Foto:  Arkitektfirmaet Holscher Nordberg A/S // Holbæk Have – delområde 2-6, der efter en beslutning i Holbæk Kommunalbestyrelse onsdag aften skal realiseres af projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S over de kommende 10 år.

Som følge af en udbudsproces har Holbæk Kommunalbestyrelse besluttet at sælge et stort delområde med købsoption på den resterende del af bydelen Holbæk Have til FB Gruppen A/S, der nu forbereder sig til ti års byggeaktivitet i Holbæk.

Projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S har travlt. Ud over det store byudviklingsprojekt, som virksomheden står bag på det historiske Grønttorvet i Valby, hvor 2.700 blandede boliger i disse år skyder op omkring en stor park, er FB Gruppen også gang med boligprojekter på Teglholmen i København, i Roskilde, Hvidovre og Stenløse.

Snart tager FB Gruppen første spadestik til et nyt boligområde i Holbæk, hvor der over tid kan bygges 1.000 nye boliger. Det sker efter en udbudsproces, hvor Holbæk Kommunalbestyrelse på sit seneste møde har besluttet at sælge et 45.000 m2 stort område til FB Gruppen A/S. Det forventes, at FB Gruppen A/S overtager området ved årsskiftet 2020/2021, når der er vedtaget en ny lokalplan for området.

Attraktivt område i Holbæk
I det første delområde vil 33.000 etagemeter blive bygget og FB Gruppen har sikret sig forkøbsretten til resten af området, der består af yderligere tre delområder. Her kan der opføres ca. 82.000 etagemeter, hvorved FB Gruppen i alt kan realisere godt 1.000 boliger på området.

“Det glæder os utrolig meget, at Kommunalbestyrelsen har betroet os opgaven med at bidrage til udviklingen af Holbæk Have. Området er efter vores opfattelse et af de allermest attraktive områder i byen, ikke mindst på grund af den store park, der giver spændende muligheder for grønne værdier og fællesskaber”, siger adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S.

Samarbejde skal sikre udviklingen
FB Gruppen A/S betaler 41,7 mio. kroner for den bindende del af tilbuddet, og en samlet pris på 135 mio. kr. for hele arealet. I alt vurderes det samlede bydelsprojekt for Holbæk Have til en anlægssum i omegnen af 2,5 mia. kroner, som potentielt set gør det til én af de største investeringer i Holbæk Kommunes historie.

Over de kommende ti år planlægger FB Gruppen A/S, at de 1.000 boliger skal bygges. Koncernen søger altid at bygge boliger, der er til at betale, ligesom den erfarne projektudvikler ved de større projekter målrettet arbejder med blandede ejerformer som ejer, lejer og andel, alt efter hvad der er realistisk i markedet. 

“Gennem de sidste otte år har vi i forbindelse med flere større udviklingsprojekter haft et tæt samarbejde med Pensionsselskabet PKA, der blandt andet er pensionskasse for sygeplejersker og en række medarbejdergrupper inden for den offentlige sektor. Det er derfor begge parters forhåbning, at samarbejdet kan videreføres omkring Holbæk Have med PKA som finansiel partner og blivende investor i en del af projektets boligudlejningsejendomme”, siger Hans-Bo Hyldig, der også har samarbejdet med PKA i forbindelse med udviklingen af Grønttorvet i Valby.

Holbæks borgmester glæder sig til samarbejdet
Samarbejdet med FB Gruppen A/S om udviklingen af bydelen for alle befolkningsgrupper ser man også frem til i Holbæk Kommune. 

“FB Gruppens projektforslag taler ind i vores ønske om at tiltrække flere uddannelser til Holbæk og dermed fastholde vores unge i nærmiljøet, tiltrække børnefamilier fra øst og tilbyde mindre boliger til singler og seniorer. Det kan vi blandt andet gøre ved at sikre en blanding af forskellige boligtyper, så det er muligt for alle grupper og familietyper at finde en god bolig, der opfylder deres behov her i Holbæk Kommune”, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Tidligere artikelKøge investerer massivt i bygninger og veje
Næste artikelDansk virksomhed skal lette omstillingen til eldrevne erhvervskøretøjer