Foto: Salgschef Kim Møller med de fire nye Himoinsa-generatorer

Den spanske generator-producent Himoinsa er nu ude med intelligente generatorer til paralleldrift, som er kendt for at være ekstremt lydsvage. Derudover genereres kun det nødvendige antal ampere, hvortil det nødvendige brændstofforbrug anvendes. Hverken mere eller mindre.  

Kim Møller, som er Himoinsa-salgschef hos Stemas A/S, der er dansk importør af produkterne fra den spanske generator-kæmpe, fortæller følgende om den nye generator.

”Vi har fået de første Twin-modeller fra Himoinsa og har nu mulighed for at bygge fire maskiner sammen til paralleldrift. Sammenbygningen foregår nærmest som store legoklodser, og en af de store gevinster er, at Twin-generatorerne også minimerer dieselforbruget. Generatorerne tager over efter hinanden, når der er behov for mere ydelse. Men kun i det omfang, der er behov. Det læser de selv”. 

Intelligent styring
”Ikke mindst udlejningsbranchen vil i vores rent-to-rent-koncept nyde godt af at kunne sammenbygge flere generatorer, som tilmed er intelligente og selv finder ud af, hvor stort behov, de skal dække. Når der skal leveres strøm til koncerter, byggepladser, nødstrøm, festivaler og andre større brugere, sørger den intelligente Deepsea-styring for at reducere generatorernes produktion helt efter, hvor meget der trækkes ud af dem. De leverer præcis det antal Ampere, der skal bruges. Forbruget af diesel følger naturligvis med ned, når strømproduktionen reduceres”, siger Kim Møller.

De fire nye modeller i Stemas-sortimentet fordeler sig på to 100 kVA- og to 250 kVA-generatorer. Alle fire er modeller af den superlyddæmpede serie af S+-maskiner, hvor støjniveauet ligger helt nede på mellem 62 og 65 dB.

”Derfor er generatorerne særdeles egnede til brug i støjfølsomme områder som centralt i byer, på festivalpladser og ved koncerter, hvor det er vigtigt, at maskiner ikke generer med motorlarm. Med de fire nye har vi en udlejningsflåde på totalt 10 S+-generatorer fra 45 til 250 kVA, som vi kan tilbyde vores udlejningskunder”, siger salgschef Kim Møller hos Stemas.    

Tidligere artikelNy super-skrue bider sig fast uden at ødelægge materialet
Næste artikelOpgøret med det klassiske bord/bænkesæt er en dansk designsucces