Visualisering: WERK Arkitekter

Ballerup Kommune og PensionDanmark har et bæredygtigt by- og erhvervsområde på tegnebrættet. Det skal indeholde op til 1.000 boliger og 10.000 nye arbejdspladser. Partnerskabet vil udvikle bydelen inden for 8-10 år.

Ballerup Kommune og PensionDanmark har underskrevet en hensigtserklæring om at udvikle et innovativt by- og erhvervsområde i fællesskab i bydelen Kildedal i Ballerup Kommune.

Det nye område bliver markedsført som KILDEDAL. Det samlede areal bliver 262.000 m2 og indebærer opførelsen af 1.000 bæredygtige boliger og faciliteter, der kan rumme 10.000 arbejdspladser.

”Vi ser store perspektiver i planerne om et samarbejde med Ballerup Kommune. Ambitionerne i projektet flugter godt med PensionDanmarks strategiske fokus på at investere i bæredygtigt og innovativt byggeri og udvikling af bydele. Kildedal kan forene socialt ansvar og målsætninger om at bidrage til innovation og vækst med behovet for at skabe gode afkast til vores medlemmer,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Bæredygtigt byggeri
Boligerne skal bygges til at blive bæredygtighedscertificeret efter standarden DGNB-Guld. Bygningerne vil blive indrettet med ny teknologi med fokus på, at boligerne lever op til de højeste standarder for energieffektivitet samt sikre et sundt indeklima for både kommende beboere og medarbejdere.
Der skal i Kildedal være et særligt fokus på life science-virksomheder inden for blandt andet MedTech, HealthTech, BioTech, kunstig intelligens mv. Dertil kommer medicinal- og medico-industrien.

Tidligere artikelNCC dropper al brug af plastmaterialet PVC på el-området
Næste artikelI Svendborg bygger de nyt af gamle mursten