Foto: NIRAS // Ankomst ved Lalandia

Et stort og nyt Lalandia vil i løbet af de næste par år skyde op i Søndervig ved Ringkøbing. Et projekt hvor NIRAS trækker på en lang række af deres specialister, der skaber spændende løsninger inden for både funktionalitet og æstetik. 

Det kolde Vesterhav og den barske natur står i stor modsætning til det kommende Lalandia i Søndervig, hvor der forventes op mod 500.000 forventede gæster om året. De skal boltre sig i aquadomens lune vand og sjove forlystelser, hvor vandet altid er 28 grader og luften 30 grader. 

Projektet indeholder et oplevelsescenter, samt en stor aquadome med tilhørende omklædning. Det samlede byggeri har et etageareal på ca. 15.000 kvadratmeter og som ved Lalandias nuværende to feriecentre bygges der  tilknyttede feriehuse i et særskilt projekt, hvor NIRAS bistår bygherren med tilsyn og overordnet byggeledelse. 

Projektet kræver specialister og nytænkning for at få vestkystens natur til at gå i ét med Lalandias lune familievenlige indre. Det nye Lalandia kommer til at blive bygget, så det tilpasser sig det omkringliggende klitlandskab. Derfor kommer det heller ikke til at ligne det Lalandia vi kender fra Billund og Rødby. 

Fokus på indeklima
Hos NIRAS arbejdes der fokuseret på at projektere alle ingeniørydelser og senere venter byggeledelsen. Projektansvarlig Nikolaj Holst-Hvitved er begejstret for opgaven: ”Lalandia Søndervig er ikke kun et spændende projekt, fordi det er et brand, som alle kender. Det er også et fedt projekt, fordi NIRAS har rigtig mange fagligheder i spil. Langt flere end på et gennemsnitligt projekt”. 

Særligt for Lalandia-projektet er rådgivningen vedrørende svømmehals- og vandbehandlingsteknik. Ifølge Nikolaj Holst-Hvitved bliver det hele lidt mere avanceret, når byggeriet og funktionerne skal fungere i et miljø med klordampe. NIRAS har specialister, som erfaringsmæssigt ved, hvordan man håndtere denne type af byggerier. Det er derudover heller ikke den første gang hvor NIRAS er rådgiver for Lalandia. Tidligere har de både hjulpet med mindre renoverings- og ombygningsprojekter for det eksisterende Lalandia i Rødby og Billund. 

Lalandia kommer efter planen til at åbne for gæster i 2022, hvilket betyder at du må væbne dig med tålmodighed lidt endnu. 

Tidligere artikelMangor & Nagel scorer tredje rammeaftale i træk
Næste artikelQ-Construction i stærk vækst