Foto: Per á Hædd // Thorshavn gymnastiksal

Sport og bevægelse i 2020 foregår i nye rammer, hvilket betyder at det er vigtigt, at faciliteterne er designet til både fysisk aktivitet og støj – samtidig med at der er sans for æstetikken. 

Parkour, gadefodbold og street basket er ikke ukendte typer af gadeidræt. Dog er det nyt at aktiviteter på asfalt er begyndt at rykke indenfor i nye gadeidrætshuse, som også betegnes som streetmekkaer. Et af disse mekkaer er opført i Aalborg med JAJA Architects ved tegnebrættet. 

“Tanken bag GAME Streetmekka er at flette gadens uformelle karakter og aktiviteter ind i de rå industrielle rammer og gøre gadeidræt og gadekultur tilgængelig for alle hele året”, fortæller Kathrin Gimmel, arkitekt og partner ved JAJA Architects og fortsætter: 
“Gadeidrætten er en meget social sport. Det stiller krav til arkitekturen, der i ligeså høj grad skal indbyde til socialt samvær. Vi har for eksempel etableret en stor trappe i krydsfiner, hvor man både kan slappe af og dyrke forskellige former for bevægelse.”

God akustik og naturlig styrke som krav
I Aalborg Streetmekka, Holbæk Sportsby, Søndervangskolen og en række andre bygninger til bevægelse er Troldtekts akustikløsninger tænkt ind som en del af designet. Det er ikke tilfældigt, for akustiske egenskaber har stor indflydelse, når alt fra ivrige boldspillere til jublende legebørn slår sig løs. Derudover er Troldtekt et slidstærkt materiale, der også rummer en bred vifte af designmuligheder til de topmoderne faciliteter.

Tidligere artikelErhvervsejendom solgt til tysk fond
Næste artikelGulvvirksomhed ansætter ny projektkonsulent