Foto: Unsplash

Et nyt, blandet og bæredygtigt boligbyggeri i Svendborg skal blandt andet bygges af 100.000 mursten fra en nedrevet skole.

95 almene familieboliger, et fælleslokale, 17 private boliger og en dagligvarebutik er alle en del af et nyt blandet boligbyggeri i Svendborg, skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse. Boligminister Kaare Dybvad Bek tog det første spadestik til byggeriet i onsdags.

“Det er min ambition at sikre mere blandede byer og bydele i Danmark. Det gælder også på Fyn. Derfor har jeg set frem til i dag, hvor jeg får mulighed for at fejre, at der er et nyt, blandet boligbyggeri på vej i Svendborg. Det er positivt, at kommunen går forrest og sikrer flere almene boliger til borgerne, og at det sker samtidig med et øget fokus på at blande almene og private boliger foruden erhvervsbyggeri, kan jeg kun bifalde,” fortæller boligministeren.

100.000 brugte mursten i det nye boligbyggeri
Det nye byggeri bliver bygget på grunden, der tidligere har rummet Nordre Skole. De 100.000 mursten stammer fra nedrivningen af skolen og indgår i det nye byggeri:

“Det er vigtigt, at vi også tænker i bæredygtige og klimavenlige løsninger, når vi bygger nyt. Svendborg har vist, at det kan lade sig gøre ved at genanvende mursten fra et tidligere byggeri. Det er ikke alene gavnligt for både klima og miljø, men det fører også stedets historie med sig ind i fremtiden, og det giver det nye, blandede boligbyggeri en ekstra dimension,” forklarer boligminister Kaare Dybvad Bek.

Det nye boligbyggeri forventes færdigt i foråret 2021.

Tidligere artikelNyt by- og erhvervsområde i Kildedal-området i Ballerup på tegnebrættet
Næste artikelNyt projekt skal gøre det nemmere at gennemskue, hvad byggevarer er egnede til