovo Holdings investerer millioner i bæredygtighed med bakterieskabt beton
Næste artikelPFA køber bæredygtige flerbrugerkontorer i Aarhus med investering