Foto: Københavns Listefabrik // Old Factory egetræsgulv

Et nyskabende egetræsgulv – Old Factory – ser ud som et gammelt slidt fabriksgulv og skaber en stil i boligen som er rå, brutal og meget eksklusiv

Normalt er knasthuller, åbne revner, uensartede overflader og rustne metalstykker sikre garantier for reklamationer og utilfredse kunder, når der handles med nye trægulve.

Men det gælder dog ikke for et nyt egetræsgulv fra Arbony. Her er det nemlig lige modsat. Old Factory som gulvet hedder, adskiller sig fra andre gulve ved at have netop denne række af grove “fejl og mangler” som helt nye stilskabende kvaliteter.

Old Factory er inspireret af slidte og medtagne trægulve i gamle fabriksværksteder. Dette karakteristiske look overfører Arbony nu i en meget autentisk form til boligen og de nye gulve giver rummet en helt speciel stil og atmosfære. Denne stil er både rå og brutal – og uhyre eksklusiv.

Old Factory er fremstillet af nordfransk egetræ, som er kendetegnet ved smukke åretegninger og ved at have verdens vel nok højeste tannin-indhold. Træerne vokser kun i et smalt bælte i regionerne Alsace og Lorraine samt syd for Paris i et mindre område. 

Hver enkelt planke gennemgår en individuel manuel efterbehandling, som tager omkring 10 dage og gør, at træet visuelt ældes med cirka 200 år. Behandlingen giver træet det meget gamle udseende og skaber de eftertragtede huller og revner, samt den meget uensartede overflade. Der anvendes i behandlingen ingen farvepigmenterede olier eller kunstige syntetiske stoffer. De forskellige farvenuancer opstår helt naturligt og stammer fra variationerne i tannin-indholdet.

Old Factory kan leveres som komplette gulvløsninger i forskellige grå, brune eller røgede farvenuancer efter ønske. Arbony ligger i den belgiske by Flemalle og er et stort snedkeri, som har specialiseret sig i fremstilling af egetræsgulve med det gamle look. Københavns Listefabrik i Søborg har i Danmark agenturet på alle gulvene fra Arbony. Københavns Listefabrik er blandt andet kendt for at være optaget i Guinness Rekordbog for verdens største udvalg af trælister. Over 1.200 forskellige varenumre af trælister.

Tidligere artikelNy mobilapp hjælper dig med at finde de rette skruer og plugs
Næste artikelHåndværkerens job skal gøres sundere af robotter